Welke led dimmer heb ik nodig?

Geschreven op 23-02-2022 / Geüpdatet op 26-09-2023

Welke led dimmer heb ik nodig?

Led verlichting kan niet zomaar op iedere led dimmer aangesloten worden. Maar ‘Welke led dimmer heb ik dan nodig?’, vraag je je wellicht af. In dit artikel laat ik aan de hand van 2 vragen zien welke led dimmer je nodig hebt. Of doe onze (nieuwe!) keuzehulp! Uiteraard kan je ons ook bellen voor persoonlijk advies (0314-840165).

Led dimmer voor led lampen

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je een led dimmer voor led lampen nodig hebt. Je kunt dus geen traditionele halogeen/gloeilamp dimmer gebruiken om led lampen te dimmen. De led lampen kunnen hiermee niet ver terug dimmen, niet stabiel dimmen of helemaal niet dimmen. Daarnaast gebruiken traditionele dimmers een andere dimtechniek dan led dimmers, waardoor het gebruik van de traditionele dimmers op led lampen schade aan de lampen kan toebrengen.

Welke led dimmer heb ik nodig?

Welke led dimmer je nodig hebt is afhankelijk van welke led lampen je gebruikt. Daarom kun je de volgende 2 stappen doorlopen om de juiste led dimmer te kiezen.

1. Heb je al led lampen?

Zo JA, ga door naar punt 3.
Zo NIET, ga door naar punt 2.

2. “Ik heb nog geen led lampen; Welke led dimmer heb ik nodig?”

Indien je nog geen led lampen hebt, kies dan voor goede dimbare led lampen en/of een goede dimbare driver. Bij 230V led lampen is deze driver altijd in het lampvoetje verwerkt. Bij led lampen op laagspanning is deze driver de externe led trafo naast het lampje. Natuurlijk kun je vooraf vaak niet weten hoe goed de lamp/driver kan dimmen. Daarom hebben wij voor jou een aantal bekende merken getest en degene met uitstekende resultaten opgesomd:

De led lampen en led trafo’s van bovengenoemde merken werken uitstekend met alle led dimmers uit ons assortiment. Zijn dit nog steeds te veel dimmers waaruit je kunt kiezen? Ga dan naar het kopje “Verder belangrijk” in dit artikel, om je verder te helpen bij jouw keus.

3. “Ik heb al led lampen; Welke led dimmer heb ik hiervoor nodig?”

Indien je al wel led lampen hebt, check dan goed:

a) Dimbaar?

Zijn jouw led lampen dimbaar? Dit dient specifiek op de lamp/verpakking te staan weergegeven.

Gebruik  je laagspanning led lampen? Check dan of jouw trafo geschikt is voor led, het aangesloten totaalwattage binnen het aansluitvermogen van de trafo valt en of de led trafo dimbaar is.

b) Fase aansnijding (RL) of Fase afsnijding (RC)?

Indien jouw lampen dimbaar zijn, dient tevens zijn aangegeven of de lampen (of trafo) werken op de dimtechniek fase aansnijding (R,L/leading edge) of fase afsnijding (R,C/trailing edge). Zodra je dit weet, kies je een led dimmer met dezelfde dimtechniek. Wordt de dimtechniek niet benoemd maar is jouw led lamp wel dimbaar? Ga dan voor een RLC led dimmer (fase aansnijding & afsnijding). Deze led dimmer is voor beide dimtechnieken geschikt.

Hieronder vind je onze populairste RC (fase afsnijding) dimmer (ECO-DIM.04) en onze populairste RLC (fase aansnijding & fase afsnijding) dimmer (ECO-DIM.01).

Led dimmer inbouw 0-150W | ECO-DIM.04
(387)
Led dimmer inbouw 0-150W | ECO-DIM.04
 • 0-150W LED
 • Voor alle afdekmaterialen
 • MIN afstelling & automatische MAX
 • Fase afsnijding (RC)
Speciale prijs 24,95 Normale prijs 29,95
Led dimmer inbouw 0-300W | ECO-DIM.01
(100)
Led dimmer inbouw 0-300W | ECO-DIM.01
 • 0-300W RC/0-150W RL LED
 • Voor alle afdekmaterialen
 • MIN afstelling & automatische MAX
 • Fase aan- en afsnijding (RLC)
Speciale prijs 39,95 Normale prijs 49,95

Let erop dat de kwaliteit van dimmen altijd afhankelijk blijft van zowel de led lamp als de led dimmer. Niet iedere led lamp is even goed dimbaar, doordat simpelweg de dimbare driver (onderdeel dat de lamp dimbaar maakt) bij iedere lamp verschilt. Door voor een led dimmer een zo laag minimaal aansluitvermogen en met goede afstelmogelijkheden (MIN en MAX) te kiezen, kun je de best mogelijke dimbaarheid uit iedere led lamp halen.

TIP! Led dimmer voor Philips, IKEA, OSRAM, Calex, etc.

Een tip; We hebben de meest bekende lampenmerken getest, zodat ik jou kan doorverwijzen welke led dimmers voor welk lampenmerk geschikt zijn:

Heb je een ander merk led lampen dan hierboven genoemd? Neem dan contact op met jouw leverancier of met ons.

Verder belangrijk

Zodra je weet of je een led dimmer fase afsnijding (RC), led dimmer fase aansnijding (RL) of een led dimmer fase aan- en afsnijding (RLC) nodig hebt, is het goed om te weten dat er nog 3 punten zijn om rekening mee te houden.

Afdekmateriaal

Heb je al een dimmerknop en raamwerk in huis? Zo ja, van welk merk? (Dit vind je aan de binnenkant van jouw raamwerk/dimmerknop.) Check of dit merk op de inbouwdimmer past. Wij benoemen bij iedere led inbouwdimmer welke merken afdekmateriaal hierop passen. Overigens zijn bijna alle merken bijna altijd geschikt, maar check dit toch even voor de zekerheid.

Heb je nog geen dimmerknop en raamwerk in huis? Dan kun je iedere led dimmer in onze shop kiezen. Qua afdekmateriaal kan je dan uit ons dimmer afdekmateriaal of dat van een ander A-merk gebruiken.

Let wel op dat wij (voor de enkele dimmers) alleen enkele raamwerken met dimmerknop verkopen. Het is dus niet mogelijk om een Ecobright dimmerknop met een ander merk raamwerk te combineren. Wil je graag een meervoudig raamwerk plaatsen? Koop dan het meervoudige raamwerk + dimmerknop(pen) van jouw gewenste A-merk.

Voor de duo led dimmers verkopen wij wel dubbele dimmerknoppen waarbij je zowel ons enkelvoudige raamwerk kan gebruiken evenals een meervoudig raamwerk van een A-merk. Deze zijn dus wel compatibel met de A-merken.

Aansluitvermogen

Alle EcoDim led dimmers  beginnen vanaf 0 Watt. Dat is zéér uniek en zorgt ervoor dat je jouw led lampen ver terug kunt dimmen.

Check voor de zekerheid wel het totaalwattage aan led wat je op 1 dimmer wilt aansluiten. Bij de meeste EcoDim led dimmers is het maximale aansluitvermogen 150W voor led. Dat is ontzettend hoog en daarmee zit je bijna altijd goed.

Let erop dat sommige dimmerfabrikanten bij het max. aansluitvermogen het halogeenvermogen communiceren. Het led vermogen ligt veelal lager. Bij Ecobright communiceren wij altijd het led vermogen op de dimmers.

Sluit je grote led lampen (wattages van bijv. >30W p/stuk) of tientallen led lampen op 1 dimmer aan? Check dan of je misschien de 150W overschrijdt en beter voor de led dimmer 0-500W kunt gaan.

Afstelmogelijkheden

Om de beste dimbaarheid uit iedere led lamp te halen is het belangrijk om een led dimmer met goede afstelmogelijkheden te kiezen. Een dimmer moet in ieder geval een MIN afstelling hebben, zodat je in het minimale niveau verder terug kunt dimmen en het gedimde licht kunt stabiliseren.

Soms komt het voor dat led lampen (ook) in het maximale lichtniveau gaan knipperen. Daarom hebben enkele dimmers van ons ook een MAX afstelling, zodat je ook het licht in het hoogste lichtniveau kunt afstellen.

Populairste dimmers

Hieronder vind je onze meest populaire led dimmers.

Led dimmer inbouw 0-150W | ECO-DIM.04
(387)
Led dimmer inbouw 0-150W | ECO-DIM.04
 • 0-150W LED
 • Voor alle afdekmaterialen
 • MIN afstelling & automatische MAX
 • Fase afsnijding (RC)
Speciale prijs 24,95 Normale prijs 29,95

ECO-DIM.04: Meest verkocht!

Werkt op fase afsnijding, aldus met 90% van alle led lampen in NL/BE.

Led dimmer inbouw 0-300W | ECO-DIM.01
(100)
Led dimmer inbouw 0-300W | ECO-DIM.01
 • 0-300W RC/0-150W RL LED
 • Voor alle afdekmaterialen
 • MIN afstelling & automatische MAX
 • Fase aan- en afsnijding (RLC)
Speciale prijs 39,95 Normale prijs 49,95

ECO-DIM.01: Dé dimmer als je zowel RL/fase aansnijding als RC/fase afsnijding zoekt.

Led dimmer inbouw 0-500W | ECO-DIM.03
(31)
Led dimmer inbouw 0-500W | ECO-DIM.03
 • 0-500W LED
 • Voor alle afdekmaterialen (ook met D-vorm gat)
 • MIN & MAX afstelling
 • Fase aan- en afsnijding (RLC)
59,95

ECO-DIM.03: Populair onder installateurs/Voor grote en professionele installaties. Beschikt over een MIN én MAX afstelling.

Kom je er na het lezen van dit artikel toch niet uit welke led dimmer je nodig hebt? Of heb je andere vragen rondom (het dimmen van) led verlichting? Stel dan hieronder je vraag of bel/mail ons gerust, wij helpen je graag!

