Keurmerk
Vrachtwagen Gratis verzending boven de €50,-
Doos Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis!
Pijl 30 dagen retourgarantie
zoeken
Led blog > Eerste hulp bij knipperende led lampen

Volg ons:

Facebook Twitter LinkedIn Google+ RSS Feed

Eerste hulp bij knipperende led lampen

Knipperen, flikkeren, harder/zachter branden, een korte flits..
Allerlei problemen bij knipperende led lampen.

Hier vind je de 8 mogelijke oorzaken én oplossingen!

Oorzaken knipperende led lampen

Knipperen jouw led lampen bij het dimmen? Dan kunnen alle onderstaande punten een mogelijke oorzaak zijn.
Knipperen jouw led lampen zonder gebruik van een led dimmer? (dus met normale aan/uit schakelaar?) Dan kunnen alleen de punten 5 t/m 8 van toepassing zijn.

   1.    Led lamp is niet dimbaar

   2.    Led lamp is aangesloten op gloeilamp/halogeendimmer

   3.    Led lamp is aangesloten op verkeerd type led dimmer (fase afsnijding/aansnijding)

   4.    Led dimmer vermogen & instellingen

   5.    Led lamp (laagspanning) is aangesloten op verkeerde trafo

   6.    Fluctuaties in het net

   7.    Defecte driver

   8.    Led lampen zijn in serie aangesloten

1.     Led lamp is niet dimbaar

Niet iedere led lamp is standaard dimbaar. Er dient altijd op de verpakking of het lampje (of trafo) zelf “dimmable”, “dimbaar” of een dimbaarheid-logo op te staan wanneer deze dimbaar is. Wanneer je niet-dimbare led lampen met een dimmer op dimstand zet, ontvangen de lampjes onvoldoende voeding waardoor deze gaan knipperen. Dit kan een stroboscoopeffect geven.

Oplossing: Indien je led wilt dimmen, dien je dimbare led lampen op een led dimmer aan te sluiten. Hoef je niet persé te dimmen? Dan kun je de led lampen op een normale aan/uitschakelaar aansluiten.

2.      Led lamp is aangesloten op gloeilamp/halogeendimmer

Dimbare led lampen in combinatie met een gloeilamp/halogeendimmer kunnen vaak niet (of niet ver terug) worden gedimd. Dit komt doordat het minimale vermogen van deze ‘gewone’ dimmers vaak nog te hoog is voor het geringe totaalwattage van de led lampen. Daarnaast werkt de elektronica van een traditionele dimmer meestal niet afdoende voor led lampen.

Oplossing: Sluit een led dimmer aan op jouw dimbare led lampen.

 

3.      Led lamp is aangesloten op verkeerd type led dimmer (fase afsnijding/aansnijding)

Er bestaan 2 type dimtechnieken voor led lampen: fase afsnijding (RC) of fase aansnijding (RL). Welke dimtechniek jouw led lamp gebruikt, wordt bepaald door de (interne of externe) dimbare driver van jouw lamp. Kies dus een led dimmer die op dezelfde dimtechniek als jouw led lamp/led driver werkt. Doe je dit niet? Dan kan dit zorgen voor onstabiel licht en op lange termijn schade aan de lamp of dimmer toebrengen.

De dimtechniek dient op de verpakking van de led lamp of trafo te staan en wordt met de volgende mogelijke termen weergegeven:

Fase afsnijding = Trailing edge (RC)
Fase aansnijding = Leading edge (RL)

Oplossing: Kies altijd voor een led dimmer met dezelfde dimtechniek als jouw led lamp/led driver. Weet je niet welke led dimmer je nodig hebt? Ga dan voor een universele led dimmer (geschikt voor beide dimtechnieken), bel/mail ons voor advies of stel jouw vraag hieronder in een reactie.

4.     Led dimmer vermogen & instellingen

Des te verder led lampen dimmen, des te minder energie ze verbruiken. Daarom is het belangrijk voor een led dimmer te kiezen met een zo laag minimaal vermogen, zodat de lampen in het laagste lichtniveau niet gaan knipperen.

Tevens is het verstandig om voor een led dimmer te kiezen met een MIN en eventueel een MAX afstelling. Zo kun je de dimbaarheid en lichtstabiliteit in het laagste en hoogste lichtniveau handmatig instellen. Hiermee behaal je altijd een betere dimbaarheid en stabieler licht dan bij een dimmer zonder deze instellingen.

Oplossing: De EcoBright led dimmers beginnen allemaal vanaf 0 Watt én hebben uitstekende afstelmogelijkheden. Alle dimmers hebben een MIN en sommige zelfs ook een MAX.

5.      Led lamp (laagspanning) is aangesloten op verkeerde trafo

Heb je laagspanning led lampen (bijv. 12V) aangesloten op jouw traditionele halogeentransformator? Of is het aangesloten totaalwattage lager dan het minimum vermogen van de led trafo? Of is de dimtechniek van jouw trafo niet hetzelfde als van jouw led dimmer? Dan kunnen jouw led lampen gaan knipperen.

Oplossing: Sluit jouw 12V led lampen aan op een led trafo. Ga hierbij na dat het totaalwattage van de aangesloten led lampen wel binnen het minimum en maximum vermogen van de led trafo blijft. Wil je 12V led dimmen? Ga dan voor de dimbare led trafo i.c.m. de bijpassende led dimmer.

6.      Fluctuaties in het net

Fluctuaties in het net, ook wel rimpel- en piekspanningen genoemd, kunnen worden veroorzaakt door:

  • Andere (grote) apparaten op dezelfde groep
  • Lekstroom
  • TF-signaal van netbeheerder

Andere apparaten op dezelfde groep

Als andere (grote) apparaten op dezelfde groep aan- of uitslaan, kan dit een kleine flits in het licht van de led lampen veroorzaken of kunnen de lampjes harder/zachter gaan branden. Dit komt doordat led lampen erg gevoelig zijn voor stoorpulsen van buitenaf. Een typisch voorbeeld is het aanslaan van een airconditioning, vriezer of koelkast.

Oplossing: Sluit andere (grote) apparaten niet op dezelfde groep als de led verlichting. Lukt dit niet? Plaats dan een stabilisator voor de groep led lampen en kies voor een led dimmer met een goede stroomfilter (VDR). Uiteraard zijn alle EcoBright led lampen en led dimmers van deze stroomfilter voorzien. De led TL’s Pro en led panelen Pro zijn voorzien van extra bescherming, zodat stoorpulsen van buitenaf nog minder kans hebben.

Lekstroom

Een andere oorzaak van flikkerende led lampen kan lekstroom zijn. Hierbij gaat een zeer geringe hoeveelheid stroom/spanning verloren, veroorzaakt door bedrading en andere elektrische componenten.

Oplossing: Dikkere bedrading/Een goede isolatie van dit materiaal kan het weglekken beperken, maar het kan niet in alle gevallen 100% worden voorkomen.

TF-signaal van netbeheerder

Is het spanningsverschil niet het gevolg van het aanslaan van andere apparaten? En merk je dat deze flikkering iedere dag rond hetzelfde tijdstip (gedurende x aantal minuten iedere paar minuten enkele korte flitsen) voorkomt? Dan komt dit hoogstwaarschijnlijk door de toonfrequent signalen van jouw netbeheerder. Dit is de schakeling tussen dag- en nachtverbruik, piek- en daltarief of de aansturing van openbare verlichting. Welk tijdstip dit is verschilt per regio en netbeheerder.

Oplossing: Per 1 juli 2021 stopt het TF-signaal bij netbeheerders voor huizen, bedrijfsgebouwen en openbare verlichting vanwege de voltooide uitrol van de slimme meter. Netbeheerders stoppen hiermee in fases, gebied voor gebied.

Als je nu gebruik maakt van een TF-ontvanger (bijv. voor het omschakelen van tuinverlichting), dien je zelf actie te ondernemen. Bijv. door het plaatsen van een klokje. Je kunt wel nog steeds gebruik maken van een piek- en daltarief. Er wordt dan geen signaal meer verstuurd, maar de slimme meter neemt dit over.

7.     Defecte driver

Hebben jouw led lampen nooit geknipperd en geven ze nu ineens een (regelmatige) flikkering (aan/uit/aan/uit)? Waarschijnlijk is de driver van jouw led lamp defect. Dit kan gebeuren door oververhitting, bijv. doordat de max. omgevingstemperatuur wordt overschreden.

Oplossing: Een nieuwe lamp of driver moet worden geplaatst. In het geval van een externe driver kan alleen de driver worden vervangen. Zit de driver verwerkt in de led lamp? Dan dien je de gehele lamp te vervangen. Zorg in het vervolg dat de temperatuur waarin de lamp & driver zich bevinden niet boven 50⁰C komt.

8.     Led lampen zijn in serie aangesloten

Heb je jouw led lampen/led spots in serie of parallel aangesloten? Bij een serieschakeling maak je gebruik van 1 stroomkring, waarbij je alle led spots/lampen aan elkaar doorschakelt. Het nadeel hiervan is dat wanneer 1 lampje defect gaat, de rest ook niet meer zal kunnen branden. Tevens krijgen jouw lampjes bij een serieschakeling niet allemaal exact evenveel voeding, wat invloed op de stabiliteit van het licht kan hebben. Bij een parallelschakeling heb je iedere led spot/led lamp apart op het installatiedraad aangesloten.

