Led dimmer module 250W | ECO-DIM.14

|
Artikelnr.  Art.nr 
42-100031
Speciale prijs 31,46 Normale prijs 34,95
(incl. 21% btw)
Direct leverbaar
Direct leverbaar

Direct leverbaar

 • Inbouw
 • Speed instelling
 • RLC (fase afsnijding & fase aansnijding)
 • MIN & MAX
 • Gratis verzending vanaf €50
 • Voor 16u besteld, vandaag verstuurd!
 • Eerlijk advies van onze experts
 • 30 dagen retourgarantie
Productbeschrijving

✓ Inbouw
✓ 0-250W LED (RC) / 0-150W LED (RL)
✓ Geschikt voor alle A-merken pulsdrukkers
✓ Optimale dimbaarheid & lichtstabiliteit
✓ MIN, MAX en Speed afstelling
✓ Bescherming tegen overbelasting, oververhitting & stoorsignalen
✓ Geschikt voor bijna alle dimbare led lampen
✓ 2-draads en 3-draads aansluiting mogelijk (nuldraad of bypass niet vereist)
✓ Geschikt voor wissel/hotelschakeling met pulsdrukker
✓ Geruisloos dimmen
✓ Soft-start systeem

Led dimmer module ECO-DIM.14

Op zoek naar een pulsdimmer? Dan is deze dimmodule wat voor jou!

Deze dimmer kan worden aangesloten middels de normale 2-draads aansluiting, maar het is ook mogelijk om deze met 3 draden (dus met nuldraad) te installeren. De dimmer kan met een normale pulsschakelaar bediend worden.

Daarnaast beschikt de led dimmer over een groot bereik (tot 250W led), uitmuntende dimbaarheid en lichtstabiliteit (MIN én MAX afstelling), kan je zelf de Speed (snelheid van dimmen) instellen en past de module in iedere normale inbouwdoos.

Geschikt voor alle (normale) dimbare led lampen. De dimmer wordt geleverd incl. duidelijke Nederlandse handleiding.

Geschikte led lampen

Met deze inbouw dimmer dim je lampen met een pulsdrukker. De module is geschikt voor lampen met de dimtechniek fase afsnijding én lampen met de dimtechniek fase aansnijding. Dit is ideaal wanneer je niet weet op welke dimtechniek je lampen werken.

Geschikte merken led lampen i.c.m. deze led dimmer zijn o.a.:

 • IKEA (m.u.v. Tradfri)
 • Philips (m.u.v. Hue, WarmGlow en DimTone)
 • Osram
 • Megaman
 • Sylvania
 • Sencys (Praxis)
 • Livarno Lux (Lidl)
 • Ecobright

Niet geschikt:

 • Pharox
 • Calex E14, met gedraaid staafje of Gold serie
 • Handson
 • Slimme led lampen, zoals Hue led lampen/Tradfri led lampen, etc.

Deze ECO-DIM.14 led dimmer inbouwmodule fase afsnijding is geschikt voor:

 • Led lampen dimbaar op fase afsnijding/trailing edge/R,C (max. 250W)
 • Led lampen dimbaar op fase aansnijding/leading edge/ R,L (max. 150W)
 • Energie/Spaarlampen dimbaar (max. 300W)
 • Halogeenlampen 230V dimbaar (max. 300W)
 • Gloeilampen 230V dimbaar (max. 300W)
 • Laagspanningslampen met dimbare elektronische trafo, input 230V (max. 250W)

Niet geschikt voor gebruik i.c.m. kerntrafo's

Let op: Plaats nooit een gemixte lading (bijv. combi led en halogeen) op één dimmer.

Waarom deze dimmer module?

Inbouw

De dimmer module heeft een inbouwdiepte van slechts 15mm. Hiermee past het in iedere normale inbouwdoos. Let erop dat wanneer je de dimmermodule onder een pulsschakelaar installeert, je tevens op de inbouwdiepte van de pulsschakelaar let. Dit is van belang om te weten of de totale set in een U40 of U50 inbouwdoos past.