> Naar alle led dimmers > Naar Contact

Deel dit artikel:
Jorien - Ecobright
Geschreven door
Jorien - Ecobright
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

162 reacties
Adri
Bezig met laden...
Hallo,
Ik onlangs mijn halogeen lampen van 12 v vervangen door led lampen van 12 v, heb er nu een led dimmer van ion van 200 watt aangesloten op de led lampen, alleen de dimmer werkt niet. Hebben jullie een oplossing voor dit probleem?
Timo - Ecobright
Bezig met laden...
Beste Adri,
Je geeft aan dat je de bestaande 12V halogeen lampen hebt vervangen voor led. Je zult naast de lampjes en dimmer ook de trafo moeten vervangen.
Let er even op dat je zowel AC als DC dimbare trafo's hebt. Dit is afhankelijk van je lampjes welke je nodig hebt. Wij hebben beide varianten in ons assortiment zitten. Mocht je twijfelen welke trafo je nodig hebt kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice.
Prettige dag verder!
Met vriendelijke groet,
Timo - Ecobright
PK
Bezig met laden...
Super informatie hier…toch nog een vraag. Kan een GU10 lamp met RC dimming en een E27 lamp met RC dimming achter 1 dimmer. Het betreft een osram GU10 en een Segula floating led E27 lamp ? Een duo dimmer kan natuurlijk, maar dan zou je telkens 2 knoppen moeten bedienen. Vandaar mijn vraag of dit achter 1 dimmer kan.
Angela - Ecobright
Angela - Ecobright
Bezig met laden...
Beste,

Bedankt voor uw (goede) vraag!
Mijn advies is om geen gemixte lading lichtbronnen op één dimmer toe te passen.
Met de reden omdat je diverse merken én diverse wattages gaat toepassen. Aangezien je bij het dimmen verschil gaat zien tussen beide lichtbronnen. Waarbij hoogstwaarschijnlijk het ene lampje al gedimd is kan de ander nog zal branden.