Oplossing: Sluit jouw voltage led verlichting (12V, 24V of 230V) parallel aan. Zo hebben de lampjes zo min mogelijk invloed op elkaar en ontvangen ze allemaal gelijkwaardig stroom. Dit voorkomt flikkeringen in het licht en dat de lampjes niet tegelijk aan gaan. Heb je verlichting (vaak modules) op mAh constante stroom? Deze dienen wel serie geschakeld te worden.

Heb je hulp nodig voor jouw specifieke situatie? Stel dan jouw vraag hieronder of bel/mail ons!
(noem hierbij jouw merk led lamp en indien je deze dimt ook jouw merk+typenr. led dimmer)
Terug
Producten uit dit artikel
Led dimstabilisator

Verbetert lichtstabiliteit & dimbaarheid, Voorkomt nagloeien

€ 19,95 € 14,95 (incl. 21% BTW)
Led dimmer inbouw 0-150W Basic | ECO-DIM.04

Basic, Kleine inbouwdiepte, inbouw, 0-150W led, 230V, fase

€ 39,95 € 29,95 (incl. 21% BTW)
Led dimmer inbouw 0-150W | ECO-DIM.02

Voor alle afdekmateriaal, inbouw, 0-150W led, 230V, fase af

€ 69,95 € 49,95 (incl. 21% BTW)
Led dimmer inbouw 0-300W | ECO-DIM.01

Voor alle afdekmateriaal, 0-300W/0-150W led, fase aan- en a

€ 69,95 € 49,95 (incl. 21% BTW)
Led dimmer inbouw 0-500W | ECO-DIM.03

Voor alle afdekmateriaal, inbouw, 0-500W led, fase aan- en

€ 99,95 € 59,95 (incl. 21% BTW)
Duo led dimmer inbouw 2x 0-100W | ECO-DIM.05

Voor alle raamwerken, inbouw, 2x 0-100W led, 230V, fase afs

€ 84,95 € 59,95 (incl. 21% BTW)
Stekkerdimmer led 0-150W | ECO-DIM.06

Stopcontact dimmer, 0-150W led, 230V, wit, fase afsnijding

€ 29,95 € 19,95 (incl. 21% BTW)
Led snoerdimmer 0-50W wit | ECO-DIM.08 (W)

Snoerdimmer met draaiknop, 0-50W led, 230V, wit, fase afsni

€ 34,95 € 19,95 (incl. 21% BTW)
Led snoerdimmer 0-50W zwart | ECO-DIM.08 (B)

Snoerdimmer met draaiknop, 0-50W led, 230V, zwart, fase afs

€ 34,95 € 19,95 (incl. 21% BTW)
Led vloerdimmer 0-50W zwart | ECO-DIM.09 (B)

Vloerdimmer, druk/draaiknop, 0-50W led, 230V, zwart, fase a

€ 34,95 € 19,95 (incl. 21% BTW)
Led vloerdimmer 0-50W wit | ECO-DIM.09 (W)

Vloerdimmer, druk/draaiknop, 0-50W led, 230V, wit, fase afs

€ 34,95 € 19,95 (incl. 21% BTW)
Zigbee led dimmer draai 0-200W | ECO-DIM.07 Zigbee Pro

Zigbee, Druk/Draai, Inbouw, Voor alle afdekmateriaal, Touch

€ 109,95 € 79,95 (incl. 21% BTW)
Reacties

Reactie geplaatst op 04 sep 2017 door Jan van Ruiten

Beste..Vorig jaar heb ik de RBH elektronische pulsdimmer VK150P2 gekocht. De dimmer werkt goed in combinatie met 8 Philips 5 W gui10 dimbare ledspots alleen op bepaalde tijden geven de spots herhaaldelijk lichte flikkeringen we hebben dit op alle drie de hoofdfasen geprobeerd maar geen verschil. Andere stroomverbruikers op dezelfde fase kunnen we het dus ook niet zijn. Ook al andere pulsdimmer geprobeerd (zelfde merk en ander merk) en lichtsterkte maakt ook niet uit. Op hetzelfde stroompunt zit ook een 12 volt gedimmde ledstrip en die heeft er geen last van (als deze uitgeschakeld is flikkeren de ledspots ook) Heeft u enig idee wat hier de oorzaak van is of vooral wat hier de oplossing van zou kunnen zijn evt stabilisator, andere dimmer of iets dergelijks Groeten Jan van Ruiten

Reactie geplaatst op 04 sep 2017 door Nick - EcoBright

Beste Jan, Led is extreem gevoelig voor onregelmatigheden in het net. Deze zijn er eigenlijk altijd wel een beetje. In onze led dimmer hebben wij wat filters in laten bouwen maar zelfs dan is een kleine flikkering soms niet uit te sluiten. Een reden waarom de 12V ledstrip hier minder last van heeft is dat deze waarschijnlijk een grotere driver/trafo heeft. Deze kan een fluctuatie vaak iets gemakkelijker opvangen dan het kleine dimbare drivertje wat in de GU10 led spot zit verwerkt. U zou het met onze led dimmers nog eens kunnen proberen. Hier zit namelijk ook een filter in waardoor het voor de spot wellicht iets gemakkelijker is om stabiel te blijven branden. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 14 nov 2017 door Erik

Graag zou ik een een LED-Stabalizer aanschaffen heb 2 groepen met LED lampen van Phillips - Dimetone 4W en een Jung 225NVDE Dimmer deze beginnen na verloop van tijd te flikkeren.ik heb geen idee waar dat aan kan liggen.kunt u mij een oplossing biedien?

Reactie geplaatst op 14 nov 2017 door Nick - EcoBright

Beste Erik, u kunt het beste onze fase afsnijdende dimmer nog even proberen. Deze werkt over het algemeen beter op Philips led lampen en is daarnaast wat stabieler dan de fase aansnijdende dimmers. Welke u nu namelijk heeft is een R,L dimmer en dus fase aansnijding. De dimmer welke het beste op Philips werkt is de EcoDim fase afsnijdende dimmer. Het gaat om deze led dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ vriendelijke groeten, Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 16 jan 2018 door Ron van Woensel

Ik heb 2 Philips spotjes, 220v op 1dimmer,maar deze flikkeren. Welke dimmer lost dit probleem op. De spotjes hebben de volgende gegevens. Dimmable, 4w 2700k 29ma 40d 50 60hz

Reactie geplaatst op 16 jan 2018 door Nick - EcoBright

Beste Ron, Bij het merk Philips hebben wij eigenlijk de beste ervaring met onze fase afsnijdende dimmer. Het gaat dan om onderstaande type. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Hier hebben wij icm met Philips led lampen eigenlijk nog nooit klachten over gehad. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 25 feb 2018 door Maarten

Beste Nick, ik heb onlangs ergens twee egula dimbare led lampen gekocht. Ze flikkeren in combinatie met mijn led dimmer. Welke dimmer raadt je aan?BVD.

Reactie geplaatst op 26 feb 2018 door Nick - EcoBright

Beste Maarten, de dimmer waar u de meeste kans mee maakt is de fase afsnijdende dimmer. Deze werkt namelijk op de meeste verschillende type led lampen en werkt vaak ook iets nauwkeuriger. Het gaat om deze dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ wanneer deze niet werkt dan zou u wellicht bij uw leverancier nog kunnen vragen welke dimmer dan wel geschikt is. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 27 feb 2018 door Erwin Bouwman

Geachte dame/heer,Led lampen flikkeren lichtjes. Betreft combinaie van LUCIDE LED BULB - Led lamp - Ø 5 cm - LED Dimb. - GU10 - 1x5W 3000K - Wit en een GIRA draaidimmer LED 3-100 Watt (226200). Kan het zijn dat deze conflicteren?Dank en groet,Erwin Bouwman0641621736

Reactie geplaatst op 27 feb 2018 door Nick - EcoBright

Hoi Erwin, Is het flikkeren van de lampen alleen in het lage lichtniveau? Kunt u in dat geval de lampen iets opdraaien? Of heeft de GIRA dimmer deze optie niet? Het dimmen van led lampen is namelijk altijd een combinatie tussen dimbare driver en de led dimmer. Wanneer de dimbare driver van een mindere kwaliteit is kan deze is minder ver terug dimmen. Dan zou u hem iets verder op kunnen draaien. Wanneer het knipperen niet alleen in het lage niveau is, dan heeft u wellicht een verkeerde type dimmer. De fase afsnijdende dimmer werkt op de meest verschillende type led lampen. Dat is deze dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Groeten, Nick

Reactie geplaatst op 30 apr 2018 door Jan jansen

Mijn ledlamp op zolder met bewegingsmelder knippert na enkele seconden branden. Het is geen dimbare lamp maat een soort nouwlampje. Enig idee wat de oorzaak kan zijn?

Reactie geplaatst op 01 mei 2018 door Nick - EcoBright

Beste Jan Jansen, dat zou ik eerlijkheidshalve niet durven zeggen. Wanneer led lampen knipperen is het normaal zo dat ze geen goede voeding krijgen. Of teveel, of te weinig, meestal is dan de driver stuk. Wanneer het om een complete retrofit lamp gaat (dus gewoon rechstreeks op 220V) bijvoorbeeld met een draaifitting E14, E27, GU10 etc. dan is het wellicht nog een mogelijkheid om de lamp elders even rechtstreeks op 220V te zetten. Wanneer de lamp nu hetzelfde vertoond is de lamp defect (driver stuk). Wanneer het hier wel goed gaat dan kan het zijn dat de lamp niet goed samenwerkt met de bewegingsmelder. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 26 jun 2018 door Dieter

Beste ik heb zo helena spotjes 10st en knipperen ook de ganse tijd zijn buiten grondspotjes wat is de oplossing hier van

Reactie geplaatst op 12 jul 2018 door Dirk

Ik heb een 2 badkamerspiegels met elk 2 led strips van 60 cm en een driver MU 38.2 12 volt 12 watt zonder dimmer. Beide spiegels knipperen. Heeft u een advies hoe wij dit zouden kunnen oplossen?

