Keurmerk
Vrachtwagen Gratis verzending boven de €50,-
Doos Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis!
Pijl 30 dagen retourgarantie
zoeken
Led blog > Hoeveel kan ik besparen met led verlichting?

Volg ons:

Facebook Twitter LinkedIn Google+ RSS Feed

Hoeveel kan ik besparen met led verlichting?

geplaatst op door in Besparen, Algemene informatie

Verlichting bepaalt al snel meer dan 20% van jouw energiekosten. Voor woningen ligt dit tussen de 15%-20% en voor bedrijven zelfs tussen de 30%-60%.

Gelukkig is er een “lichtpuntje”! Je kunt namelijk zéér eenvoudig op jouw energiekosten besparen door jouw oude verlichting te vervangen door led lampen. In bijna alle gevallen zijn de lampen één-op-één te vervangen. Heel simpel dus!

In dit artikel laat ik per lamptype zien hoeveel je kunt besparen met led, en welke voor- en nadelen er nog meer zijn.

*Dit percentage is gebaseerd op verschillende onderzoeken door EcoBright en externe partijen. Hieruit blijkt dat de totale ballast ±25% per conventionele tl-buis en de 5% tot 10% per hoogfrequente tl-buis is.

Zoals je ziet kun je minimaal 25% tot 90% besparen met led verlichting. Ik zal hieronder de extra kostenvoordelen toelichten en de aanschafprijs behandelen.

Levensduur en vervangingskosten

Door de langere levensduur van led lampen heb je ook minder vervangingskosten. Met vervangingskosten bedoel ik de aanschaf én de installatie van de lamp. Zo moet je bijvoorbeeld in de levensduur van 1 led tl-buis minimaal 2 tot 4 keer een conventionele tl-buis kopen én vervangen.

Thuis kost het vervangen van een led lamp jou alleen tijd en moeite. Maar bedrijven moeten ook rekening houden met personeelskosten, benodigde materialen huren (bijv. hoogwerker) of zelfs een externe installateur inhuren. Voor plekken waar de verlichting moeilijk bereikbaar is, kan de besparing met led behoorlijk oplopen.

Ballast / VSA

Led verlichting heeft – in tegenstelling tot conventionele en hoogfrequente tl-verlichting – geen voorschakelapparatuur. Je verbruikt dus geen extra ballast, maar alleen het Wattage dat de lamp echt nodig heeft.

Energie InvesteringsAftrek (EIA)

De EcoBright led lampen voldoen aan de eisen van de RvO, zodat onze zakelijke klanten gebruik kunnen maken van de Energie InvesteringsAftrek.

Met de EIA mag je 41,5% van de investering (incl. installatiekosten) van jouw fiscale winst aftrekken. Oftewel, een mooi belastingvoordeel. Uiteindelijk valt jouw investering dan reuze mee!

Wil je hier meer over weten? Lees dan ons artikel over de Energie Investeringsaftrek.

Aanschafprijs

De aanschafprijs van led ligt vaak wel hoger dan van een “oude” lamp. Maar kijk je naar de levensduur en energiebesparing, dan ben je bijna altijd voordeliger uit met led. Daarnaast is kostenbesparing niet het enige voordeel van led. Kijk ook eens naar deze voordelen:

  • Led bevat geen giftige stoffen zoals kwik.
  • Led is vaak dimbaar. Spaarlampen niet.
  • Led is minder snel breekbaar. Voordeel voor ruimtes waar met voedsel wordt gewerkt.
  • Led is geschikt voor extreem koude ruimtes (bijv. vrieshuizen).
  • En ga zo maar door.

Wil je graag meer informatie over hoeveel led bij jou kan besparen? Of heb je andere vragen? Stel ze gerust hieronder, of neem contact met ons op.
Terug

Reageren op dit bericht

(Wordt niet getoond op website)
Spam beveiliging. Bent u een mens?

*= verplichte velden.