Het advies zou dan ook zijn om een duo dimmer aan te schaffen, via deze manier kunt u eenvoudig beide lichtbronnen afzonderlijk van elkaar stabiel dimmen. Mochten er nog vragen zijn over het dimmen van de lichtbronnen dan hoor ik dat graag.
Je kunt ons bereiken via [email protected]
Fijne dag.
Met vriendelijke groet, Angela - Ecobright
Leo boekhoff
Bezig met laden...
Hallo mensen Ik heb 6 ledlampen van het merk orion E27 220-240 volt 4W 2200k die wil ik graag dimmen welke dimmer heb ik dan nodig.
Ik heb al een dimmer geprobeerd maar ze beven knipperen dus welken moet ik hebben.
Ik hoor graag van jullie.
Mvg leo. Boekhoff
JZ
Bezig met laden...
Wat een handig artikel is dit.
Dit heeft mij erg geholpen bij de keuze welke led dimmer ik in mijn situatie nodig heb.
Bedankt!
Jorien - Ecobright
Bezig met laden...
Dankjewel voor je compliment :)
Peter
Bezig met laden...
Welke dimmer heb ik nodig voor de EcoBright R7S Led 78mm dimmable 2700K
Timo - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Peter, Excuses voor de late reactie! Onze R7s lampen zijn goed dimbaar i.c.m. alle dimmers uit ons assortiment! Je zou als inbouw dimmer dus prima de ECO-DIM.04 kunnen aansluiten. Let er even op dat je voor bepaalde merken afdekmateriaal hulpstukken nodig hebt. Die zitten standaard niet meegeleverd (wel bij te bestellen). Fijne dag. Met vriendelijke groet, Timo - EcoBright
Gregoor
Bezig met laden...
Ik heb twee strips met 3 dimmable ledspotjes 230V 6 W, allebei met een afzonderlijke aansluiting/schakelpunt. Daar wil ik graag led-dimmers op. Klopt het dat ik daarvoor kan volstaan met de basic eco-dim.04?
Timo - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Gregoor, Excuses voor de late reactie! Graag ontvang ik wat aanvullende informatie van je led spotjes. Onze ECO-DIM.04 basic dimmer is geschikt voor 90% van alle dimbare led lampen. Om er zeker van te zijn dat dit in jou situatie ook gaat werken zie ik graag een weblink of foto van je lamp tegemoet. Kun je deze informatie per mail naar ons toezenden? Dit mag je sturen naar: [email protected]. Prettige dag. Met vriendelijke groet, Timo - EcoBright
Gregoor
Bezig met laden...
Ik heb 2 Paulmann kabelsystemen met elk 5 spots GU 5,3 / 80VA / 230/12V met een led driver 80 VA/12 V AC P=80W. Als ik alles zo lees dan kom ik uit op de Eco-dim.02 0-150 W. Maar kan ik dan volstaan met 1 dimmer voor beide kabelsystemen of heb ik voor elk kabelsysteem een afzonderlijke dimmer nodig?
Timo - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Gregoor, Excuses voor de late reactie! Dank voor uw vraag. Als ik het wattage bekijk zou dit inderdaad moeten kunnen met onze ECO-DIM.02 dimmer. Controleer altijd wel even of de lampjes dimbaar zijn. Mocht je hieraan twijfelen mag je ons altijd even voorzien van een foto of weblink. Dan bekijken wij dit graag voor je! Je kunt ons per mail bereiken via: [email protected]. Fijne dag. Met vriendelijke groet, Timo - EcoBright
Marco Buijs
Bezig met laden...
Wij hebben de "Moderne hanglamp bruin 4-lichts - Saffira". Daarin zitten 4 stuks "LUEDD E27 dimbare LED filament lamp G95 goldline 5W 360 lm 2200K".
Welke dimmer kunnen we het beste gebruiken?
Timo - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Marco, Excuses voor de late reactie! Ik heb even wat specificaties opgezocht van je lamp. Ik kan echter niet vinden of deze lampen werken op fase aansnijding of fase afsnijding. Onze ECO-DIM.01 dimmer zou ik je dan ook willen adviseren. Deze werkt op zowel fase aansnijding als fase afsnijding. Je kunt deze dimmer vinden onder het kopje dimmers. Mocht je verder nog vragen hebben horen wij dit graag. Met vriendelijke groet, Timo - EcoBright
Popko Nijmeijer
Bezig met laden...
Ik heb 1wath lampjes gekocht bij jullie. Met de dimmer die ik heb gaan ze trillen. Welke dimmer heb ik nodig
Timo - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Popko, Excuses voor de late reactie! Ik zag dat je ondertussen al voorzien bent van de juiste dimmer. Mocht je nog vragen hebben horen wij dit graag. Je kunt je vraag gerust aan ons stellen per mail: [email protected]. Met vriendelijke groet, Timo - EcoBright
Henk van der Meer
Bezig met laden...
Ik heb 10 Philips Master value spots GU5.3. Ik wil dimmen met 0-10V sturing. Welke dimmer/driver kan ik dan het beste nemen?
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Henk. Bedankt voor je bericht. Helaas hebben wij geen dimmer die voldoet aan jouw vraag. Het beste kun je even via Google zoeken een 0-10V dimmer. Succes! Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
F.J.G. Halder
Bezig met laden...
Hallo,ik heb een drietal LED -Lamp G53 AR111 7W 24º No Flicker gekocht en heb hier een dimmer Schneider SBD200 LED bij gebruikt, nu is het dimmen niet echt een succes en de dimmer wordt eigenlijk ook best wel warm. De Leds zijn parallel geschakeld. Raden jullie een andere dimmer aan? Ik moet namelijk nog een 8 tal lampen vervangen en daarvoor heb ik ook nog twee dimmers nodig. Welke raden jullie aan? Groetjes Frank
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Frank. Gaat dit om de G53 AR111 12V lampen? Het is bij dit soort lampen erg belangrijk om alles juist aan te passen. Dus buitenom dat er alleen ledlampen worden geplaatst, moeten ook de halogeentrafo's aangepast worden naar dimbare leddrivers. Je dient dus eerst te weten of de bestaande lampen dimmen op 12V AC of 12V DC. Als je dat weet, kun je opzoek naar een dimbare leddriver die 12V AC of 12V DC is. Wij adviseren voor 12V situaties altijd onze ECODIM.03. Deze gaat perfect overweg met 12V situaties. Mochten er nog meer vragen zijn, stuur gerust een mail naar [email protected]. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Caspar Gooren
Bezig met laden...
Goedenavond, ik heb 10 stuks https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-inbouw-fase-afsnijding-0-150w-basic/ gekocht. de dimmer doet het wel met philips led gu10 spots (warm glow) maar niet met philips led(warm white 2700k). het zijn beide nieuwe leds. warm white leds flikkeren op alle kamers, warm glow leds werken allen prima. ligt dus aan combi warm white + dimmers. Is er een oplossing? zoniet moet ik er 8 retour sturen. graag uw reactie
Erwin
Bezig met laden...
Hallo,Ik heb een vraag. Ik heb een armatuur met een G9 ledlampje (YPHIX 2W AC 220-240V 50522504) aangesloten op een een slimme stekker van het Philips Hue systeem. Hewt almpje wordt dus gedimd door het HUE systeem. Nu is de het lampje kapot en wil ik het vervangen. Moet dit een dimbaar lampje zijn wat geschikt is voor fase aansnijding of fase afsnijding?
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Erwin. Onze G9 lampen zijn allemaal dimbaar. Deze kunnen ook altijd in een aan/uit situatie worden toegepast. Tevens dimmen al onze lampen op fase-afsnijding. Deze dimtechniek wordt vandaag de dag vrijwel altijd toegepast. Mijn advies zou dit lampje zijn: https://www.ecobright.nl/led-lampen-g9/g9-led-lamp-dimbaar-2700k-2.5w-pro/. Mochten er nog verdere vragen zijn, dan kunt u gerust een mail sturen naar [email protected]. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Ad
Bezig met laden...
Ik heb een vraag over dimmen tridonic drivers Ik heb vier dimbare drivers van 10 watt met spots daarop aangesloten van 9 wattIk heb dimmer 6-60 watt , met drie spots werkt het perfect met vier werkt t niet meer Met 30 (27 watt ) belasting dus wel met 40 watt niet meer Welke dimmer moet ik gebruiken ?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Hallo Ad, De 6-60W dimmer die u nu heeft is naar verwachting te ligt voor het aantal aangesloten spots. Voor deze dimbare trafo's en spots kunt u het beste de EcoDim.01 0-300W universeel dimmer toepassen. deze dimmer beschikt zowel over de techniek fase aansnijding en fase afsnijding, hierdoor is altijd de juiste techniek toe te passen voor de aangesloten dimbare verlichting. Tevens is deze dimmer universeel toe te passen onder alle bekende merken afdekmateriaal. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.
Jo van Hamond
Bezig met laden...
ik heb 3 Diamant led strips 45 w 4100LM van 150cm. Is hier een dimmer voor en zo ja welke?
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Jo. Zijn de ledstrips voorzien van dimbare drivers? Zo ja, op welke techniek kunnen deze worden gedimd? Mochten de ledstrips voorzien zijn van dimbare drivers, kijk dan eens naar onze ECODIM.01 https://www.ecobright.nl/led-dimmer/universele-led-dimmer-alle-afdekmateriaal/. Mocht u het niet weten, dan kunt u die vraag ook stellen bij de leverancier van de ledstrip. Zij weten normaliter of de ledstrip dimbaar is, en zo ja welke dimmer daar het beste bij past. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - Ecobright
Gina
Bezig met laden...
Wij willen graag van Paulmann de MaxLed 500 ledstrips direct via de wanddimmer dimmen. Weten jullie welke dimmer wij hiervoor nodig hebben? De ledstrips dimmen niet met onze huidige leddimmer. Ze gaan nu alleen aan of uit. Ik hoor het graag. Mvg Gina
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Gina. Bedankt voor de vraag. Vaak worden ledstrips aangestuurd door leddrivers die passen bij de ledstrip. Dat is meestal 12V of 24V. Afhankelijk van de lengte van de ledstrip (de lengte bepaald het wattage) welke trafo en/of dimmer daar bij past. Omdat ik die informatie mis kan ik daarover geen advies geven. Stuurt u anders een mail naar [email protected]. Geef daar in aan welke lengte ledstrip het is en tevens een weblink waar wij die ledstrip kunnen vinden. Wellicht dat we u dan kunnen helpen. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - Ecobright
jan
Bezig met laden...
Hallo, ik heb een 2 st. Lucide Led Filament E27-5W- Edison Led/2200K/260LM die op 1 schakelaar geschakeld worden. Welke dimmer moet ik daarvoo2 hebben? Met vriendelijke groet, Jan
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Goedemiddag Jan,Lucide lampen kunt u het beste dimmen met de EcoDim.01 RLC dimmer, deze dimmer kast gewoon in de inbouwdoos ter vervanging van de bestaande schakelaar. u dient er dan alleen even een nieuwe dimmerknop op te monteren zodat de dimmer netjes is afgewerkt. Succes met de klus en als er nog vragen zijn dan mag u altijd contact opnemen.Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.
Tom
Bezig met laden...
Eindelijk een goede uitleg. Nu snap ik waarom sommige led dimmers wel en niet werken. RC/ RN.
Eric Lemmens
Bezig met laden...