Reactie geplaatst op 12 jul 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Dirk, Bedankt voor uw bericht. Ik had u in de chat al even gesproken over dit probleem. U gaf al aan dat het knipperen van de led strips alleen in de avond gebeurde. Dit kan te maken hebben met Het toonfrequent signaal. Toonfrequent-signalen zijn pulsen die door de netbebeheerder over het electriciteitsnet worden verstuurd. deze signalen kunnen knipperingen geven in uw led verlichting. vaak is het van korte duur, +/-20 Seconden. ook Fluctuaties in het net kunnen zorgen voor onrustig beeld bij led verlichting. Andere (grote) apparaten op dezelfde groep of lekstroom kunnen dit veroorzaken. misschien kunt u een ontstoringscondensator toepassen om het probleem te verhelpen. Anders zou u misschien een elektricien kunnen raadplegen voor hulp. Met Vriendelijke Groet Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 22 jul 2018 door Jan

heb een LED wandlamp van 27 watt. hierzou een pulsdimmer voor nodig zijn zegt de leverancier. maar ook deze zorgt voor een een knipper licht bij dimmen. Overigens gebuert dit ook met een led dimmer. De leverancier geeft aan dat dimmen mogelijk is. Weet u een oplossing?

Reactie geplaatst op 24 jul 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Jan, Bedankt voor uw bericht. Ik heb geprobeerd om even contact met u op te nemen maar dit is helaas niet gelukt i.v.m. foutief opgegeven e-mailadres dat bij ons bekend was. Als eerste is het belangrijk om te weten of uw lamp dimbaar is of niet en met welke dim techniek uw wandlamp het beste samenwerkt. Als uw Led Puls dimmer en uw led dimmer beiden op fase aansnijding werken ( Leading edge R.L ) dan is de kans groot dat de lamp gaat flikkeren/knipperen. In dit geval moet u dan een fase afsnijdende ( Trailing edge R.C ) led dimmer gebruiken om uw wandlamp te dimmen. 90% van de led lampen werkt namelijk perfect op fase afsnijding. U heeft wel een LED dimmer nodig om led verlichting te dimmen. Controleer en stel de dimmer af met de instelmogelijkheden mits die aanwezig zijn. Lukt dit ook niet? dan kan het heel goed zijn dat de Led lamp niet dimbaar is of de dimbare driver in de lamp van een mindere kwaliteit is waardoor het licht onrustig wordt tijdens het dimmen. U zou als laatste nog kunnen bekijken of er lekstroom of fluctuaties op het net aanwezig zijn, dit veroorzaakt vaak ook een onrustig lichtbeeld en knipperlicht. Neem gerust eens contact met ons op als u dit leest. Met Vriendelijke Groet Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 31 jul 2018 door Rob

Wij hebben boven de eettafel 6 snoerboer led lampen globe (4 watt) op 1 lichtpunt gemonteerd. Deze willen we graag kunnen dimmer maar ik kan nergens op de door of site vinden of dit met een aansnijding of afsnijding dimmer moet. Misschien jullie ervaring mee?

Reactie geplaatst op 01 aug 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Rob, Vaak kunt u bij de winkel of webshop waar u de lampen koopt navragen met welke dimtechniek de lampen het beste werken. Is dit niet bekend of hebben ze er geen ervaring mee? dan kunt u het beste voor de ECODIM02 fase afsnijdende dimmer kiezen gezien dit in de meeste gevallen het beste werkt (90% van alle gevallen). Wij hebben verder geen ervaring met de lampen van Snoerboer. Wel weet ik dat onze eigen Filament lampen lijn perfect dimmen op onze fase afsnijdende dimmer ECODIM02. Ik hoop dat ik u hier mee geholpen heb. Met Vriendelijke Groet Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 12 aug 2018 door gijs

als ik een gewone lamp erbij aansluit is het knipperen voorbij bij uitstand ik heb een bewegingsschakelaar ipv een gewone wandschakelaar waar nu 4 ledlampen op aangesloten zijn met een totaal vermogen van 20 watt en dan knipperen deze in uit stand voeg ik een gloeilamp erbij dan is het knipperen voorbij

Reactie geplaatst op 13 aug 2018 door Nick - EcoBright

Beste Gijs, Zijn dit gewoon lampen die direct werken op 220V? Of zijn het lampen 12V met trafo? Wanneer het namelijk 12V lampen zijn met trafo dan lijkt het erop dat het minimale vermogen van de trafo te hoog is voor de led lampen. Wanneer u namelijk een halogeenlamp erbij aansluit dan zit er meer vermogen op de groep waardoor het complete groepje wel werkt omdat het dan waarschijnlijk boven het minimale vermogen van de trafo uitkomt. Nu weet ik niet of dit ook op deze manier werkt met een bewegingssensor? Deze zal wellicht ook werken met minimale en maximale aansluitwattages. Wanneer dit zo is dan is het waarschijnlijk zo dat het minimaal aan te sluiten wattage te laag is met de led lampen. Vaak staat dit wel op schakelaars, dimmers, transformators weergegeven. Ik hoop dat ik u hiermee wat geholpen heb. Vriendelijke gr. Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 02 okt 2018 door Bart

Beste,Mijn lamp die 2x een een GU10 dimbare LED bevat van Ikea (5.3W 220-240V 35mA) knippert als ik de dimmer (ECO-DIM.02) op z'n hoogste stand zet. Dit terwijl ze nog steeds minder licht geven dan toen ik een reguliere schakelaar erop had zitten. Alle COARSE standen heb ik al geprobeerd. Wat me opviel dat die dit minder doet op het moment dat ik de ECO-DIM.03 aansluit maar nog steeds blijft die knipperen.

Reactie geplaatst op 03 okt 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Bart, Dit heeft deels te maken met de Driver die in de spotjes zitten. Sommige dimmers hebben een min en max afstelling zodat de onderkant als ook de bovenkant kan afgesteld worden. Het probleem is opgelost zodra u de as niet volledig naar rechts draait maar op ongeveer 90% stopt. uw spotjes krijgen als het ware net iets te veel voeding waardoor ze over hun top heen gaan en beginnen te knipperen. Met vriendelijke groet Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 30 okt 2018 door Jim

Hallo. Ik heb een Gira 226200 LED dimmer en 10 stuks - Osram LED GU10 4.6-50W 2700K 36D Dimbaar 350lm. Lampen blijven na enige tijd gedimd random knipperen. Heb de dimmer reeds vervangen zonder succes. PS wat is het verschil met een Gira 245000 dimmer?

Reactie geplaatst op 31 okt 2018 door Fred

Ik heb ongeveer een half jaar geleden een plafonnière gekocht met kleine ledlichtjes in de buitenrand. Nu valt me op dat hij zo nu en dan, in het donker, dus uitgeschakeld, kleine flitsjes geeft, soms wat sterker, soms wat minder sterk. Er staat dan bij mij niets aan aan grote stroomapparatuur, heb ik ook helemaal niet. Of het moet de combiketel op de vliering zijn, maar slaat die s nachts aan? vIk heb de verwarming nog niet/nauwelijks aan.

Reactie geplaatst op 02 nov 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Jim, Kan het misschien zijn dat uw dimmer op fase aansnijding werkt i.p.v. fase afsnijding? dit is dan vaak een voorkomend probleem dat het licht gaat knipperen ( verkeerde combinatie tussen dimmer en lichtbronnen ) ik ken de producten niet goed van Gira maar dit kan een oorzaak zijn. Osram lichtbronnen zijn beter te dimmen op fase afsnijding. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 02 nov 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Fred, het lijkt erop dat er lekstroom aanwezig is. omdat led op een heel laag vermogen reageert is dit al goed zichtbaar zodra er een klein beetje spanning is. is er een dimmer aangesloten op uw lamp? het kan zijn dat deze dimmer nog wat stroom doorlaat. Neem gerust contact met ons op. wellicht is het makkelijk op te lossen. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 14 dec 2018 door Karin Kauw

Ik heb een Busch-Jaeger Reflex SI dimmer wit voor halogeen-/LED-/gloeilampen 456603 en zoek voor een lamp met 8 lichtpunten filament lichtbronnen die ik goed kan dimmen. Ik heb calex geprobeerd, maar ik krijg het niet voor elkaar (ook niet na het instellen van de led dimmer) om deze stabiel te krijgen, hij blijft flikkeren. Ikea ledlampen met hetzelfde wattage (4) hebben dat niet, maar vind ik minder mooi. Hebben jullie lampen van 95 mm doorsnede die passen bij deze dimmer?

Reactie geplaatst op 17 dec 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Karin, Wij hebben geen Filament lampen in de afmeting 95mm. wel in 60, 80 of 125mm. de Filament lampen zijn het beste te dimmen op een dimmer die op fase afsnijding werkt. ook deze dimmers hebben wij in het assortiment. Neem gerust contact met ons op zodat we voor u de beste combinatie kunnen maken. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 11 jan 2019 door De crom Ronny

Beste, Ik heb een aantal Cob led lampen die zeer snel stuk gaan. Deze zijn geplaatst in een bedrijf wat ook TL en gasontladingslampen heeft. En een firma met frequetiegestuurde machines ernaast. Heeft u enig idee waar ik met naar laten zoeken om het falen van de Cob te kunnen verklaren en verhelpen?

