Led dimstabilisator

Waardering:
9.5 / 10  -
(20)  reviews
|
Artikelnr.  Art.nr 
43-100012
14,95
(incl. 21% btw)
Direct leverbaar
Direct leverbaar

Direct leverbaar

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Voor 16u besteld, vandaag verstuurd!
  • Eerlijk advies van onze experts
  • 30 dagen retourgarantie
Productbeschrijving

✓ Universeel
✓ Voorkomt knipperen/flikkeren in laagste en hoogste lichtniveau
✓ Vermindert fluctuaties/onrustig licht in ieder lichtniveau
✓ Verbetert dimbaarheid (verder terug dimmen)
✓ Voorkomt nagloeien van led lamp
✓ Geschikt voor alle dimbare led lampen (<5W p/stuk)
✓ Parallel op led lamp aansluiten

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de kwaliteit van dimbaarheid afhankelijk is van de led dimmer, de led lampen én het stroomnet.
1) De led dimmer dient vanaf een zo laag mogelijk wattage te werken en over goede afstelmogelijkheden (minimaal een MIN potmeter) te beschikken.
2) De led lampen dienen een uitstekend dimbare driver te hebben.
3) En het stroomnet dient zo min mogelijk vervuild te worden door andere apparaten op dezelfde groep, lekspanning of slechte kwaliteit/dunne bedrading.

Is jouw licht nog steeds onstabiel, de dimbaarheid slecht of blijft jouw led lamp nagloeien ondanks dat je aan bovenstaande voldoet? Of valt één van deze maatregelen in jouw situatie niet op te lossen? Gebruik dan deze universele led dimstabilisator. Deze stabiliseert spanningsverschillen en voegt iets (0.5W) vermogen toe aan jouw led lampen, waarmee de meeste problemen worden opgelost. Een uitgebreidere toelichting welke problemen wel/niet kunnen worden opgelost, lees je hieronder.

Wanneer dimstabilisator gebruiken?

Deze universele led dimstabilisator voorkomt knipperen (aan/uit) in laagste en hoogste lichtniveau, vermindert fluctuaties (harder/zachter/harder) in ieder lichtniveau, verbetert de dimbaarheid (verder terug dimmen) en voorkomt nagloeien van de led lamp (ondanks dat deze is uitgeschakeld).

Knipperende led lampen

Er zit een verschil in de manier van hoe led lampen knipperen of flikkeren. Gaan jouw led lampen aan/uit (stroboscopisch effect) in de laagste of in de hoogste lichtstand (in combi met een led dimmer), maar blijven ze in de middenrange wel stabiel? Dan kun je dit oplossen met de dimstabilisator.

Knipperen (aan/uit/aan/uit) jouw led lampen in ieder lichtniveau, ongeacht de dimstand? Dan is jouw led lamp waarschijnlijk niet dimbaar en heb je deze toch proberen te dimmen. Of jouw led lampen zijn misschien wel dimbaar, maar gebruik je geen (of de verkeerde) led dimmer.

Flikkeren jouw led lampen altijd maar op 1 stand, bijv. op 70% lichtstand? Dan betreft dit een probleem in (de driver van) de led lamp wat niet met een dimstabilisator opgelost kan worden.

Fluctuaties in het licht

Fluctueert of “danst” (harder/zachter/harder) het licht in ieder lichtniveau/iedere dimstand? Ook dan kun je dit waarschijnlijk oplossen met de led dimstabilisator.

Check vooraf wel of je de juiste led dimmer heeft gekozen voor jouw led lampen. Lees “Welke led dimmer heb ik nodig?” voor meer hulp of Bel/Mail ons! Tip: 90% van alle led lampen werkt op de dimtechniek fase afsnijding. Slechts 20% werkt op fase aansnijding. Of ga voor de iets duurdere universele led dimmer. Tevens staat op onze website bij iedere dimmer aangegeven voor welke merken led lampen deze wel/niet geschikt is. Heb je Ecobright led lampen? Deze werken altijd op fase afsnijding.

Is het licht altijd op 1 dezelfde plek onrustig, bijv. altijd op 70% lichtstand? Dan zal de dimstabilisator dit waarschijnlijk niet kunnen oplossen, omdat dit een probleem in (de driver van) de led lamp betreft.

Dimbaarheid verbeteren

Wanneer er slechts 1 of 2 led lampen met een laag wattage (<5W per stuk) op de led dimmer zijn aangesloten, kun je de dimbaarheid verbeteren door een stabilisator op de lampengroep te sluiten. Hiermee kun je verder terug dimmen en blijft het licht stabiel.

Nagloeiende led lampen

Het nagloeien van een led kan voorkomen wanneer de led lamp met een led dimmer of enkelpolige schakelaar is uitgeschakeld. Een led dimmer of enkelpolige schakelaar sluiten namelijk niet voor 100% de stroomtoevoer af, waardoor er nog een minimale spanning wordt doorgegeven aan de lamp. Net genoeg om de lamp te laten gloeien. Een tweepolige schakelaar (meest voorkomend) sluit de stroomtoevoer wel volledig af en kan de led lamp dus niet laten nagloeien.

Wanneer je geen last hebt van knipperende of nagloeiende led lampen is het niet nodig om deze dimstabilisator aan te schaffen. Overigens kan het nooit kwaad om een dimstabilisator op een led lamp aan te sluiten, om eventuele problemen met fluctuaties uit voorzorg te voorkomen.

Geschikt voor led lampen met laag vermogen (1 tot 5W per lamp).
Verbruik stabilisator: 0.5W

Hoe veel dimstabilisators nodig?

Per lampengroep (circuit) heb je één dimstabilisator nodig. Deze plaats je tussen de centraaldoos en de lampengroep.

Let op: Het heeft altijd de voorkeur om led spots parallel aan te sluiten. Dit voor een betere dimbaarheid en zodat alle lampen tegelijk inschakelen.

Voor meer informatie over de aansluiting, ga naar het tabblad “Installatie”.

Specificaties
EAN code
8719322371645
Merk
EcoDim
Lengte (mm)
25
Artikelnaam fabrikant
ED-10009
Breedte (mm)
20
Hoogte (mm)
10
Kleur
Zwart
Garantie
2 jaar
Installatie

De dimstabilisator plaats je net na de centraaldoos (het verdeelpunt) van jouw lampengroep. Dit doe je parallel op het circuit (zie afbeelding). De dimstabilisator kan met een 3-voudige lasklem geplaatst worden. Je plaatst 1 draad aan de FASE kant en 1 draad aan de NUL kant.

  1. Plaats het éne zwarte (willekeurige) draad van de dimstabilisator op de FASE draad van de lampengroep.
  2. Plaats het andere zwarte (willekeurige) draad van de dimstabilisator op de NUL draad van de lampengroep.

Lengte aansluitdraad: 13 tot 14cm

 

 

Je plaatst een review over: Led dimstabilisator
Je waardering