Beste Ecobright,In ons nieuwe appartement zitten 2 dimbare schakelaars Busch Jaeger dimmer-druk wissel LED, met aanduiding R,L,C: 10-250Watt. Op elk zit 1 lamp aangesloten. 1 boven de eettafel en 1 sfeerlamp boven de zithoek. Welke peren (bij voorkeur LED) kan ik het beste hiervoor aanschaffen?Groet, Eric
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Goedemorgen Eric. Om welke dimmer gaat het exact? Als 10W het minimale vermogen is voor een ledlamp, dan wordt het lastig. De meeste ledlampen zijn namelijk tussen de 3-7W. Daarom zou ik eerst even moeten weten welke dimmer het is, voordat ik advies kan geven voor een goed dimbare lamp. Ik heb u ook een mail gestuurd. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Alex
Bezig met laden...
Beste, Ik heb 3 dezelfde lampen gekocht voor in de tuin: ze zijn per stuk (lichtbron LED) 36W totaal (3x 36W = 108W). Ik wil ze alle 3 op elkaar aansluiten en wil ze vervolgens met één dimmer kunnen dimmen. Ik weet niet of ze uberhaupt dimbaar zijn daar dit niet is aangegeven op de doos. De lampen staan op de volgende site: https://www.lampen24.nl/zeer-moderne-led-lantaarnpaal-akito-146508-nl-nl.htmlWelke dimmer adviseert u mij te kopen? De rest van het schakelmateriaal heb ik thuis van het merk: Busch-Jaeger Balance alpin wit én mijn inbouwdoos is 40 mm diep. Met vriendelijke groet, Alex
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Goedemorgen Alex. Bedankt voor uw bericht. Ik denk niet dat deze dimbaar zijn met een externe dimmer. Het staat namelijk niet aangeven. Mijn advies is om contact op te nemen met de leverancier van de lamp. Zij kunnen u wel vertellen of deze dimbaar is, en de wijze waarop dat dimbaar te maken is. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Percy
Bezig met laden...
Ik heb een duoschakelaar, de ene schakelaar voor de woonkamer, en de andere voor de keuken. De ledlampen in de woonkamer wil ik dimmen, de ledlampen van de keuken juist niet. Bestaan er duo led dimmers voor deze situatie?
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Percy. Bedankt voor de mail. Voor uw situatie hebben wij alleen een DUO dimmer ter vervanging. Dat houdt dan beide kanalen kunnen worden gedimd. Ik zou niet adviseren om deze te gaan plaatsen, gezien u de lamp in de keuken niet wilt dimmen. Dat kan problemen geven als er toch een DUO dimmer wordt geplaatst. Mochten dit normale 230V lampen zijn, en u wilt toch gaan voor de DUO dimmer dan adviseer ik wel om er dimbare lampen te gaan plaatsen. Dan zou dit geheel prima kunnen werken, mits er kwalitatieve dimbare lampen worden geplaatst. Mocht u nog verdere vragen hebben, stuur ons gerust een mail [email protected]. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Fabian
Bezig met laden...
Beste, ik heb momenteel reeds een dimmer in de muur ingebouwd zitten (huis recent aangekocht, dus geen idee wat er precies zit), maar zou graag smart LED installeren.. Kan ik de lampen (bv phillips Hue) dimmen aan de hand van de knop in de muur, of is dat enkel via de app mogelijk?Bedankt!
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Fabian. Het dimmen van smartlampen gaat niet via een inbouwdimmer in de muur. Dat gaat alleen via de app. Wat wel zou kunnen is "domme dimbare ledlampen" plaatsen, en deze gaan dimmen met onze smart zigbee dimmer https://www.ecobright.nl/led-dimmer/zigbee-led-dimmer-draai-0-200w-universeel-basic/ . Deze dimmer kun je integreren in Philips Hue ( Hue Bridge nodig). Op die manier kun je de lampen gewoon op een normale manier bedienen met de knop. Tevens is deze dimmer ook te bedienen vanuit de app. Veel klanten vinden dat juist prettig, omdat je dan niet afhankelijk bent van een device. Mocht ik je daar mee kunnen helpen, stuur dan even een mail naar [email protected] vriendelijk groet,Mark-Jan EcoBright
JM Lamot
Bezig met laden...
Ik heb in de keuken 10 hallogeen led spotjes met een dimmer/schakelaar. Wat heb ik nodig om daar led lampjes in te kunnen steken? Accepteert u de subsidie cheque á €65 van de gemeente Zoetermeer?
Mark-Jan EcoBright
Bezig met laden...
Beste. Bedankt voor uw vraag. Wij accepteren geen cheques van gemeentes. Wel krijgt u bij een bestelling een factuur. Bij de meeste gemeentes kunt u die inleveren en krijgt u daarvoor het geld terug of wordt dat in mindering gebracht op het budget. Vraag dit zelf na bij uw gemeente hoe zij dit doen.Voor advies in uw keuken heb ik wel meer informatie nodig over wat er nu zit. Ik heb u daarvoor een mail gestuurd. Fijne dag!Met vriendelijke groet,Mark-Jan EcoBright
Jelmer
Bezig met laden...
Beste,We hebben https://www.lampen24.nl/designer-tafellamp-coral-met-led-95206-nl-nl.html deze lamp tweedehands gekocht en willen 'm graag dimmen. We hebben al deze stekkerdimmer gebruikt Lybardo LED stekkerdimmer 5 - 150W. Maar die doet het niet. Weet u misschien wat wel werkt? Alvast bedankt
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Hallo Jelmer, Ik verwacht om eerlijk te zijn dat deze moderne tafellamp niet dimbaar is. het zal hier gaan om een ingebouwde led techniek met een niet dimbare led driver, dit zal met geen enkele dimmer te dimmen zijn. U kunt het beste even de fabrikant van deze lamp contacteren of er een mogelijkheid bestaan om de lamp te dimmen. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.
Fred Veenhuizen
Bezig met laden...
Vraag: Ik heb een dimmer nodig voor 3-stuks "Filament Bulb led lampen Type ST64-4W-BR. Heb ik hiervoor een dimmer met fase aansnijding of fase afsnijding nodig? Alvast bedankt.
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Fred, als eerste stap is het belangrijk om te achterhalen of deze led filament lampen dimbaar zijn of niet. dit moet op de verpakking staan anders zal deze niet dimbaar zijn. als de lampen dimbaar zijn is de kans groot dat deze beter dimmen op fase afsnijding ( in 90% van de gevallen is het fase afsnijding ) Mocht u dit niet zeker weten, dan kunt u ook de nieuwe EcoDim.01 toepassen. deze dimmer heeft zowel fase aan als afsnijding ingebouwd. met een schuifje aan de voorkant van de dimmer is dan fase aan of afsnijding in te stellen. mocht u verder nog vragen hebben dan horen we dat natuurlijk graag. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Melissa
Bezig met laden...
Beste, wij hebben een lucide talowe led en kochten dimmer led dimmer inbouw, 0-150W led, 230V, fase aansnijding (artikel 42-100003) maar zodra we het licht dimmen begint de lamp te zoemen. Hebben we een verkeerde dimmer gekocht of zou er een andere oorzaak kunnen zijn? Kan u ons daarmee helpen? Alvast bedankt!(artikel nr. 42-100003)
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Melissa, dit heeft er vermoedelijk mee te maken dat de dimbare driver beter en stiller zal dimmen op de nieuwere techniek fase afsnijding. in 90% van de gevallen dimt fase afsnijding beter dan fase aansnijding. een dimmer die ik u dan kan adviseren is de EcoDim.02 artikel 42-100005. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
R Jansen
Bezig met laden...
Ik heb een rail met 3 75W ES111 Gu10 spots deze worden nu vervangen door DECALED diamond ES111 10w 2700K . Decaled geeft aandat deze zowel aansnijdend als afsnijdend bestuurd kunnen worden , wat zou de beste dimmer zijn ? met welke miminimal Wattage? bedankt
EcoBright - Mark-Jan
Bezig met laden...
Beste Jansen. Bedankt voor uw vraag. Ik zou u zelf onze ECODIM.02 fase-afsnijding dimmer (art. nr. 42-100005) adviseren. Dat is ons meest verkochte model dimmer, en dimt circa 90% van alle verkochte dimbare led lampen in de BENELUX. Mocht nog verdere vragen hebben stuurt u dan gerust een mail naar [email protected] Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Anne Verster
Bezig met laden...
Goedenavond, ik kocht dimbare Briloner inbouwspotjes (EAN: 4002707275503,Wattage meegeleverde lamp5.5 W), dit werkt zowel op fase af- en aansnijding. Er worden 12 spotjes aangesloten op 1 dimmer, welke dimmer heb ik dan nodig? groet, Anne
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Anne, Dit type spotjes hebben wij zelf nog niet getest, wel hebben we de EcoDim.02 geadviseerd aan klanten die dit zelfde type dimbare inbouwspot naar tevredenheid van de klant. Dus als dit zelfde spotje intussen niet is verandert qua elektronica dan is de EcoDim.02 fase afsnijdende led dimmer een juiste keus voor u. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Wim van Laarhoven
Bezig met laden...
Ik ben nu in het bezit van de volgende spots / 6 stuks. MALMBERGS LED Inbouwspot set MD-315 Ø 80 mm wit, 3 stuks 2x / de specificaties gaven aan DIMBAAR / met als kenmerk / Dimbaar met transistor dimmer met trailing edge technologie (RC), 3x 150 cd / Dit is de link van Hornbach / https://www.hornbach.nl/shop/MALMBERGS-LED-Inbouwspot-set-MD-315-80-mm-wit-3-stuks/5803253/artikel.html / Nu mijn vraag, welke DIMMER moet ik nu kopen. Prijs maakt mij niet uit, als ik maar weet dat hij goed kan dimmen op 6 spots, geen flikkering en geen gebrom/gezoem? Bedankt voor jullie adviezen.Groet,Wim
EcoBright - Mark-Jan
Bezig met laden...
Hallo Wim. Bedankt voor uw vraag. Zoals ik lees in uw vraag, en ik tevens kan zien op de site van Hornbach adviseren zij een RC (fase-afsnijding) dimmer. Ik zou zelf onze ECODIM.02 adviseren. Die vind u hier https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ . Ik kan natuurlijk nooit 100% garanderen dat dit goed werkt, maar deze dimmer zou wel moeten passen bij de spots. Ik heb u ook een mail gestuurd. Mocht u nog verdere vragen hebben dan hoor ik die graag. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Jan Van Loock
Bezig met laden...
Heb een ander appartement gekocht. Ik wil de inbouwspots in de zithoek graag dimbaar maken. Zitten nu 12V - 5 W 420lm (GU5.3) Led spotjes in (1 Kring van 8 + 1 Kring van 2 spots ) met klassiek draadgewonden Trafo 230/12V . Als ik het goed begrepen heb moet ik de Trafos vervangen door een Electronische 12V LED trafo (2 stuks 1/kring en dan een 2x Led Dimmer. En eventueel de lampjes vervangen als ze niet dimbaar blijken. Is dit correct en wat raden jullie aan... ? Mvg Jan
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Jan, U kunt het beste de installatie aanpassen en overstappen naar GU10 dimbare ledspots. Het voordeel is dat u geen dure externe dimbare trafo's meer hoeft aan te schaffen en een ander bijkomend voordeel is dat de GU10 dimbare ledspots beter dimbaar zijn. u dient dan de huidige trafo's te verwijderen en GU10 fittingen te installeren. u kunt uw huidige spotarmaturen blijven gebruiken. Een ledspot die het meeste lijkt op halogeen licht is de EcoBright Dim To Warm GU10 spot. deze spots zijn perfect dimbaar op dimmers met fase afsnijding als techniek zoals de EcoDim.02 universele led dimmer. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Anthony