Reactie geplaatst op 15 jan 2019 door Jorien - EcoBright

Beste Ronny, Alvorens ik hier iets over kan zeggen heb ik eerst wat meer info nodig over de verlichting. Ik zal u een email sturen met een paar vragen, zodat ik u hopelijk verder kan helpen. Vriendelijke groet, Jorien - EcoBright

Reactie geplaatst op 26 jan 2019 door Luuk

Beste, Ik heb nu sinds 1 maand de eco bright dimmer 02 en werkte prima in combinatie met dimbare philips LED. Echter sinds vandaag zit er een hele lichte flikkering in een aantal ledjes en werkt de dimfunctie ook niet meer. Enig idee wat hier de oorzaak kan zijn? defecte dimmer? ook de instellingen min/max lijken niks te doen. aan/uit werkt wel gewoon.

Reactie geplaatst op 28 jan 2019 door Jorien - EcoBright

Hallo Luuk, ik heb u een email gestuurd. Vriendelijke groeten, Jorien - EcoBright

Reactie geplaatst op 03 feb 2019 door Dries

Beste, Ik heb 12x 12V-4W Led spots parrallel op aangesloten op een oude wikkeltransfo. Deze transfo heeft de geest gegeven na 2 jaar. Bij aankoop van een "LED transfo" LPV-60-12 (0 tot 60W / 12V ouput) knipperen mijn LEDs. (ongeveer tegen 1 Hz). Ik snap het probleem niet, 12 x 4W is minder dan 60W, en groter dan de minimum belasting. Wel zijn de 2,5mm² draden tot 30 meter lang. Kan de inrush current in de kabel hier iets mee te maken hebben waardoor de transfo in over-current beveiliging gaat? Neem ik het risco om een nieuwe transfo te kopen? Of zijn er andere oplossingen / mogelijkheden?

Reactie geplaatst op 05 feb 2019 door Nick - EcoBright

Beste Dries, U heeft gewoon een aan/uit schakelaar of gaat u deze lampen ook dimmen? U zou het eens met onze trafo kunnen proberen, heb hier eigenlijk nog nooit klachten over gehad (mits het aan/uit opstelling is). Wij hebben alleen trafo's die gaan tot 0-30W per stuk. https://www.ecobright.nl/led-spot-mr16/led-trafo-12v-0-30w/. Dan zou u er eigenlijk twee nodig hebben. Wanneer het verder een aan/uit schakeling is zou ik niet weten waar deze problemen vandaan kunnen komen. Is het constant of op bepaalde tijdstippen heel even? U kunt mij ook direct mailen op info@ecobright.nl Gr. Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 20 mei 2019 door K.woldring

Wij hebben een staande lamp met ingebouwde dimmer, nu na 2 jaar flikkert de lamp op een hogere stand, voorheen nooit gedaan

Reactie geplaatst op 21 mei 2019 door Martijn - EcoBright

Beste K. Woldring, Vermoedelijk heeft dit te maken met een defecte driver in de lamp. Een nieuwe lamp of driver moet worden geplaatst. In het geval van een externe driver kan alleen de driver worden vervangen. Zit de driver verwerkt in de led lamp? Dan dient u de gehele lamp te vervangen. Zorg in het vervolg dat de temperatuur waarin de lamp & driver zich bevinden niet boven 50⁰C komt. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 28 mei 2019 door Dorus

Op een jarenlang bestaande schemerschakelaar is een 9W ledlamp geplaatst. Schakelmomenten blijven correct, echter bij uitschakelen begin de lamp constant te flikkeren. Hoe is te verhelpen dat de lamp overdag niet meer flikkert resp. brandt?Hoe

Reactie geplaatst op 28 mei 2019 door EcoBright - Mark-Jan Heuvels

Goedemiddag Dorus,Zeer waarschijnlijk is er in uw situatie sprake van een lekstroom. Het vervangen van de schakelaar zou soelaas kunnen bieden. Mocht dit geen oplossing zijn stuur mij dan gerust even een mail. Dat mag naar markjan@ecobright.nlMet vriendelijke groet,Mark-Jan EcoBright

Reactie geplaatst op 29 mei 2019 door Jornt Reitsma

hallo, ik heb in een bar 6 dimbare led spotjes parrallel geinstalleerd. de spotjes zijn van het merk sencys zie link onderaan. ik heb de spotjes aangesloten op een LED dimmer echter ik weet niet of het fase af- of aansnijding is. op de dimmer zit ook een potmeter voor afstelling. het probleem is nu: ik kan de spotjes goed dimmen van ongeveer 100% tot 70% als ik de dimemer nog lager draai gaan de spotjes fel knipperen tot ik de dimmer terugdraai tot ongeveer 10% lichtopbrengst, dan branden de spotjes wel maar kan ik ze niet verder dimmen. de lichtintensiteit die ik zoek in de bar zit denk ik ongeveer op 30 tot 50%. dit is in de huidige situatie dus niet mogelijk. wat is hiervoor een oplossing? of is het niet mogelijk de spotjes mooi te dimmen van 100% tot 10%.draaien aan de potmeter helpt niks aan het knipperen maar alleen aan het bereik van de dimmermet vriendelijke groet, Jornthttps://www.praxis.nl/verf-laminaat-decoratie/verlichting/spots/inbouwspots/sencys-inbouwspot-led-gu10-richtbaar-345-lum-3x5w-36-dimbaar-rond-staal/5597175#specs

Reactie geplaatst op 29 mei 2019 door Tim - Ecobright

Beste Jornt, Om een beter beeld van de situatie te krijgen heb ik u een mail toegestuurd. Met vriendelijke groet,Tim - Ecobright

Reactie geplaatst op 07 aug 2019 door Robert

Ik heb 3 philips dimbare LEDspotjes aangesloten op de LED dimmer van het merk Plieger. Heb het juiste dimprofiel gekozen.. echter bij het opnieuw aanzetten van de lichten doen ze het eerst heel licht en soms zelfs niet. 1 spotje doet in het bijzonder raar, deze “hapert” het ergste. Waar kan sit aan liggen?

Reactie geplaatst op 07 aug 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Robert, Het lijkt erop dat u niet de juiste combinatie tussen dimmer en lampen heeft. heeft u misschien meer informatie over uw dimmer en led lampen? U mag dit natuurlijk ook even mailen, zo kunnen we kijken wat de oorzaak kan zijn en kunnen we eventueel een oplossing bieden. alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 16 sep 2019 door Steven

Ik heb een heel vreemd probleem. In mijn woonkamer zitten 4 lichtpunten, steeds 2 op 1 schakelaar. Er zijn geen dimmers. Vroeger wel maar er zitten nu gewone schakelaars. Ik heb wandlampjes van Lucide ( praxis ) en ik heb er nu al 3 moeten vervangen want er gaat er steeds 1 knipperen. Ik heb alles door laten meten door een electricien en met het net is niks mis. Nu zou het kunnen dat het armatuur defect is maar drie keer achter elkaar in zeer korte tijd lijkt me onwaarschijnlijk. Heeft iemand enig idee????

Reactie geplaatst op 17 sep 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Steven, het lijkt erop dat het een slechtere serie is van dat type lampje. weet u zo het type fitting en vorm van uw gekochte lamp? wellicht dat wij hier een goede vervanger voor hebben? U mag ook een foto mailen van het lampje naar info@ecobright.nl. alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 18 okt 2019 door Regina

Ik heb 6 philips 4 w gu10 led spots op een Busch-Jaeger Dimmer 6523 U. de eerste twee maanden ging het prima maar toen gingen er telkens lampen uit. Als ik de schakelaar uit en aan zette gingen de lampen weer aan maar inmiddels ook niet meer. Iemand enig idee hoe dit kan en hoe ik dit op kan lossen.

Reactie geplaatst op 18 okt 2019 door EcoBright - Mark-Jan

Goedemiddag Regina. Bedankt voor uw vraag. Als ik het verhaal zo kan beoordelen is zeer waarschijnlijk de dimmer defect. U kunt dit eens testen door andere lampen aan te sluiten op de dimmer, of om de lampjes eens op een andere plek aan te sluiten. De dimmer en de lampen kon niet bij ons vandaan, dus ik wil u adviseren om eens contact op te nemen met de leverancier waar u destijds de dimmer en/of lampen heeft aangeschaft. Mocht de dimmer kapot zijn is onze ECODIM.02 een mooi alternatief voor de huidige B-J dimmer. Deze vind u hier https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/. Mocht u nog verdere vragen hebben dan mag u gerust een mail sturen naar info@ecobright.nl. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 30 okt 2019 door Robert

Ik heb een 5-tal OSRAM (4058075093959) led lampen in een bestaand armatuur geplaatst. Dit zijn niet-dimbare LEDs van 12V/1.8W per stuk. De bestaande (halogeen) trafo heb ik vervangen door een LED-driver die 30W kan leveren (Self Electronics SLT30-12VFG), en ook niet-dimbaar is. De LED-lampen doen het normaal gesproken goed, maar de laatste tijd merk ik vaker dat, als de lamp even uit heeft gestaan, bij het aanzetten alle lampjes gaan knipperen. Als de lampen langer uit staan, geen geknipper. Bij knipperen is het enige dat helpt, de lampen voor een langere periode (soms een uur of meer) uit te zetten. Dat is natuurlijk vrij vervelend - en de periode dat ze 'uit moeten staan' lijkt langer te worden. Enig idee wat dit kan zijn?