Geschikt tot 250W led

De dimmer module heeft een groot bereik tot maar liefst 250W LED. Hiermee kan je dus zowel hele lage vermogens (bijv. 1 led lamp) als een hoog totaalvermogen uitstekend dimmen.

Let erop dat de dimkwaliteit altijd afhankelijk is van zowel de dimbare led lamp/driver en de led dimmer. De led dimmer dient afstelmogelijkheden te hebben. Daarmee zit je met deze dimmer dus goed. De led lamp dient over een kwalitatieve dimbare led driver (onderdeel in de led lamp) te beschikken. Is deze van hoge kwaliteit? Dan kan de led lamp met deze led dimmer helemaal tot 0W terug dimmen.

Geschikt voor alle A-merken pulsdrukkers

De dimmer module is passend onder ieder merk pulsdrukker. Let erop dat dit wel echt een pulsdrukker met maakcontact is, en geen aan/uitschakelaar. Het enige waar je verder op moet letten is de inbouwdiepte van de pulsdrukker, zodat je weet of het totaalplaatje (pulsdrukker + dimmer module 15mm) in jouw inbouwdoos past.

Geschikte merken pulsdrukkers:

Optimale dimbaarheid & lichtstabiliteit / MIN, MAX en Speed afstelling

Je kan de Led dimmer module specifiek op jouw aangesloten led lampen afstellen. Met de MIN potmeter regel je het minimale licht en de stabiliteit in de laagste lichtstand. Met de MAX potmeter stel je de maximale lichtopbrengst en lichtstabiliteit in de hoogste stand in.

Met de potmeter "Speed" kan je instellen hoe snel de led lampen moeten dimmen. Hiermee regel je zelf hoe lang je de pulsdrukker moet inhouden tot deze van 100% naar 0% is gedimd. Hoe je deze instellingen instelt, wordt duidelijk toegelicht in de meegeleverde installatiehandleiding.

Bescherming tegen overbelasting & stoorsignalen

De spanningsafhankelijke weerstand (VDR) beschermt de aangesloten led lampen zo veel mogelijk tegen fluctuaties in het net van buitenaf, zodat de meeste schommelingen in het licht kunnen worden voorkomen. Tevens is de dimmer beschermd tegen oververhitting. Tot slot zorgt de overload protection ervoor dat de dimmer beschermd is tegen overbelasting van de dimmer, zoals een te hoog aangesloten wattage.

Geschikt voor wissel/hotelschakeling met pulsdrukker

De dimmodule is geschikt voor een wisselschakeling en kruisschakeling met een bedrade pulsdrukker.

Bij een wisselschakeling of kruisschakeling gebruik je op het éne punt deze dimmodule met een bedrade pulsdrukker en op het andere punt alleen een pulsdrukker (maakcontact). 

Geruisloos dimmen

Dankzij de hoge kwaliteit van deze led dimmer kunnen alle led lampen geruisloos gedimd worden. Geen zoemende dimmer of led lampen dus!

Soft-start systeem

Het soft-start systeem zorgt ervoor dat de lampen op de laatst gebruikte dimstand aan gezet kunnen worden. Let wel, indien je de lampen lager dan 10% had staan, zal de dimmer de led lampen (bij het opnieuw aanzetten) op 10% aan zetten. Je kan vervolgens handmatig de lampen weer iets verder terug dimmen. Dit is ter voorkoming dat de lampen niet genoeg voeding krijgen om aan te kunnen springen. Bij alles boven de 10% wordt exact dezelfde stand weer gebruikt bij het inschakelen.

Hulp nodig?

Heb je nog vragen over deze kwalitatieve dimmermodule? Bel of mail ons gerust.
Onze specialisten staan je graag te woord!