Bezig met laden...
Vraag: Ik heb een dimmer nodig voor 7-stuks "G9 10W Warm Wit COB LED". Heb ik hiervoor een dimmer met fase aansnijding of fase afsnijding nodig? Alvast bedankt
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Anthony, u kunt dit het beste even navragen bij de winkel of fabrikant van de G9 lichtbronnen met welke dimtechniek deze het beste gedimd kunnen worden. als ze dit niet weten of u niet kunnen vertellen dan kunt u het beste kiezen voor een dimmer met fase afsnijding, dit werkt namelijk in 90% van de gevallen het beste. met vriendelijke groet. Martijn - EcoBright
Ton
Bezig met laden...
Goedemiddag, ik heb een artimide mesmeri led lamp gekocht. Welke dimmer kan ik hiervoor gebruiken?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Ton, Dit type lampen zijn vaak voorzien van een geïntegreerde LED lichtbron en een dimbare led driver. om te kunnen bepalen welke dimmer/dimtechniek u nodg heeft is het van belang om te weten welke driver/trafo er zit gemonteerd in deze lamp. U mag een foto sturen van de driver/trafo, dan gaan we gelijk even kijken of wij hier een geschikte dimmer voor kunnen leveren. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Andre
Bezig met laden...
Ik wil graag gebruik maken van een EcoBright LED dimmer in een wisselschakeling.Zou ik de bruine fasedraad op de gewone schakelaar kunnen aansluiten i.p.v. op de dimmer?
EcoBright - Mark-Jan
Bezig met laden...
Goedemorgen Andre, bedankt voor uw vraag. Onze dimmer is te gebruiken in een wisselschakelaar. Het maakt niet uit of de fase-draad in de dimmer gaat, of in de schakelaar. Zolang het circuit maar rond is werkt dit prima. Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright
Ineke
Bezig met laden...
Goedemorgen, ik ben op zoek naar een dimmer voor mijn vloerlamp. Van de lampen die er inzitten heb ik de volgende informatie: Product name: LED filament bulb ST64-6WItem number: ST64-6WVoltage: AC220-240VWatt: 6WLuminous Flux(lm): 600 lmCRI: >80RaBeam angle: 360°CCT: 2200KMijn vraag: welke dimmer is geschikt? Alvast bedankt voor de hulp/het advies. Mvg, Ineke
EcoBright - Mark-Jan
Bezig met laden...
Goedemorgen Ineke, bedankt voor uw vraag.U zou normaliter deze lampen prima kunnen dimmen met onze vloerdimmer. Die vind u hier https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-vloerdimmer-0-50w-zwart/. Deze dimmer kan MAX 50W aan led ledlampen dimmen. De dimmer is er in het wit en zwart. Ik heb u ook even een mail gestuurd. Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright
EcoBright - Tim
Bezig met laden...
Beste Guy, Op de lampen van Calex werkt een fase Afsnijdende dimmer het beste. Ik zal via de e-mail even contact met u opnemen om dit verder toe te lichtten. Met vriendelijke groet, Tim - EcoBright
Sandra
Bezig met laden...
Hallo, ik wil IKEA Nymane spots met 2 of 4 Led-lampen GU10 400 lumen kopen en op een dimmer zetten. Welke dimmers heb ik daarvoor nodig? En kan ik 2 4-spots op 1 dimmer doen met twee knoppen?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Hallo Sandra, Dimbare led spots van de IKEA zijn het beste te dimmen met een dimmer die op fase afsnijding werkt. Een dimmer die ik u hiervoor wil aanbevelen is de dimmer hiernaast in de link https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/. Als u een dimmer bedoelt die 2 lichtpunten in het vertrek kan dimmen dan heeft u de EcoDim.05 duo dimmer nodig zoals hiernaast in de link https://www.ecobright.nl/led-dimmer/duo-led-dimmer-inbouw-2x-0-100w-fase-afsnijding/. Neem gerust contact met ons op als u verder nog vragen heeft over het dimmen van uw lampen. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Jaap
Bezig met laden...
Goedemorgen!Ik ben opzoek naar een dubbele led dimmerschakelaar voor 2 Lucide TALOWE LED - plafonnières, alleen is het mij niet duidelijk welke schakelaar hier het beste voor is. Kunnen jullie hierbij helpen aub?Alvast bedankt!
EcoBright - Mark-Jan
Bezig met laden...
Goedemorgen Jaap. Bedankt voor uw vraag. U kunt eens kijken naar onze DUO led dimmer. Die vind u hier https://www.ecobright.nl/led-dimmer/duo-led-dimmer-inbouw-2x-0-100w-fase-afsnijding/. Deze dimmer werkt volgens het fase-afsnijding principe. Deze techniek zit in ongeveer 90% van alle verkochte dimbare led lampen in de BENULUX. U zit dus eigenlijk altijd goed met de dimmer. Ik heb u ook even gemaild. Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright
Stephan
Bezig met laden...
Goedemiddag. Ik ben op zoek naar een geschikte opbouw led dimmer voor drie GU 10 spotjes. De spotjes zelf moet ik nog kopen, maar eerst eens kijken of er überhaupt zoiets is. Het dient ook nog eens niet breder of hoger te zijn dan 7 cm ivm met huidige constructie op een deurpost....oud huis, Alvast bedankt!
EcoBright - Mark-Jan
Bezig met laden...
Goedendag Stephan. Wij verkopen wel inbouwdimmers. Deze kunt u ook inbouwen in een opbouwdoos (die verkopen wij niet). Wanneer u gaat voor een dimmer dan kunt u eens kijken naar ons meest verkochte model de ECODIM.02 https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ of onze BASIC dimmer https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-inbouw-fase-afsnijding-0-150w-basic/. De verschillen met ECO-DIM.02: deze goedkope led dimmer heeft geen MAX afstelling, geen vervangbare zekering, geen meegeleverde hulpstukken (wel bij te bestellen), geen meegeleverd afdekraam + dimmerknop (wel bij te bestellen) en geen inbouwklemmen (dus niet geschikt voor inbouwdozen zónder schroefgaten). Tot slot wordt aangeraden max. 15 led lampen op één dimmer aan te sluiten. Wilt u deze punten liever wel en meer >15 lampen per dimmer aansluiten? Ga dan voor de ECO-DIM.02. Ik heb u ook even een mail gestuurd. Mocht u nog verdere vragen hebben dan hoor ik dat graag. Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright
Birgitte
Bezig met laden...
Goedemiddag, Welke inbouw dimmer is geschikt voor een armatuur met 5 led-lampen van het merk Handson, type: Led lamp ampoule dimbaar van ieder 4W? Alvast bedankt!
EcoBright - Mark-Jan
Bezig met laden...
Goedemiddag Birgitte. Bedankt voor uw vraag. Ik heb geprobeerd de lampen te vinden voor u maar ik kan ze niet vinden. Wel is het zo dan 80 á 90% van de dimbare lampen in Nederland het fase-afsnijding principe. Dan zou onze ECODIM.02 zijn https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ een goede keus zijn. Ik heb u even een mail gestuurd om wat meer informatie te krijgen. Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright
Emiel
Bezig met laden...
Goedenmiddag, ik heb laatst 12 led spots gekocht.Deze zijn 230v en 3w per stuk. Zowel leading edge als trailing edge te dimmen.Ik heb 2 dimmers nodig die elk 3 spots erachter krijgen. De andere 2x3 pak ik met een normale schakelaar. Welke dimmer kan ik dan het beste gebruiken, ik zie door de bomen het bos niet meer. Alvast bedankt
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Emiel, U kunt in dit geval het beste kiezen voor een led dimmer met fase afsnijding. de dimmer die ik u hiervoor wil adviseren is de EcoDim02 dimmer https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ de EcoDim02 is zo in te stellen dat de minimale en maximale lichtsterkte vast gesteld kan worden. verder heeft de dimmer een vervangbare zekering en wordt er standaard afdekmateriaal bijgeleverd mocht u nog niks in huis hebben. Deze dimmer dimt ongeveer 90% van alle dimbare led lampen in Nederland. Neem gerust eens contact met ons op als u meer vragen heeft. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Paul Velzen
Bezig met laden...
Ls,Ik ben niet tevreden met de lichtopbrengst van mijn dimbare led-lampen.DeHet gaat om en 5-tal GU5.3 led-lampen van Osram, led superster MR16 36' advanced, 5,9 W met 350lm. De inbouwdimmer is van Bush 6513 U-102 230V~ 50 Hz, 429W/V.A. Daarnaast is er een Osram halotronic HTM 105/230-240 gemonteerd. Oorspronkelijk waren er 5 halogeenlampen gemonteerd maar die heb ik door de Osram led-lampen vervangen.Is dit een goede combinatie of is dit vragen om moeilijkheden? Er valt nl steeds 1 ledlamp uit die na verloop van tijd soms even aanspringt en daarna weer uit gaat. Kan het ook zijn dat dit het gevolg is van aanvreten van de kabels door een muis? Ik zie nl. Dat 1 van de kabels is aangevreten.Ik hoor graag van je.
EcoBright - Mark-Jan
Bezig met laden...
Goedemiddag Paul. Bij het vervangen van GU5.3/MR16 is het belangrijk dat u ook de trafo vervangt voor een dimbare LED trafo. De trafo die u nu gebruikt is voor halogeen. Dan kunt u inderdaad tegen problemen aan lopen zoals het uitvallen van lampen of gaan knipperen van lampen. Ik denk zelf niet dat dit het gevolg is van aangevreten kabels. Ik heb u ook een mail gestuurd met daarin een link naar de driver die voor u geschikt zou moeten zijn. Vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright
Peter van der Gijp
Bezig met laden...
Hallo, ik heb in de jaren 90 Lumiance spanningsrail gemonteerd ( 2 aparte circuits) voor spots met E14 en E27 fitting. Er zitten nu ledlampen en spaarlampen in van verschillende merken. Is deze rail geschikt om aangestuurd te worden door ecodim-duo, en welke dimbare ledlampen zijn dan geschikt met E14 en E27 fitting? Liefst warmwit licht. Met vriendelijke groet, Peter van der Gijp
EcoBright - Mark-Jan Heuvel
Bezig met laden...
Beste Peter. Wanneer er 2 schakeldraden en 1 fase draad uit de muur komen zou er normaal gesproken gewoon een DUO dimmer gemonteerd kunnen worden. Wel is het advies om alles dan te vervangen voor dezelfde led lampen. Ik heb u ook even een mail gestuurd om wat meer informatie te verkrijgen.Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright
Sonja
Bezig met laden...
Hoe kan ik zien wat voor dimmer ik nu heb?Het werkte prima voor de halogeen verlichting, maar nu gaan we over naar led
EcoBright - Mark-Jan Heuvel
Bezig met laden...
Goedemiddag Sonja. Op de dimmer zelf staat het één en ander aan informatie. Daar staat zeer waarschijnlijk ook het minimale wattage op wat de dimmer kan dimmen. Ik heb u even een mail gestuurd om wat meer informatie van u te krijgen zodat ik u de juiste dimmer kan adviseren. Vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright
marian