Reactie geplaatst op 31 okt 2019 door EcoBright - Mark-Jan

Goedemorgen Robert. Bedankt voor uw vraag. Ik heb zowel de lampjes als de led driver opgezocht op internet. Wat mij opvalt is dat de lampjes 12VAC zijn. De driver is 12VDC. Dit kan een reden zijn dat de lampjes soms gaan knipperen en/of slecht aangaan. Kijk eens bij onze G4 lampjes. Die vind u hier https://www.ecobright.nl/led-lampen-g4/g4-led-lamp-1.5w-2700k/. Onze lampjes zijn namelijk AC/DC, en gaan wellicht beter overweg met uw driver. Mocht u nog verdere vragen hebben stuur dan gerust een mail naar info@ecobright.nl. Vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 07 dec 2019 door Robert

Hoi Mark-Jan, Ontzettend bedankt. Ik had al flink lopen zoeken, maar dit detail niet gevonden. Ik heb bij jullie zojuist nieuwe lampjes besteld. Topservice! Heel fijn om te merken dat ouderwetse service online toch nog kan :)Met vriendelijke groet, Robert

Reactie geplaatst op 09 dec 2019 door EcoBright - Mark-Jan

Goedemiddag Robert. Graag gedaan hoor! Ik wens u nu veel gemak van de lampjes, en we zien u graag nog eens terug in de webshop.Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 30 dec 2019 door Ken

Beste Mark Jan.Ik heb al 3 maanden last van flikkerende LED lampen. Steeds als ik mijn ledspotjes van de Praxis wil dimmen op de laagste stand, gaat het flikkeren. Inmiddels heb ik de elektricien gevraagd mijn led dimmer te vervangen voor de 3e keer. 1e led dimmer was het Lumiko, 2e Jung en nu heb ik een van Schneiders electric (omdat deze wordt voorgeschreven door de Fabrikant). De spotjes zijn verdeeld over 2 gebieden; 1 keuken en 2 de woonkamer. Die jung dimmer flikkerde wel het meest. Hiermee kon ik de spotjes helemaal tot 0% dimmen. Bij de Schneider en Lumiko gaat dit tot 30% Ik heb werkelijk waar geen idee waar dit aan kan liggen. Helaas kan ik de gu10 lampen er ook niet uithalen omdat ze geïntegreerd zijn met de inbouwspot. Ik sta op het punt om alle led spotjes eruit te kegelen van mijn lichtkoof en gewoon andere spotjes te plaatsen. Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn spotjes normaal gaan doen?Graag je tip/advies. Alvast bedankt voor alle moeite.

Reactie geplaatst op 30 dec 2019 door EcoBright - Mark-Jan

Hallo Ken. Vervelend dat de lampjes blijven knipperen. Ik zie dat u spotjes heeft van de Praxis. Vaak zijn de spotjes van Praxis van het merk Sencys. Die dimmen vaak goed met een fase-afsnijding dimmer zoals onze ECODIM.02 https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/. Echter kunt u de spots niet verwijderen, dus wordt het lastig controleren. Houdt er rekening mee dat niet elke spot dimbaar is tot een laag percentage. De ene spot tot 25% en sommige tot 0%. Mijn advies zou zijn om eens te beginnen met onze dimmer. Wie weet gaat het dan een stuk beter. Zo niet, dan kunt u altijd overwegen om eens te kijken bij onze GU10 spots https://www.ecobright.nl/led-spot-gu10/. Ik heb u dit bericht ook gemaild.Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 01 jan 2020 door Peter Kwakkelstein

Beste ecobright,Ik heb 2 Segula globe half moon 8W 500LM led lampen aangesloten op een nieuwe PEHA 431 han led dimmer (6-60W)[fase aansnijding].In eerste instantie gingen beide lampen helemaal niet aan; ik heb toen op de dimmer aan de stelschroef voor minimale lichtsterkte gedraaid en kan de lampen nu inderdaad dimmen. Het probleem is nu dat als ik de dimmer maximaal zet de lichtsterkte nog steeds beperkt is.Hiervoor gebruikte ik 2 60W globe gloeilampen op een PEHA 435HAN 60-600W dimmer. Als ik de oude dimmer gebruik, geven de led lampen veel meer licht :-) maar gaat bij dimmen het licht uit. Als ik de oude dimmer gebruik met 1 oude 60w gloeilamp en 1 nieuw led lamp, is de maximale lichtsterke wel ok en werkt het dimmen ook goed.mijn vraag: waarom lukt het niet om met de PEHA led dimmer een goede lichtsterkte uit de led-lampen te krijgen? Hoe kan ik dit oplossen ? mvrgr,Peter Kwakkelstein

Reactie geplaatst op 02 jan 2020 door EcoBright - Mark-Jan Heuvel

Goedendag. Vervelend dat u de lampen niet geheel naar wens kan dimmen. Ik zie dat het lampen en een dimmer betreft die niet van ons zijn. Het advies wat ik kan meegeven is om navraag te doen bij de leverancier van de lampen of deze werken op fase-aansnijding of fase-afsnijding. Als u dat weet, dan kunt opzoek gaan naar een dimmer die goed past bij uw lampen. Kijk bijv. eens naar onze ECODIM.02 https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/. Dit is een fase-afsnijding dimmer die werkt op circa 90% van alle verkochte dimbare led lampen in de BENELUX. Succes ermee. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 10 jan 2020 door Lennard

Goedendag,Wij hebben een nieuwe lampenset (EGLO blackcrown) bij de praxis gekocht. Daar zitten led-lampen in. Nu heb ik een Kopp 8441 led-dimmer. ALs ik de lampen op de led-dimmer aansluit geven deze vrijwel geen licht. Als ik de lampen op een normale schakelaar aansluit, krijg ik wel 'normaal' licht. Ook als ik de stelschroef aandraai, gebeurd er niks.Wat kan er aan de hand zijn?

Reactie geplaatst op 10 jan 2020 door Martijn - EcoBright

Beste Lennard, dit lijkt een verkeerde combinatie te zijn tussen dimmer en dimbare lampen. De dimmer die u nu heeft is een dimmer met fase aansnijding als techniek. Eglo dimbare lampen dimmen juist goed op dimmers met fase afsnijding. U kunt dus het beste kiezen voor de EcoDim.05 2 x 0-100W Duo dimmer. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 06 feb 2020 door Wim Tsie

Ik heb 3 dimmers (geen led) op 1 wandcontactpunt waarvan 1 voor een led hanglamp. Dat ging een paar maanden goed totdat de led lamp ging flikkeren. Ik heb de dimmer verwijderd en vervangen door een schakelaar. In eerste instantie ging dat goed, maar heel snel ging het weer flikkeren. Maar nu gaat het flikkeren na een paar minuten uit en is het weer ok. Waar kan het aan liggen?

Reactie geplaatst op 06 feb 2020 door Martijn - EcoBright

Beste Wim, is er op die zelfde groep een apparaat bijgekomen die fluctuaties veroorzaakt? dit is vaak een boosdoener. Als u dimbare lichtbronnen in huis haalt is het wel belangrijk om ook de dimmers te vervangen voor het beste resultaat. oude halogeen dimmers zijn niet geschikt voor de nieuwe generatie dimbare led lampen. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 08 feb 2020 door Cees

Ik heb een set met 3 dimbare ledspots Lucide Inky-LED van 6 W aangesloten op een dubbele Fase aansnijding dimmer EXIN voor LED lampen 6-50 W met de volgende specs: Duo dimmer voor LED / PL verlichting (indien dimbaar). Dimt gloeilampen, 230 Volt halogeenlampen en 12 Volt halogeen lampen voor electronische trafo. Dimvermogen LED 2x 6-50W, gloeilamp 2x 6-150W. Dimmer is beveiligd voor overbelasting en kortsluiting. In laag en middenstand flikkeren de lampen en na verloop van tijd gaan ze uit.Is dit een verkeerde dimmer ?

Reactie geplaatst op 10 feb 2020 door EcoBright - Mark-Jan

Hallo Cees. Bedankt voor uw vraag. Ik zie dat zowel de lampen als de dimmer niet bij ons vandaan komen. Ik kan u dus niet helemaal helpen aangezien ik de lampen en de dimmer niet ken. Wel is onze ervaring dat Lucide lampen over het algemeen het beste dimmen met een fase-afsnijding dimmer. Onze DUO-dimmer is ook fase-afsnijding, en vind u hier https://www.ecobright.nl/led-dimmer/duo-led-dimmer-inbouw-2x-0-100w-fase-afsnijding/ . Als u het zekere voor het onzekere wilt, wil ik u adviseren om even contact op te nemen met Lucide. Zij kunnen u van het juiste advies voorzien omtrent een dimmer en welke dimtechniek die nodig heeft. Succes ermee! Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 30 apr 2020 door Peter

Wij hebben een Lucide Atoma LED lamp aangesloten op een EcoBright ECO-DIM.05 Trailing Edge DUO Dimmer Switch. Echter pulseert de lamp bij een lage stand. Er is momenteel alleen die ene Lucide lamp op aangesloten. Ligt dit aan de Duo Dimmer?

Reactie geplaatst op 30 apr 2020 door Peter

...een aanvulling op eerder bericht: Er zitten 12x Lucide LED BULB - Led lamp - Ø 1,6 cm - LED Dimb. - G9 - 1x3,5W 2700K - Wit in de lamp.Deze zijn door Lucide aanbevolen.

