ECO-DIM.11: meerdere dimmers op één lampengroep!

Geschreven op 20-10-2023 / Geüpdatet op 11-04-2024

ECO-DIM.11: meerdere dimmers op één lampengroep!

De meeste led dimmers in de markt zijn geschikt voor een wissel/hotelschakeling met een dimmer en een aan/uitschakelaar. Dit is natuurlijk erg handig, maar je kunt jouw lampen hiermee slechts vanaf één plek dimmen. Wist je dat het mogelijk is om een hotelschakeling met 2 (of meer) dimmers te realiseren? Dankzij de ECO-DIM.11! In deze blog leggen we je alles uit over de unieke Multicontrol dimmer.

Led wisseldimmer: voor wisselschakeling met meerdere dimmers

De ECO-DIM.11 is uniek in zijn soort. Met deze led dimmer zorg je ervoor dat je een lampengroep vanaf meerdere plekken kunt dimmen. Je kunt met deze dimmer namelijk een wissel/hotelschakeling maken met 2 tot 20 dimmers. Bij het maken van een wissel/hotelschakeling met meerdere dimmers is het belangrijk dat je dit doet met uitsluitend de ECO-DIM.11. Wanneer je een lampengroep vanuit drie punten wilt kunnen dimmen heb je dus 3 keer de ECO-DIM.11 nodig. Deze multicontrol dimmer is geschikt voor lampengroepen van 0-250W led. Verder heeft deze bijzondere dimmer nog veel meer te bieden. Lees snel verder voor alle bijzondere eigenschappen van de EcoDim wisseldimmer.

 

Wisseldimmer, voor wisselschakeling met >2 dimmers | ECO-DIM.11
(2)
Wisseldimmer, voor wisselschakeling met >2 dimmers | ECO-DIM.11
 • Wisselschakeling ≥2 dimmers
 • 0-250W LED
 • Voor alle afdekmateriaal
 • 2-draads
49,95

 

Kwalitatieve led dimmer

De ECO-DIM.11 heeft naast de unieke eigenschap van led wisseldimmer nog veel meer te bieden. Zo beschikt deze over de kwaliteiten die je gewend bent van de EcoDim dimmers.

Geschikt voor alle merken afdekmateriaal

Heb jij al een merk afdekmateriaal in huis dat je graag weer wilt gebruiken? Dat is geen probleem! De ECO-DIM.11 is namelijk geschikt voor alle A-merken afdekmateriaal. Hierdoor maak je geen extra kosten en kun je dezelfde stijl in jouw huis behouden. De ECO-DIM.11 is geschikt voor de volgende merken afdekmateriaal:

 • Berker by Hager
 • Busch-Jaeger (m.u.v. 6540-7x)
 • Gira
 • JUNG
 • Kopp
 • Merten by Schneider 51xx en System M
 • Niko (m.u.v. PR20)
 • PEHA

In het geval van Niko, Busch-Jaeger en JUNG dien je de meegeleverde hulpstukjes te gebruiken.

Goede afstelmogelijkheden

De ECO-DIM.11 wisseldimmer heeft uitstekende afstelmogelijkheden. Op de dimmer vind je één potmeter. Dit is de MIN instelling. Met deze potmeter zorg je ervoor dat het licht stabiel brandt in het laagste lichtniveau. De dimmer beschikt daarnaast over een automatische MAX instelling. Deze zorgt voor stabiel licht in het hoogste lichtniveau. Deze twee afstelling samen zorgen ervoor dat het optimale dimbereik afgesteld wordt. Kortom, een optimale dimbaarheid en lichtstabiliteit.

 

Eenvoudige installatie

Tot slot is de installatie van deze wisseldimmer erg eenvoudig. De inbouwdiepte van de ECO-DIM.11 is slechts 23,8mm. Hierdoor past deze eenvoudig in alle inbouwdozen. Bovendien vind je streepjes op de dimmerplaat bij de schroefgaten. Deze geven exact het midden van de plaat aan. Met behulp van deze streepjes kun je de dimmer eenvoudig waterpas inbouwen. Het afdekmateriaal is vervolgens automatisch ook waterpas. Je installeert deze dimmer met de twee bestaande draden (fasedraad en schakeldraad). Hierdoor hoef je geen nuldraad te trekken om deze dimmers te plaatsen. Ideaal toch?

 

 

ECO-DIM.11 Multicontrol

Wil jij jouw lampen kunnen dimmen vanaf meerdere plekken? Dan is de ECO-DIM.11 de perfecte oplossing voor jou! Een kwalitatieve led dimmer met unieke eigenschappen. Heb je vragen over deze dimmer? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Ze staan je graag te woord!

 

wisselschakeling led dimmer

Deel dit artikel:
Jetze - Ecobright
Geschreven door
Jetze - Ecobright
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

0 reacties