Bezig met laden...
Het is een reuze zoektocht om lampjes en dimmers op elkaar af te stemmen, ervaar ik. Ik heb 2x 6 segula E14, 4,1 watt 230V op n dubbele dimmer zitten. Ze gaan nu niet uit en flikkeren als de dimmer op vol staat. Nu dus weer op zoek naar een goede dimmer. Maar ik kan niet vinden of ik fase aan of afsnijding moet hebben... Kunt u me verder helpen?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Marian, Het is bij het dimmen van led erg belangrijk om de juiste combinatie tussen dim techniek en driver toe te passen. dit heeft u nu ervaren en dat is erg hinderlijk. De lampen gaan niet uit omdat er inductiespanning is ( uw huidige dimmer laat stroom door naar de lampen waardoor deze licht blijven geven na uitschakeling van de dimmer ) het flikkeren bij vol licht wordt veroorzaakt door te veel spanning dat wordt gegeven aan uw lampen ( ze gaan over de 100% heen waardoor ze gaan flikkeren ) U kunt het beste even navragen bij Segula met welke dim techniek uw gekochte lampen gedimd moeten worden. Als ze het niet weten of geen ervaring mee hebben dan kunt u het beste een dimmer met fase afsnijding proberen. Dit werkt in ongeveer 80 a 90% goed. U mag de dimmer bij ons retour sturen binnen 30 dagen na aankoop ( dan wel alleen even in test opstelling proberen ) Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Huub Winters
Bezig met laden...
Wij staan op het punt om onze plafond spots te vervangen voor led spots t.w. mosh plafondspot. De toekomstige led spot moeten dimbaar zijn, opstelling word 2 dimmers met 3 spots 1 dimmer met 1 spot en een dimmer met 4 spots. Welke van de 3 dimmers door u te leveren raad u ons aan. Hebben nog geen enkele led lamp o.i.d. aangeschaft. Groet H. Winters
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Huub, Heeft u misschien meer informatie beschikbaar over de led spots type mosh? het gaat dan met name over de lichtbron die toegepast gaat worden in de plafondspots. De dimbare driver's in de lichtbron bepaalt de dim techniek en is daarom belangrijk om te weten welke lichtbronnen worden toegepast. U mag de informatie natuurlijk ook mailen naar [email protected] met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Corne
Bezig met laden...
Hallo, ik heb 3 dimbare ledlampen van 240V - 6watt, fabrikaat Ectron, type Globe (Filament). Als ik deze op de leddimmer aansluit gaan ze bij een bepaalde stand knipperen. Heeft u een dimmer die hier goed mee samengaat? Helaas staat op de lampen niet met welke dimtechniek deze goed werken.Groet, Corné
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Corné, Wij hebben geen ervaring met dit merk led lampen. Over het algemeen dimmen led filament lampen het beste op dimmers met de techniek fase afsnijding. Om er achter te komen of dit ook voor uw lampen van toepassing is kunt u het beste even contact opnemen met de winkel of webshop waar u de led lampen gekocht heeft. als ze het niet weten , dan is het een kwestie van proberen in een testopstelling ( dimmer aansluiten zonder direct in te bouwen ) U mag de dimmer dan retourneren binnen 30 dagen na aankoop. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Marcel
Bezig met laden...
Beste , welke dimmer heb ik nodig voor de jacco maris benben (3 stuks) met 3 x led 7 watt 2700 K?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Marcel, Heeft u misschien meer informatie over dit type led lampen? Is er een documentatie beschikbaar van deze lampen? Zijn het geïntegreerde led lichtbronnen of zijn het losse vervangbare led lampen? Alvast bedankt voor de aanvullende informatie. Met vriendelijk groet, Martijn - EcoBright
Michel
Bezig met laden...
Beste, wij hebben bij Karwei Led inbouwspots gekocht. De dimmer(s) willen we bij uw site bestellen. Welke dimmer(s) hebben wij nodig? Het gaat om 3 x 5W - 230V - 50Hz. Fitting GU10 (artikelnummer op site karwei is 561851).
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Michel, Staat er toevallig op de GU10 spot een merk of logo afgebeeld? Dit is van belang om te weten welke led dimmer u het beste kunt toepassen. Alvast bedankt voor uw reactie. Met vriendelijk groet, Martijn - EcoBright
mark
Bezig met laden...
Beste,ik heb 2 halogeen lampjes met dimmer,die ik vervangen heb door 2x 2,3 watt philips led lampen(220V) Dimbaar).Ik had de dimmer vervangen door een exemplaar voor led lampen (fase afsnijding). Alleen daar stond op 15-150 watt/VA maar daaronder staat "LED 3-50 watt".Inmiddels de dimmer teruggebracht aangezien de led lampen niet goed terug te dimmen waren.Kan ik de dimmer die jullie aanbevelen (0-150 watt, Fase afsnijding) wel gebruiken zodat de lampjes wel te dimmen zijn?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Jan, Voor Philips dimbare led lampen kunt u inderdaad het beste een dimmer toepassen die op fase afsnijding werkt. de EcoDim dimmers hebben een aansluitvermogen van 0 tot 150W waardoor dus in de praktijk tot 0% gedimd kan worden. let op! dit is natuurlijk wel afhankelijk van de dimbare driver in de ledlamp die gedimd moet worden, deze moet namelijk ook geschikt zijn om tot 0% gedimd te kunnen worden. De dimmers die geschikt zijn voor uw lampen zijn de EcoDim-02, EcoDim04 en EcoDim05. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Marc Paesen
Bezig met laden...
Beste, ik heb 7 led-spots ,merk Indigo type DO16225: de driver is type KLP500-10D deze zijn dimbaar. De spots zijn 9W en 500mA. Graag had ik geweten welke dimmer er het best bij hoort. Mvg, Marc.
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Marc, De trafo die standaard bij uw spots wordt meegeleverd is dimbaar op zowel de aansnijdende of afsnijdende dim techniek. De voorkeur gaat dan altijd uit naar een dimmer op fase afsnijding omdat dit mooier en beter dimt. U kunt hiervoor de EcoDim 02, 03, 04 of de duo dimmer type 05 gebruiken. De dimmer die voor u het beste zal zijn is de EcoDim 02 of de EcoDim 04. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
olivier
Bezig met laden...
Hallo, welke dimmer liefst opbouw heb ik nodig voor "Spiraled Silhouette Globe 8w 2200k dimm van Bailey ? alvast bedankt
Martijn - Ecobright
Bezig met laden...
Beste Olivier, Onze ervaring met de led lampen van Bailey is dat u deze het beste kunt dimmen met een dimmer die op fase afsnijding werkt. De EcoDim dimmers type 02, 03,04 of 05 ( Duo dimmer ) zijn hiervoor zeer geschikt. Als u de dimmer moet opbouwen dan kunt u het beste een opbouwdoos kopen van uw merk afdekmateriaal. hier kunt u de dimmer in toepassen omdat de dimmers universeel toepasbaar zijn. Als u nog vragen heeft of graag meer informatie wilt neem dan gerust contact met ons op. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Johan
Bezig met laden...
Ik heb een led plafondlamp van reality leuchten gekocht type camilus r62931001 10watt .Deze is dimbaar via een schakelaar in drie standen.100% - 50% - 25% .Kan ik daar een gewone dimmer plaatsen ipv. de schakelaar zodat ik toch van 0 tot 100% kan dimmen ?
Johan
Bezig met laden...
Ik heb een led plafondlamp van reality leuchten gekocht type camilus r62931001 10watt .Deze is dimbaar via een schakelaar in drie standen.100% - 50% - 25% .Kan ik daar een gewone dimmer plaatsen ipv. de schakelaar zodat ik toch van 0 tot 100% kan dimmen ?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Johan, Nee, helaas. Dan heeft u echt een bijbehorende drie standen dimmer nodig, dit werkt helaas met onze led dimmers niet. Alvast een prettig weekend! Gr. Nick
Rob
Bezig met laden...
Hallo,Onlangs hebben wij een lamp aangeschaft waar 5 dimbare LED-lampen in gaan. Kunnen jullie helpen in welke dimmer ik daar het beste voor kan aanschaffen?Het gaat om de Sylvania ToLEDo Vintage G95 DIOM 250 LM. 5.5W 220-240V, 50/60 Hz 21/K. Is dat voldoende info over de lamp? Alvast bedankt voor jullie hulp!GroetRob
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Rob, ik kan hieruit niet opmaken dat de lamp dimbaar is. Wanneer dit erop staat dan maakt u de meeste kans met een fase afsnijdende techniek. Hiermee kunt u namelijk de meeste (90% van alle lampen) led lampen dimmen. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-inbouw-fase-afsnijding-0-150w-basic/ of https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Prettig weekend alvast. Groeten, Nick
Marleen
Bezig met laden...
Goedenavond. Wij hebben een leeslamp gekocht met een Calex led lamp dimbaar. Nu is de lamp zelf niet dimbaar maar mogelijk wel met een snoerdimmer. WIj hebben er al een aangeschaft (ook van Calex) voor een soortgelijke lamp maar hikken nu erg tegen de prijs aan. Heeft u een goed alternatief? ALvas bedankt en vriendelijke groet Marleen
Nick - Ecobright
Bezig met laden...
Beste Marleen, bedankt voor uw vraag. U moet inderdaad wel kijken of uw led lampen dimbaar zijn, niet alle led lampen zijn standaard namelijk dimbaar. Dat heeft met het onderdeeltje in de lamp te maken. Wanneer er dus op de verpakking staat weergegeven dat de lamp dimbaar is, dan is deze in de meeste gevallen het beste te dimmen met een fase afsnijdende dimmer. Hier werken de meeste verschillende type led lampen op. Wij hebben een snoerdimmer is het assortiment, deze hebben wij echter niet getest op Calex lampen, maar aangezien deze wel als basis op fase afsnijding werkt, geef ik het een goede kans. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-snoerdimmer-3-50w-universeel-wit/ mocht het onverhoopt niet werken, mag u het altijd aan ons retourneren. Groeten, Nick - EcoBright
O Boot
Bezig met laden...
We hebben Handson dimbare LED lampen. Welke soort dimmer hebben we nodig?
Jorien - EcoBright
Bezig met laden...
Beste dhr./mevr. O Boot, Handson led lampen zijn over het algemeen niet goed dimbaar. Ze zijn niet volledig stabiel te krijgen. Dit is niet alleen met de ECODIM dimmers zo, maar met alle type led dimmers. Ik raad u aan voor een ander merk led lamp te gaan, zoals Philips, IKEA, Osram of onze eigen lampen (EcoBright). Deze werken allemaal uitstekend op onze led dimmers fase afsnijding. Vriendelijke groeten, Jorien - EcoBright
Daan
Bezig met laden...
Hallo. Wij hebben beneden meerdere lampen op één dimmer. Nu hebben we de lampen vervangen door LED verlichting: https://opple.nl/nl/product/led-lampen/led-filamentlampen/led-filament-a60/led-e-a60-fila-e27-7w-dim-2700k-frWelke dimmer kunnen we hiervoor gebruiken?
Jorien - EcoBright
Bezig met laden...