Reactie geplaatst op 30 apr 2020 door Martijn - EcoBright

Beste Peter, als dimbare led lampen op een laag lichtniveau gaan knipperen/flikkeren of pulseren dan hebben deze G9 led lichtbronnen een maximale dimbaarheid van bijvoorbeeld 20%, als u daar onder gaat dimmen dan zal het licht niet meer stabiel zijn of begint dan inderdaad te pulseren. U kunt dit oplossen door de MIN meter op de dimmer naar rechts te draaien net zolang tot het licht stabiel is en blijft. mocht dit ook geen gewenst resultaat geven dan kunt u eens een Led dimstabilisator overwegen. het probleem is in ieder geval niet aan de dimmer te verwijten, de kwaliteit van de toegepaste componenten in de lampvoet zijn net zo belangrijk. Mocht u nog vragen krijgen of hebben dan horen we het natuurlijk graag. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 11 mei 2020 door Peter

Ik heb de dimbaarheid nagevraagd en deze is van 0-100%. Daar zou het niet aan moeten liggen.Wellicht helpt de dimstabilisator...

Reactie geplaatst op 03 jun 2020 door Andre Aarden

Onze led-spotjes knipperen alleen tijdens het verdraaien van de knop. Daarbuiten zijn constant. Oorzaak? Te verhelpen?

Reactie geplaatst op 03 jun 2020 door EcoBright - Mark-Jan

Goedendag Andre. Wanneer uw lampen knipperen kan dat verschillende oorzaken hebben. Welk merk en type dimmer heeft? Welk merk en type lampjes heeft u? Is het een 12V of 230V systeem? Bovenaan deze pagina geven wij advies wat u kunt doen als uw lampen knipperen. Mocht dit geen soelaas bieden, dan kunt u altijd contact opnemen met de leverancier van de dimmer en lampen. Ik heb u ook een mail gestuurd met daarin een aantal vragen. Mocht u nog verdere vragen hebben stuurt u dan gerust een mail naar info@ecobright.nl. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 27 jul 2020 door jj Robroek

vraag, werken de dimstabilisatoren tegen het knipperen. die worden ruim aangeboden van 2 euro tot 10 euro per stuk

Reactie geplaatst op 27 jul 2020 door Martijn - EcoBright

Beste jj Robroek, Dimstabilisators voorkomen inderdaad het knipperen van de lamp/lampen die zijn aangesloten op een led dimmer. wel is het zo dat het dimbare drivertje in de lampvoet van een goede kwaliteit moet zijn anders zal het alsnog nauwelijks tot geen gewenst effect geven. Een dimstabilisator van een goede kwaliteit kunt u hier vinden: https://www.ecobright.nl/led-dimmer-afdekmateriaal-en-toebehoren/led-dimstabilisator/ met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 01 nov 2020 door Hendrik

Ik heb 3 inbouwspots in mijn keuken waarvan er twee werken en één niet meer. Als ik het 12 volt insteeklampje met de twee pinnetjes in de gaatjes prik hebben ze heel veel ruimte en valt het lampje er bijna weer uit. Dat zal de reden zijn dat hij niet brandt. Is daar een oplossing voor?

Reactie geplaatst op 02 nov 2020 door Martijn - EcoBright

Beste Henrik,Het lijkt erop dat de fitting waar het lampje in geklemd moet worden niet goed meer klemt. u kunt dan wellicht eens kijken of de fitting te vervangen is voor een nieuw exemplaar zoals dit type: https://www.ecobright.nl/spot-fittingen/mr16-mr11-fitting/ Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 22 jan 2021 door Rousseau

Ik heb een led buiten lamp eerst niet maar nu begint die erg te knipperen hoe komt dat zo ineens het is een eglo safety comfort

Reactie geplaatst op 25 jan 2021 door Mark-Jan - EcoBright

Beste Rousseau. Dimt u de lamp? Wanneer een lamp ineens gaat knipperen, kan deze ook kapot zijn. Draai er eens een andere lamp in. Knippert deze niet, dan denk ik dat de lamp kapot is.Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 15 feb 2021 door Jan Brongers

Ik heb twee armaturen met ieder vier LED lampen Lucide item nummer 49006/05/31 ik gebruik PEHA 431 HAN LED dimmers. Het dimmen werkt onbevredigend, wat is de oplossing in dit geval?

Reactie geplaatst op 15 feb 2021 door Peter Olierook

Ik heb een aantal Philips spots (set van 3 op een driver Art 5020331PO). Een string van 9 spots (dus 3 sets van 3) op een Jung dimmer 1712DE. Ook nog een string van 8 (2x3 en 2 losse) en een string van 5 (1 string van 3 en 2 losse op een trafo) Deze zitten ook op een dimmer 1712DE. De dimmers worden erg warm. en ik ben niet happy met het dimmen. Soms werkt het maar vaak ook niet en gaan ze flikkeren of gaan ze uit. Suggesties??

Reactie geplaatst op 16 feb 2021 door Mark-Jan - EcoBright

Goedemorgen Jan. De dimmer die u gebruikt is een fase-aansnijding dimmer (RL). Dimmers die deze techniek gebruiken werken nog op circa 10% van alle verkochte dimbare ledlampen. De kans dat dit goed gaat is niet erg groot. Daar komt bij kijken dat het minimale vermogen 6W is. Daardoor is ook het minimale niveau ook niet erg laag. De meeste Lucide lampen dimmen op RC (fase-afsnijding). Dat is zo'n 90% van de markt. Ik zou u ook willen adviseren om een andere dimmer te proberen. Bijv. onze BASIC dimmer https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-inbouw-fase-afsnijding-0-150w-basic/ . De kans dat de lampen dan een stuk beter dimmen is aannemelijk. Succes ermee! Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 16 feb 2021 door Mark-Jan - EcoBright

Goedemorgen Peter. De dimmer die u toepast is een tast dimmer op de RLC techniek. Deze past zijn dimtechniek automatisch aan op de lampen. Omdat u praat over een trafo, kan het zijn dat dit nog een gewikkelde trafo is? Ik kan op dat typenummer die u doorgeeft namelijk niks vinden. Vaak is een te hoge belasting de reden dat de dimmer te warm wordt. Ik heb u een mail gestuurd om wat meer informatie te krijgen. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 02 mrt 2021 door Guy Forssman

Geachte,Ik heb in de zekeringkast 4 maal een Eltako12 NPN UC dimmer zitten en wil hier dus dimbare 60*60 4000K ledpanelen op aan sluiten. Welke panelen en drivers zijn hiervoor geschikt?Mvg,Guy Forssman

Reactie geplaatst op 02 mrt 2021 door Mark-Jan - EcoBright

Beste Guy. Ik heb uw dimmer opgezocht. Ik zie dat dit een DIN rail dimmer voor in de meterkast is. De specificaties van de dimmer is o.a. dat er MAX 100W led op aangesloten kan worden. Dat zou in uw geval betekenen dat er maximaal 3 PRO panelen op aangesloten kunnen worden á 30W per stuk. Tevens is het een RLC dimmer. Ook dat is positief. Ik denk dat u het gewoon eens moet proberen met de goede hoop dat het dan werkt. Succes ermee! Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 03 mrt 2021 door Peter Lodder

Hallo,Sinds kort heb ik een probleem met mijn zit er dimmer. Deze dimt namelijk niet meer. Ik heb eigenlijk alles al geprobeerd. Van led lampen vervangen tot min Max spanning aan te passen. Wanneer ik hem gekoppeld heb aan mijn hue hub dimt deze pas bij 1%. Ook knipperen de lampen dan wanneer ik de dimmer uit zet via hue. Lijkt op lek stroom? Ook zonder deze smart optie dimmen ze niet meer. Ik heb er Ikea led lampen in zetten. 6 totaal, parallel geschakeld in 3 armaturen.

Reactie geplaatst op 04 mrt 2021 door Martijn - EcoBright

Beste Peter, Dit probleem is op te lossen door de dimmer even helemaal spanningsvrij te maken, het makkelijkste om dit te doen is even de spanning van de groep halen waar de dimmer op is aangesloten. mocht het probleem van nagloeien van de leds terugkeren dan kunt u een dimstabilisator bij de lamp plaatsen om dit op te lossen. Mocht u meer informatie of ondersteuning willen? neem dan gerust contact met ons op. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 01 apr 2021 door Hans Modderman

Beste lezer, ik hoop dat u me kunt helpen. Ik heb het idee nu werkelijk alles geprobeerd te hebben, wellicht heeft u nog ideeen.Ik heb 14 ledspots parallel aangesloten. Het zijn gu10 ar111 6 watt p.s. 84 watt totaal dus. Het zijn dimbare spots van lampgigant. https://lampgigant.nl/gu10-led-lamp-ar111-6-watt-2700k-dimbaarNu het probleem, met dimmen van de spots blijven de lampen flikkeren. Vaak op de laagste stand. Ik heb een 1731DD universeel dimmer van jung, resultaat flikkerende lampen. Hierna een pulsdrukker met een shuttle leddimmer geïnstalleerd om flikkeren op te lossen, maar blijft knipperen. Ik heb compensators van busch jeager parallel op de lampen aangesloten, helpt niet. Fases omgedraaid in groepenkast, andere verbruikers op groep uitgeschakeld, niets helpt. Nu als laatste oplossing een dimmer bij u gekocht, een eco-dim.01 De lampen flikkeren nog steeds... Heeft u nog een idee? Anders ga ik maar weer over op halogeen denk ik. Bij voorbaat dank.