 LET OP:
- Geschikte merken dimbare led lampen met deze led dimmer fase afsnijding & fase aansnijding:
IKEA LEDARE  & LUNNOM / Philips / Osram Parathom Advanced, Parathom Pro, Parathom Retrofit en Vintage 1906 / Megaman / Ecobright.
- Het kan voorkomen dat wanneer je de lampen uitschakelt op de max. dimstand en weer aanzet de lampjes afzonderlijk aangaan en dat de lichtstand kort automatisch van 100% naar de door jou ingestelde stand gaat. Het eerste heeft te maken met de dimbare drivers van de lamp. Het tweede met de led dimmer. Dit verschilt per situatie.

Specificaties
EAN code
8719322373687
Merk
EcoDim
Aansluitvermogen LED
tot 250W
Max. aansluitvermogen LED
250W
Aansluiting
2-draads, 3-draads
Dimtechniek
Fase aan- en afsnijding (RLC)
Input (volt)
230V
Lengte (mm)
45,1
Breedte (mm)
45,1
Inbouwdiepte (mm)
15
Kleur
Blauw
RAL-kleur
RAL5017
Keurmerken
CE
Garantie
2 jaar
Installatie

De inbouw dimmermodule kan zowel met een 2-draads als 3-draads aansluiting geïnstalleerd worden.

2-draads aansluiting

Wanneer je de dimmer met een 2-draads aansluiting (fasedraad/vaak bruin en schakeldraad/vaak zwart) wilt installeren, dien je altijd gebruik te maken van de vooraf geïnstalleerde brug (blauwe draad). Deze laat je dus gewoon zitten zoals je deze hebt ontvangen.

Het schakeldraad plaats je in het 2e aansluitpunt (dus bij in het “golfje met pijltje” waar de blauwe draad ook deels in zit). De fasedraad gaat in aansluitpoort “L”.

De Lp en P gaan rechtstreeks naar de pulsdrukker.

3-draads aansluiting

Bij een 3-draads aansluiting (nuldraad/vaak blauw, fasedraad/vaak bruin en schakeldraad/vaak zwart) heb je de vooraf geïnstalleerde brug in de dimmer module niet nodig. Je kunt dus de blauwe bedrading in de dimmer module verwijderen.

De nuldraad (vaak blauw) gaat in het aansluitpunt van de “3”. De schakeldraad gaat in het “golfje met pijltje”. En de fasedraad gaat in het vakje van de “L”.

De Lp en P gaan rechtstreeks naar de pulsdrukker.

Installatie met pulsschakelaar/ -drukker

De dimmer module is te installeren met een pulsschakelaar. 

Stap 1: Verwijder de enkepolige/wisselschakelaar en haal hierbij eerst de spanning er vanaf. 

Stap 2: Installeer de fasedraad (vaak bruin) in de L connector/poort van de dimmermodule. Monteer het schakeldraad (vaak zwart) in de poort met het golfje en het pijltje (2e poort van links). Wanneer je geen 3e draad (nuldraad) gebruikt, dan dien je het voorgeinstalleerde blauwe draad te laten zitten waardoor het schakeldraad samen met de voorgeintalleerde draad in de connector/aansluitpoort van het golfje met het pijltje komt te zitten.

Stap 3: Monteer twee zwarte korte schakeldraden van ongeveer vijf centimeter in de dimmermodule. Deze kun je plaatsen in de connector/aansluitpoort LP en P. Daarna kun je deze draden in de pulsschakelaar monteren waardoor de pulsschakelaar verbinding maakt met de dimmermodule en je de dimmermodule met deze schakelaar kunt bedienen.

Stap 4: Zet nu de spanning er weer op. Je kunt nu de lamp aanzetten door op de pulsschakelaar te drukken. Stel nu de MIN, MAX en SPEED in voor het minimale lichtniveau, maximale lichtniveau en de snelheid waarmee de pulsschakelaar de lampen moet dimmen. Wanneer je dit hebt ingesteld en het goed werkt, dan kun je alles in de inbouwdoos plaatsen.

Je plaatst een review over:Led dimmer module 250W | ECO-DIM.14
Je waardering