Hallo Daan, Om te weten welke led dimmer u nodig heeft, dient u te weten of uw led lampen op RL (fase aansnijding) of RC (fase afsnijding) werken. Dit hoort een fabrikant aan te geven, maar in de praktijk blijkt dat dit bijna nooit wordt gedaan. Verreweg de meeste (>90%) dimbare led lampen werken op fase afsnijding. U heeft dus de grootste kans dat u met 1 van onze 'led dimmers fase afsnijding' goed zit. Om dit zeker te weten zou u uw fabrikant kunnen opbellen of onze led dimmer(s) testen. Ik zal u voor de zekerheid ook een (uitgebreidere) email sturen. Vriendelijke groeten, Jorien - EcoBright
Henri
Bezig met laden...
Ik heb een kruis schakeling van 3 schakelaars. 1 boven aan den trap.3 draden. 1 onder aan de trap 4 draden. 1 bij buitendeur 3 draden . Nu wil ik onder aan de trap een dimmer, maar alle dimmer die ik zie hebben maar 3 aansluiting. Ik wil een ledlamp (model h5810.29) hiermee gaan dimmen. Welke heb ik nodig?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Henri, De EcoDim dimmers zijn alleen geschikt voor serie schakeling en of wisselschakeling/hotelschakeling en is niet mogelijk om toe te passen voor een kruisschakeling. de dimmers hebben 3 aansluitingen. De X is een aansluiting zonder enige functie. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.
Susan
Bezig met laden...
Hallo, ik heb twee Umage Asteria lampen, elk 17W. Met een klikaanklikuit led dimmer (ACM-100). De lampen trillen bij het dimmen. Hebben jullie enig idee wat kan helpen tegen het trillen?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Susan, Vaak komt het voor dat led lampen gaan trillen ( onstabiel licht geven ) als er een verkeerde dim techniek is toegepast. het kan zijn dat de ACM-100 dimmer op fase aansnijding werkt waardoor dit de oorzaak is. U zou dit nog even kunnen navragen bij Klikaanklikuit of dit echt zo is. Onze ervaring is dat wanneer het licht trilt of bromt dat u dan beter een dimmer kan toepassen die op fase afsnijding werkt. Neem bij twijfel gerust contact met ons op, dan zullen we naar de beste oplossing kijken voor uw situatie. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Ronald
Bezig met laden...
Geachte lezer, Ik heb een (dimbare) led stip (24v / 24W). Deze zit aangesloten op een led trafo (input 230V 0,4A / Output 24V 1,25A). Welke dimmer met welk wattage kan ik het beste gebruiken om dit goed werkend te krijgen? Alvast bedankt voor de genomen moeite. Groet, Ronald.
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Ronald, Vaak staat er dan nog op de trafo op welke manier deze gedimd kan worden. vaak staat er dan dimmable with leading or trailing edge dimmers. in de meeste gevallen kunt u het beste een dimmer toepassen die op fase afsnijding werkt. U mag ook een foto sturen van de trafo naar [email protected]. dan kijken we even wat voor u de beste toepassing is. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Jeroen
Bezig met laden...
Goedemiddag ik heb schakelmateriaal en afdekplaatjes van JUNG, alleen vind ik dat het dimmen met hun dimmer niet optimaal werkt bij onze 6 led GU10 spotjes van 4,5 watt van ik geloof Philips. De spotjes willen nogal een gaan knipperen en de spotjes zijn ook niet mooi vloeiend van 100% naar 0% licht te dimmen. Eigenlijk zou ik graag weten welk merk GU10 led spotjes met welk merk GU10 dimmer het allerbeste werkt naar uw mening. Met vriendelijke groet, Jeroen Beijer
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Jeroen, Wij hebben als voordeel dat onze EcoBright spotjes op onze eigen dimmers zijn afgestemd. https://www.ecobright.nl/dimbare-led-spot/in combinatie methttps://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Alles dimbare spotjes werken hier gewoon goed op. Philips werkt overigens ook prima op deze spots. Wanneer u echt de beste dimbaarheid wil hebben dan adviseer ik u één van onderstaande spots te kiezen. https://www.ecobright.nl/dimbare-led-spot/dimbare-led-spot-cob-gu10-2200k-flame/ ofhttps://www.ecobright.nl/dimbare-led-spot/dimbare-led-spot-cob-gu10-cri90/ ofhttps://www.ecobright.nl/dimbare-led-spot/dimbare-led-spot-gu10-dim-to-warm/ Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Patrick
Bezig met laden...
Hallo ik heb een 4 watt dimbare filament lamp met E27 lamp gekocht van de action ik kan op de verpaking geen producenty vinden maar welke dimmer zou hetr beste passen?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Patrick, Onze ervaring met de lampen van de Action is dat deze het beste te dimmen zijn met een dimmer die op fase afsnijding werkt. hiervoor geschikt zijn de enkele druk/draai dimmer EcoDim02 of EcoDim04 Basic. Met vriendelijke groet Martijn - EcoBright.
Frederik
Bezig met laden...
wij hebben een Artemide Pirce mini led gekocht. Er staat dat als dimmer een pulsdimmer gebruikt moet worden. De installateur bevestigt dat dit moet. Ik kan de extra draad die daarvoor nodig is niet trekken. Zou het met een dimmer van u lukken?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Frederik, Als de installateur en de beschrijving van het product beiden aangeven dat het uitsluitend met een puls/tast dimmer te dimmen is dan zal dit echt zo zijn. u kunt dan geen andere dimmer toepassen. u kunt altijd proberen of het lukt. de EcoDim dimmers hebben geen NUL aansluiting. als het niet lukt mag u natuurlijk retourneren binnen 30 dagen. de dimmer moet dan natuurlijk wel onbeschadigd zijn en origineel met alle toebehoren in de verpakking bij ons aankomen. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Simon
Bezig met laden...
Beste Martijn Ik heb 3 Handson dimbare led GU 10 van 5 W .Kan daar de dimmer van 29.95 Euro bij of beter een andere
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Simon, U kunt hiervoor inderdaad het beste een fase afsnijdende dimmer voor toepassen voor het beste resultaat. Mocht het nou voorkomen dat de GU10 spotjes niet ver terug te dimmen zijn, neem dan even contact met ons op voor een perfecte combinatie van led dimmer en GU10 spotjes. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.
Edwin
Bezig met laden...
Hallo, Ik heb Philips warmglow led lampen van 1050 lumen. Deze is bij lange niet naar 0% te draaien. Dit waarschijnlijk door het eigen verbruik van de dimmer welke in serie met de lampen staat. Tot welk niveau valt er met jullie dimmers terug te draaien of heb je dan een 3 draad dimmer nodig (met 0-draad)? Bij voorbaat dank.
Martijn - Ecobright
Bezig met laden...
Beste Edwin, De maximale dimbaarheid van led lampen wordt vaak ook bepaald door de dimbare driver die in de fitting zit van de lamp. Deze moet van een dusdanige kwaliteit zijn dat het kan. de combinatie tussen dimmer en lichtbron moet dus goed zijn om tot een heel laag lichtniveau te kunnen dimmen. als voorbeeld neem ik onze eigen nieuwe Filament lampen. deze zijn perfect tot 0% te dimmen met de EcoDim fase afsnijdende dimmers. dit zonder 0 draad te hoeven gebruiken. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Edwin
Bezig met laden...
Beste Martijn,filament lampen geven door hun opbouw van aantal ledjes in serie, pas licht boven een bepaalde spanning (net als gloeilampen) en zijn inderdaad gemakkelijker tot 0% terug te draaien. Al is het verbruik dan net zo veel als de gewone led-lamp maar ze geven geen licht meer. Dit is inderdaad een betere oplossing voor in de woonkamer. Helaas gaan de filament lampen nu nog maar tot max 860 lumen met e27 fitting. Hebben jullie al geprobeerd tot hoe ver jullie dimmer terug dimt met niet filament lampen? Bedankt voor je reactie. Met vriendelijke groet,Edwin
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Hallo beste Edwin, de Philips Warmglow opzich hebben wij nog niet getest met de EcoDim dimmers. wel hebben wij een vergelijkbare lamp in 2700K E27 lamp getest van Philips dat ongeveer overeenkomt. Deze was tot ongeveer 10% terug te dimmen. daar onder was het licht niet meer stabiel te krijgen. dus er is wel een verschil in type lamp inderdaad. ik weet zo niet of een dimmer met 0 draad dit helemaal kan opvangen omdat wij geen dimmers hebben die een 0 draad hebben. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Nico
Bezig met laden...
ik heb l&D LEDS GEKOCHT VAN HET TYPE PAINEL LE SLIM DE EMBUTIR 10 X 10 CM,kunt u mij vertellen welke led dimmer ik nodig heb
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Nico, Ik heb even voor u gekeken of er specificaties zijn van uw led lampen maar kan daar niks over vinden. In dit geval kunt u het beste voor de fase afsnijdende dim techniek kiezen aangezien 80 a 90% van alle led lichtbronnen het beste te dimmen zijn op deze techniek. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
thuur
Bezig met laden...
Ik kan op dev verpakking van onze ledtuinlampen niets vinden over dimmem ect.Het betreft de KARWEI buitenlamp Nestor: https://www.karwei.nl/assortiment/karwei-buitenlamp-nestor/p/B538205Ik heb op het circuit 3 van deze lampen staan en ze zijn te fel. De lamp bestaat inwendig uit een grote vierkant printplaat met kleine ledjes en een electronica kastje.Enig id of dit dimbaar is en welke ik nodig heb?Ik kan de dimmer binnen plaatsten.Bedankt
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Thuur, Ik heb u zojuist even een mailtje gestuurd. Deze buitenlamp Nestor is helaas niet dimbaar en is ook niet dimbaar te maken. Misschien heeft de Karwei een dimbare variant in het assortiment waarmee u wel de gewenste lichtsterkte kunt bepalen. Met Vriendelijke groeten Martijn - EcoBright.
Anke H
Bezig met laden...
Ook hier een onduidelijk beschrijving bij de nieuwe lampen die we gekocht hebben (Lucide SPECTRUM - Plafondspot - LED Dimb. - AR111 - 2x12W 2700K) Het is dus LED, en dimbaar, maar zelfs in de handleiding staat niks over welke dimmer ik dan moet hebben :(Alle advies is welkom!
Jorien - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Anke, ik heb begrepen dat u al mailcontact heeft gehad met mijn collega. Onze ervaring met Lucide lichtbronnen over het algemeen is dat deze goed dimmen op onze fase afsnijdende dimmer (artikelnr. 42-100005). Als u zeker wilt weten op welke dimtechniek de AR111 spots het beste werken adviseer ik u om even contact met Lucide op te nemen.Mochten zij het niet weten, dan adviseer ik voor de led dimmer fase afsnijding 0-150W te gaan. Hierop werkt zo'n 90% van alle led lampen in Nederland en België. En mocht er toch iets niet naar tevredenheid zijn, dan mag u bij ons altijd binnen 30 dagen retourneren. Vriendelijke groeten, Jorien - EcoBright.
Martin
Bezig met laden...