Reactie geplaatst op 02 apr 2021 door Martijn - EcoBright

Beste Hans, bedankt voor uw bericht. Bedoelt u met het flikkeren van de lampen dat dit wordt ervaren als een stroboscopische flikkering ( vooral zichtbaar zodra u er met een camera op richt of vaak zichtbaar in de ooghoeken van uw zicht ). Als dit het geval is dan kunt u dit niet oplossen met een andere dimmer of met toevoeging van een compensator, dit heeft te maken met de kwaliteit van de dimbare componenten in de lampvoet, er blijft dan eigenlijk altijd een 50/60Hz AC-rimpel zichtbaar. Mocht u meer een knippering ervaren zoals instabiel licht en wat makkelijk met het blote oog te zien is, dit kan te maken hebben met de verkeerde dimtechniek wat is toegepast voor de aangesloten dimbare lichtbronnen. zo kan het dus zijn dat de dimmer op fase afsnijding staat terwijl de dimbare lichtbronnen alleen goed gedimd kunnen worden op fase aansnijding. in dit geval zult u de dimmer moeten instellen op fase aansnijding ( u kunt dit het beste even navragen bij de winkel waar u de spots besteld heeft ). Dan is het nog mogelijk dat u de MIN potmeter op de dimmer te laag heeft staan waardoor u eigenlijk verder gaat dimmen dan de lichtbronnen gedimd kunnen worden. Voorbeeld: uw toegepaste lichtbronnen zijn maximaal dimbaar tot 20%, u stelt de dimmer af op 5 of 10%. dan zal er altijd in de minimale lichtstand een instabiel lichtbeeld optreden, u zult de MIN potmeter hoger moeten zetten totdat het licht wel stabiel blijft branden. Als laatste kan het zijn dat het lichtnet vervuild is waardoor er spanningspieken of dippen zijn waar de dimmer en lichtbronnen op reageren, u kunt het eens in de gaten houden of er apparaten op de groep zijn aangesloten die hier de oorzaak van kunnen zijn. Succes en als we u verder kunnen voorzien van informatie of hulp dan horen we het graag. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 20 apr 2021 door Adriaan

Een oplossing tegen knipperen of flitsen kan een kleine C van 150 a 400 nF direct over de lamp zijn.Dit moet weel een wisselspanning exemplaar met een nominale spanning van 400 volt zijn.e.v.t. in serie met deze C een weerstand van 50 a 100 Ohm. (niet parallel )

Reactie geplaatst op 21 apr 2021 door Mark-Jan - EcoBright

Goedendag. Bedankt voor uw tip! Wellicht dat sommige klanten, die hier kennis van hebben, iets mee kunnen!Met vriendelijke groet,Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 01 mei 2021 door Quirien Zaat

Heb een normale plafondlamp met 4 halogeen spots G9. Deze door led vervangen en nu gaat er wisselend ook lampjes bijna uit je ziet alleen de 8 ledjes in het lampje nog gloeien. En dan even later gaat het weer fel aan. Wat kan dit zijn?

Reactie geplaatst op 03 mei 2021 door Mark-Jan - EcoBright

Beste. Bedankt voor uw vraag. Normaliter zijn G9 lampen die gewoon op 230V aangesloten worden. Omdat het bij u niet stabiel brandt, vermoed ik dat er een dimmer wordt gebruikt? Zo ja, betreft het dan nog een oude halogeendimmer? Dan dient deze te worden vervangen door een leddimmer. Tevens is het belangrijk om na te gaan of het dimbare G9 lampen zijn, en of deze tot een laag niveau terug te dimmen zijn. Daar kan de winkel of website van aankoop u wel over informeren. Onze leddimmers vind u hier https://www.ecobright.nl/led-dimmer/. Succes ermee!Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 08 aug 2021 door Toos

Goede dag, wij hebben een duo led dimmer HOFTRONIC LED Duo dimmer - 0-100 Watt - Fase afsnijding - Dubbele Dimmer - Inclusief afdekplaatmet enerzijds een lichtpunt met 3 spots 6w, anderzijds een tafellamp met 3 ledlampen 14 w, geïntegreerde dimmer. De tafellamp gaat aan-uit-aan sinds kort, wat kan oorzaak zijn en hoe op te lossen? Bij voorbaat dank

Reactie geplaatst op 09 aug 2021 door Mark-Jan - EcoBright

Goedendag. Bedankt voor de vraag. Ik lees dat de DUO dimmer is aangesloten op een tafellamp met geïntegreerde dimmer. Dat kan niet. Je kunt nooit een dimmer achter een dimmer gaan plaatsen. Dat zou de oorzaak kunnen zijn dat de lamp spontaan aan/uit gaat, of gaat knipperen. Omdat het niet gaan om onze dimmer, zou ik adviseren om contact te leggen met de leverancier van de dimmer. Succes ermee!Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 26 aug 2021 door Kristof

Beste. Ik heb een ledlamp die zachtjes blijft branden na het uitschakelen. Het betreft een dimbare constante stroom led waarbij de led driver zich in de zekeringskast bevindt. Een veel gebruikte oplossing voor nabranden leds is een busch jeager compensator te plaatsen parallel met led. Is deze oplossing ook toepasbaar op constante stroom leds (aangezien de compensators die ik online vindt altijd voor 230v spanningsgestuurde leds lijken te zijn, en de led lamp een 350mA constante stroom led is), en moet ik de compensator daarbij dan in serie plaatsen met de led? Alvast bedankt!

Reactie geplaatst op 27 aug 2021 door Mark-Jan - EcoBright

Beste Kristof. Zoals ik uw verhaal lees heeft u inderdaad last van een lekstroom. Sommige dimmers met een digitale enkelpolige schakelaar laten een klein stroompje door. Sommige lampjes zijn daar gevoelig voor en gaan nagloeien. Onze dimstabilisator voorkomt nagloeien van de lampen. Deze dien je altijd aan de 230V kant te plaatsen. het is een weerstand op de dimmer, waardoor de 12V zijde daarop niet meer nagloeit. U vind onze bypass hier https://www.ecobright.nl/led-dimmer-afdekmateriaal-en-toebehoren/led-dimstabilisator/. Ook hebben wij er een afbeelding bij staan op welke wijze deze geïnstalleerd dient te worden. Succes ermee, en mochten er nog vragen zijn, stuur gerust een mail of bel even. Fijne dag! Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 06 okt 2021 door Ruud

Hallo,Kort geleden een nieuwe lamp gekocht met 8 rookglasbollen met daarin staaf led lampen van Lucide 5 W dimbaar. Omdat deze op onze oude led dimmer behoorlijk knipperden heb ik een Ecodim, DIM.02, Fase Afsnijding gekocht via 123led.nlDeze vandaag gemonteerd en toch blijft er een lichte flikkering waarneembaar in de lampen.Al met de min max afstelling bezig geweest van de dimmer maar dat heeft niet veel effect.Zou het monteren van led stabilisator de oplossing bieden?Het flikkeren lijkt te komen door fluctuaties in het lichtnet omdat het niet constant aanwezig is maar wel heel irritant als het er wel is.Alvast bedankt voor de reactie.

Reactie geplaatst op 07 okt 2021 door Martijn - EcoBright

Goedemiddag Ruud,Onze ervaring met dimbare lampen van het merk Lucide is dat deze nog het beste dimmen op de EcoDim.01 RLC tot van 0-300W. Enkel het monteren van een dimstabilisator zal helaas geen verbeterend effect geven in combinatie met de EcoDim.02 RC 0-150W. Succes en als u nog vragen of hulp nodig heeft dan horen we het graag.Met vriendelijke groet,Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 10 nov 2021 door Max

Na vervanging van de R7s halogeenlamp door een niet dimbare 6.5w LED R7s lamp gaat deze soms random knipperen. Soms valt hij helemaal uit, waarna hij een minuutje later vanzelf weer aan gaat. Als de lamp het gewoon doet flikkert hij echter helemaal niet. Dit lijkt niet samen te hangen met belasting van andere apparaten op de groep. Het is een gewone aan/uit schakelaar dus we proberen hem niet te dimmen, gewone 220v voeding dus. Iemand enig idee wat dit kan zijn?

Reactie geplaatst op 11 nov 2021 door Martijn - EcoBright

Beste Max,Het lijkt erop dat de lamp te warm wordt. hierdoor kunnen problemen voorkomen zoals u beschrijft. wellicht kunt u eens kijken naar een dimbare R7S variant met een led dimmer zodat u de maximale lichtsterkte wat naar beneden dimt zodat de led lamp ook niet warm wordt. als wij hiermee kunnen helpen dan horen we het graag! Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 14 nov 2021 door Hans Roozenburg

IK snap het niet. Ik heb drie LED 'Tl-lampen parallel aangesloten en de laatste blijft flitsen als ik ze uitschakel. Geen dimmer, alleen drie Ledlampen parallel. Ik heb elders in de garage drie dezelfde lampen ook zo aangesloten en daar branden ze alle drie en gaan alledrie uit als ik de schakelaar omhaal. Wat kan ik doen om alle drie de lamepn weer aan te sluiten. (Nu heb ik de laatste lamp losgehaald. Hoop dat u de oplossing kent.

Reactie geplaatst op 15 nov 2021 door Martijn - EcoBright

Beste Hans, Heeft u de buis die knippert al eens gewisseld met een buis die niet knippert? zo kunt u achterhalen of het probleem in de buis zit of dat het in het armatuur zit van de TL. indien het in de lamp zelf zit dan kunt u dit het beste melden bij de klantenservice. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 17 dec 2021 door Hans

Beste, een deel van onze Kerst cluster ledverlichting van 35 mtr. is uitgevallen. Is repareren nog mogelijk?

Reactie geplaatst op 17 dec 2021 door Tim - EcoBright

Beste Hans, Waarschijnlijk is dit niet meer te repareren. Wellicht dat de leverancier van de led verlichting u hierin nog zou kunnen adviseren.Met vriendelijke groet,Tim - EcoBright

Reactie geplaatst op 31 jan 2022 door Peter

Als ik mijn led spots aan wil doen met de schakelaar gaan ze 1 sec aan en dan direct weer uit. Ik heb deze drie spots als set gekocht. De set is twee jaar oud. Wat kan hier het probleem zijn?

Reactie geplaatst op 01 feb 2022 door Mark-Jan - EcoBright

Beste Peter. Wat voor een spots betreft het? Zijn dit GU10 spots? Of zijn het spots met een trafo? Mochten het spots zijn met een trafo, dan is waarschijnlijk de trafo defect. U kunt informeren bij de leverancier van de spots of er nog garantie op zit.Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 02 apr 2022 door Jan

Heb net 2 GU10 omgezet in LED het vervangen van ook alle dimmers 7 stuks werd duurder dan de alle lampen bij elkaar. Terug verdienen doe zeker niet meer met nieuwe dimmers. TIP lat gewoon overal 1 Halogeen zitten en flikkeren i voorbij.

Reactie geplaatst op 11 apr 2022 door SparC

Dat is sterk, ik heb precies hetzelfde als Peter. probeer ze aan te doen, na 1 seconden uit. heb 2x 3 spots op aparte schakelaar en stroomnet en opeens hetzelfde gedrag?

Reactie geplaatst op 18 apr 2022 door Marcel

Ik heb een bestaande Eco led-dimmer in mijn slaapkamer vervangen door een WiFi led dimmer inbouw 250W universeel. De Led-dimmer zit in een hotelschakeling met een 2e schakelaar. Zodra de dimmer wordt uitgezet met de muurschakelaar 'aan', dan gaan de 7 G4 led lampjes 1.5W 'flitsen'. Iedere 1,5 seconde een flits. Als ik de muurschakelaar vervolgens uit zet en de hotelschakeling doorbroken wordt stopt het flitsen. Als ik de muurschakelaar 'aan' zet, dan flitsen ze weer. Als ik vervolgens de wifi dimmer activeer dan branden de lampjes continue en kan ik ze van 0%-100% dimmen. Met de vorige eco bright dimmer waren er geen problemen en werkte het in deze setting prima.Wat zou hier aan de hand kunnen zijn?

Reactie geplaatst op 21 jun 2022 door Toon

Beste wij hebben ledstrip hangen 220volt zonder dimmer en beginnen na een 4 tal min. Regelmatig te flikkeren is dit op te lossen.Met dank.Gr Toont

Reactie geplaatst op 21 jun 2022 door Mark-Jan - EcoBright

Beste Toon. Bedankt voor uw mail. Wij hebben zelf geen ledstrips in ons assortiment. Wat de reden zou kunnen zijn durf ik dan ook niet met zekerheid aan te geven. Wat ik me zou kunnen bedenken, is dat er ergens in de ledstrip een component warm wordt die het knipperen veroorzaakt. Ook een externe bron op dezelfde groep zou wellicht een boosdoener kunnen zijn. Denk dan aan een koelkast/vriezer die aanspringt, een boiler of ander elektrisch apparaat. Mijn advies zou zijn om contact te leggen met de winkel van aanschaf of de leverancier van de ledstrip. Wellicht dat zij weten wat er aan de hand is en kunnen zij u verder helpen. Succes met het vinden van de oplossing. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 24 jun 2022 door Cor Bijl

Ik heb 6 Osram G4 niet dimbare led lampjes 1,8 watt aangesloten op een led trafo 0 tot 30 watt. Ieder lampje heeft zijn eigen draden naar de trafo. Hoe kan het dat ze het na een tijdje goed gedaan te hebben en niet oververhit geraakt kunnen zijn toch constant blijven knipperen?

Reactie geplaatst op 26 jun 2022 door Lenny

Mijn Prolumia 42145000 is na jaren trouwe dienst veranderd in een stroboscoop - het toilet lijkt wel een disco. Is het lampje op? Of is er een probleem met het transformatortje (of heet dat niet zo)? Ik hoor het graag, dan weet ik wat ik moet vervangen. vriendelijke groet,Lenny

Reactie geplaatst op 27 jun 2022 door Martijn - EcoBright

Goedemorgen Cor,In de meeste gevallen heeft dit te maken met de voeding/trafo die voor de 12V ledjes is aangesloten. hier zit namelijk verschil in de soorten spanning die ze leveren. Onze ervaring met 12V led verlichting van het merk Osram is dat deze aangesloten moeten worden op een elektronische 12V AC trafo. indien de 0-30W trafo van ons afkomt zal dit problemen kunnen geven omdat deze trafo 12V DC gelijkspanning levert. U kunt dus het beste de G4 led lampen vervangen door 12V DC leds zoals deze in de link: https://www.ecobright.nl/led-lampen-g4/g4-led-lamp-1.5w-2700k/Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 27 jun 2022 door Martijn - EcoBright

Beste Lenny,Het lijkt er inderdaad op dat de elektronica in de trafo/driver defect is. Het is denk ik verstandig om deze lichtbron z.s.m. te vervangen voor een nieuw exemplaar voordat er bijvoorbeeld kortsluiting kan ontstaan.Neem gerust contact met ons op als u hulp of advies nodig heeft.Met vriendelijke groet,Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 29 jul 2022 door Jan Bakker

Ik in de badkamer een lamp boven de spiegel met twee G9 led lampjes op 230V. Ze zijn aangesloten op een gewone aan-uit wandschakelaar dus niet op een dimmer. Na het aanzetten gaat één lampje uit en na 20 seconden weer aan. Dan na 10 sec weer uit en na 20 sec weer aan enzovoort. De andere lamp blijft gewoon aan. Ik heb de beide lampjes vervangen lampje maar dat veranderde niets. Wat kan het probleem zijn? Alvast bedankt, Jan

Reactie geplaatst op 29 jul 2022 door Tim - EcoBright

Dag Jan,Waarschijnlijk is het lampje defect aangezien de andere lamp wel goed blijft branden. Ik heb u even een e-mail gestuurd met wat vragen om het probleem te achterhalen. Met vriendelijke groet, Tim - EcoBright

Reactie geplaatst op 29 aug 2022 door Rudy Van den Eeckhout

Ik heb een niko dimmer uit 1987 inbouwtype inter 70 Max 1000 W/VA die goed werkte voor gloei en halogeenlampen. Mijn vraag is of die dimmer kan vervangen worden voor LED met behoud van de afdekplaat!

Reactie geplaatst op 29 aug 2022 door Rudy Van den Eeckhout

Ik heb een niko dimmer uit 1987 inbouwtype inter 70 Max 1000 W/VA die goed werkte voor gloei en halogeenlampen. Mijn vraag is of die dimmer kan vervangen worden voor LED met behoud van de afdekplaat!

Reactie geplaatst op 30 aug 2022 door Mark-Jan - EcoBright

Beste Rudy. Ik kan niet aangeven of dit wel of niet past. Het raamwerk en dimmer zijn al ruim 35 jaar oud. De kans is dus groot dat dit niet gaat passen, en dat dat aangepast dient te worden naar bijv. de Niko Original serie. Wij hebben bij al onze inbouwdimmers vermeld staan wat wel en niet past. Kijkt u daar gerust eens bij. Mocht het dan nog niet duidelijk zijn stuur ons dan mail naar info@ecobright.nl. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 01 sep 2022 door Rudy Van den Eeckhout

Ik heb een niko dimmer uit 1987 inbouwtype inter 70 Max 1000 W/VA die goed werkte voor gloei en halogeenlampen. Mijn vraag is of die dimmer kan vervangen worden voor LED met behoud van de afdekplaat!

Reactie geplaatst op 02 sep 2022 door Mark-Jan - EcoBright

Beste Rudy. Ik kan niet aangeven of dit wel of niet past. Het raamwerk en dimmer zijn al ruim 35 jaar oud. De kans is dus groot dat dit niet gaat passen, en dat dat aangepast dient te worden naar bijv. de Niko Original serie. Wij hebben bij al onze inbouwdimmers vermeld staan wat wel en niet past. Kijkt u daar gerust eens bij. Mocht het dan nog niet duidelijk zijn stuur ons dan mail naar info@ecobright.nl. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 03 sep 2022 door Rudy Van den Eeckhout

Ik heb een niko dimmer uit 1987 inbouwtype inter 70 Max 1000 W/VA die goed werkte voor gloei en halogeenlampen. Mijn vraag is of die dimmer kan vervangen worden voor LED met behoud van de afdekplaat!

Reactie geplaatst op 01 nov 2022 door Quinten

Van het ene op het andere moment hebben alle inbouw spots (allen LED, per setje aangesloten op een travo) last van spontaan harder/zachter branden, uit/aan gaan. Er is geen patroon in te ontdekken, en alle spotjes hebben hier last van, deze zitten op individuele dimmers aangesloten (Gira Systeem 3000 - Dimmer 540100). Er lijkt verder geen probleem te zijn met de spanning, en alle normale verlichting en apparatuur werkt gewoon naar behoren. Wat zou dit kunnen zijn? Een defecte driver die het geheel verstoord?

Reactie geplaatst op 25 nov 2022 door Hans Abbink

Ik heb een G9 lampje als vervanger in een staande leeslamp van Ikea geplaatst, een "antifoni". Er zit geen dimmer tussen, dus voor zover ik weet krijgt het lampje direct de 230 V van het net. Relatief probleemloze situatie lijkt me. Toch knippert de led hevig. Enig idee?

Reageren op dit bericht

(Wordt niet getoond op website)
Spam beveiliging. Bent u een mens?

*= verplichte velden.