Vraagje. Ik heb een Easydim - LED plafondlamp Moira, witart.nr.: 1558072 gekocht. Niet wetend dat de easydim dus geen geheugenfunctie heeft.Erg vervelend. Nu wil ik dit gaan dimmer met een wanddimmer. Maar de winkel heeft geen flauw idee over dimmers en wat nodig is.Er zit een dimmer in de lamp zelf. Zelf dacht ik deze eruit te halen en te vervangen voor een led driver en dan een wand trafo aan de muur.Hebben jullie hier ervaring mee? Ook voor een af of aanwijzende dimmer?Groetjes
Martin
Bezig met laden...
Vraagje. Ik heb een Easydim - LED plafondlamp Moira, witart.nr.: 1558072 gekocht. Niet wetend dat de easydim dus geen geheugenfunctie heeft.Erg vervelend. Nu wil ik dit gaan dimmer met een wanddimmer. Maar de winkel heeft geen flauw idee over dimmers en wat nodig is.Er zit een dimmer in de lamp zelf. Zelf dacht ik deze eruit te halen en te vervangen voor een led driver en dan een wand trafo aan de muur.Hebben jullie hier ervaring mee? Ook voor een af of aanwijzende dimmer?Groetjes
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Martin, Dat is vervelend dat het niet helemaal naar behoren werkt. Ik heb even op internet gekeken en het lijkt me een paneel met een aparte driver. Wanneer u een dimbare driver kunt regelen die op deze lamp past, dan kunt u deze altijd het beste dimmen met een fase afsnijdende led dimmer. Dat is deze: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ maar daar heeft u dan wel een dimbare trafo voor nodig die op het paneel past. Niet alle trafo's zijn namelijk dimbaar, en niet alle trafo's zijn zomaar op alle lampen te gebruiken. Dat kunt u dus wellicht even het beste vragen bij uw leverancier. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.
Jeroen
Bezig met laden...
Ik heb de 0-150w fase afsnijdende dimmer geïnstalleerd om 6 dimbare LED filament lampen van dit type http://www.amennis.nl/led-verlichting/led-filament-bulb-nl/led-filament-st64-e27-6w-amber-nl aan te sturen. Op zich werkt het goed, alleen merk ik dat de lampen als deze gedimd worden soms toch wat knipperen. Dit is niet constant, soms knipperen ze even een klein beetje en dan houdt het weer op. Is dit op te lossen?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Jeroen, Bedankt voor je bericht. Het is niet altijd op te lossen. Het kan met meerdere factoren te maken hebben. Wanneer drivers wat warmer worden kunnen ze een instabiliteit veroorzaken. Dan zou het probleem in de lamp zitten. Het kan ook zo zijn dat er bepaalde pieken ontstaan rond bepaalde tijdstippen. Dit kan bijvoorbeeld door apparaten op dezelfde groep die stroom vragen (aanslaan koelkast). Het kan ook zijn dat de stroom binnenkomt en er hierdoor een kleine fluctuatie in het net ontstaat. Dit is voor een dimmer moeilijk te filteren. We hebben wel een extra filter laten inbouwen maar heel soms kan er een kleine flikkering in het licht ontstaan. Wanneer dit niet constant blijft, en soms heel even voorkomt, dan is het vaak een fluctuatie in het net. Dit is bijna niet op te lossen. Dan zou u wellicht nog met stabilisatoren kunnen werken, deze verkopen wij helaas zelf niet.
Johnsonian
Bezig met laden...
Geachte, ik zoek G9 dimbare led lampjes type fase aansnijding va. 3W
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Johnsonian, Wij hebben wel G9 lampen van 2,5W of van 4W. Helaas niet van 3W. https://www.ecobright.nl/led-lampen-g9/
H. Savelsberg
Bezig met laden...
L.S.,Ik ben op zoek naar en dimmer voor een Faladesa NB 20965 plafondlamp led met 4 lichtgevende elementen. Deze wordt ook verkocht onder de naam Canis sospensione 4 luci led. Per element 4,5 Watt, hetgeen neerkomt op 10 Watt in totaal.Welke inbouwdimmer zou ik daarvoor nodig hebben? Ik zie op Uw site verschillende types maar kan niet beoordelen welke geschikt is.Een advies Uwerzijds zou dimbaar licht in de duisternis brengen :-)Bij voorbaat hartelijk dank.Met vriendelijke groet,Harry Savelsberg.p.s.: Ik voeg hier nog twee links bij m.b.t. dit soort lamp.https://www.lamparasbrulamp.es/canis.htmlhttp://luceland.it/canis-sospensione-luci-led
H. Savelsberg
Bezig met laden...
correctie !Per ongeluk heb ik in mijn vorige mail vermeld dat het totaal aantal Watt neerkomt op 10 Watt. Dit moet uiteraard 18 Watt zijn.Mijn verontschuldiging.Met vriendelijke groet,Harry Savelsberg.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste H. Sabelsberg, Ik denk dat u het beste kunt kiezen voor een fase afsnijdnede dimmer. Dit is namelijk de dimmer waar de meeste verschillende type lampen op werken. Ik heb de lamp ook even bekeken en deze werkt waarschijnlijk met een trafo/driver in de voet van de lamp. Lampen met een trafo werken doorgaans ook beter op een fase afsnijdende led dimmer. Het gaat om dit model: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ vriendelijke groeten, Nick - EcoBright
Jarno
Bezig met laden...
Goedenavond. Ik heb op dit moment een duo dimmer. Op de ene dimmer zitten 2 led lampen en in de ander 2 led spots. Nu wil ik de duo dimmer vervangen voor een welke bestand is tegen led lampen (nu flikkeren ze als ze half staan en zoemen de dimmers). Alle leds zijn van Philips. Wat bevelen jullie mij aan te doen!
Jorien - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Jarno, Philips dimbare led lampen werken op onze led dimmer 0-150W fase afsnijding (www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/) van €49,95 - mits de led lampen uiteraard wel dimbaar zijn. Wij hebben momenteel geen duo dimmer in het assortiment. U zou wel de 2 groepen op ieders 1 dimmer kunnen aansluiten. Dus iedere groep op een eigen inbouwdimmer (met dus ieders 1 wanddoos). Indien hier geen mogelijkheid voor is, kunt u op het web zoeken naar een led duo dimmer fase afsnijding. Echter kunnen wij hier niets over adviseren qua dimbaarheid, zoemen of knipperen. Vriendelijke groeten, Jorien
Arjan
Bezig met laden...
Ik heb in onze badkamer 9x dimbare 5W LED-lampjes met een GU10 fitting van het merk HandsOn. De bestaande dimmer was blijkbaar niet geschikt, want die wil inmiddels niet meer dimmen, verlichting staat continu op 100% sterkte... Welke dimmer moet ik voor de lampjes gebruiken?
Arjan
Bezig met laden...
Ik heb in onze badkamer 9x dimbare 5W LED-lampjes met een GU10 fitting van het merk HandsOn. De bestaande dimmer was blijkbaar niet geschikt, want die wil inmiddels niet meer dimmen, verlichting staat continu op 100% sterkte... Welke dimmer moet ik voor de lampjes gebruiken?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Arjan, Wij adviseren bij het dimmen van Handson led lampen altijd de EcoDim led dimmer fase afsnijding. Het gaat om onderstaande model. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Groeten, Nick
Quinten
Bezig met laden...
Wij hebben Artemide Pirce Micro LED lampen gekocht. Welke dimmer past daar het beste bij?
Hans Vestjens
Bezig met laden...
Hallo wij hebben ons een ledlamp gekocht nl. een lovisa dit is een ledlamp die bestaat uit twee ringen een van 20 w en een van 10 w. Welke dimmer heb ik daar voor nodig aan of afsnijding?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Hans, Ik denk dat ik weet wat u bedoeld, dat zijn twee ringen met daarin een soort van led strip en waarschijnlijk in de voet een trafo. Wanneer deze trafo een dimbare led trafo is, de lamp is dus in zijn geheel dimbaar kunt u het beste kiezen voor een fase afsnijdende dimmer. Dit omdat lampen met een trafo altijd het beste werken op een fase afsnijdende led dimmer. Het gaat om onderstaande led dimmer. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/
Bouke
Bezig met laden...
Hallo, Ik heb 7 LED spots GU10 4W 2200K-2700K warmglow die ik in het plafond wil monteren op 1 led dimmer. Ik heb ergens gelezen dat ik ook moet letten op het max vemogen van de dimmer (10% van het max vermogen is het totaal aantal Watt van alle spots). In mijn geval 7x4W is 28W, dat zou betekenen een dimmer met max vermogen van 280W (300W). Klopt dit verhaal en welke dimmer van Ecobright adviseren jullie?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Hoi Bouke, Bedankt voor je bericht. Nee, dat is met onze dimmers niet nodig. Onze dimmers gaan echt puur over het LED ballast die erop wordt aangesloten. In dit geval dus over die 28W. U kun er in totaal 150W op aansluiten. In uw geval zouden dat dus 37 spotjes zijn. De dimmer welke op de meeste verschillende type led lampen werkt is de fase afsnijdnede dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright
marcel
Bezig met laden...
Hallo, ik heb een rail met drie led lampjes er aan vast van Philips Ledspot master 35.000 h 40-2700 k dimmable en daarbij twee hanglampen met Osram Led glow dim classic A60 lamp 2000K-2700 K.Tevens heb ik een vraag waarom zou ik voor jullie dimmer moeten kiezen ipv busch en jaeger dimmer waarvan ik alle schakelmateriaal heb?Hoe kun je fase aansnijding zien?Marcel
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Marcel, bedankt voor je vraag. Voor zowel Osram als Philips adviseren wij altijd de fase afsnijdende dimmer te gebruiken. Het gaat om deze dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ wel is het af te raden om twee verschillende type lampen op één dimmer aan te sluiten. Het gaat dan namelijk ook om twee verschillende drivers welke wellicht beide iets anders op de dimmer zullen reageren. Waar de ene lamp bijvoorbeeld helemaal uit zou gaan, heeft de andere lamp wellicht nog een beetje vermogen. Het dimbeeld van de verlichting kan hierdoor een beetje scheef lopen. Hoe dat precies uitvalt kunt u het beste even testen. Onze dimmer pas gewoon op BJ afdekmateriaal Er wordt namelijk een verdikkingsknopje meegeleverd. Groeten, Nick - EcoBright.
Leon kaag
Bezig met laden...
Goedendag, heb Toshiba G4 10 en 20w led lampjes voor in de keuken met de dimmer van de halogeen spots die er voorheen in zaten, ze worden nu niet voldoende gedimd, welke dimmer moet ik hebben, staat niets op de verpakking alleen dat ze dimbaar zijn. Met vriendelijke groet L. Kaag
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Hoi Leon, bedankt voor je vraag. Wanneer je het over G4 lampjes hebt is het altijd zo dat er een trafo aan de lampen gekoppeld is. Deze moet ook dimbaar zijn en het moet eigenlijk ook een speciale LED trafo zijn. Dit vanwege het minimale vermogen wat bij een halogeentrafo vaak te hoog is. Het dimmen van lampen op trafo's kunt u het beste doen met een fase afsnijdende led dimmer. Dat is onderstaande: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ mocht u verder nog vragen hebben vernemen wij het graag. Groeten, Nick - EcoBright.