Vanaf 1 januari 2023 verplicht: energielabel C voor kantoren

Geschreven op 27-12-2022 / Geüpdatet op 28-03-2023

Energielabel C

Vanaf 1 januari 2023 is Energielabel C verplicht voor kantoren. Wanneer jouw kantoor dit label niet heeft kan het gesloten worden door de gemeente. Wat houdt het label precies in? Welk label heb ik? En hoe zorg ik dat ik energielabel C behaal? Hier lees je alles over het verplichte energielabel C voor kantoren!

Energielabel C

Het energielabel geeft weer hoe duurzaam jouw kantoor is. Het label wordt bepaald aan de hand van het aantal kWh per m² per jaar. Voor energielabel C mag je energiegebruik maximaal 225 kWh per m² per jaar zijn. Wanneer jouw kantoor niet voorzien is van energielabel C zul je dus moeten bezuinigen in je energieverbruik. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

Het label verkrijgen

Voordat je in paniek raakt, moet je weten dat het vrij eenvoudig is om energielabel C te behalen. Het is als eerste belangrijk om te weten welk label je op dit moment hebt. Het is namelijk heel goed mogelijk dat je energielabel C allang behaald hebt. Via de website EP-online kun je achterhalen wat het energielabel van jouw kantoor is. Het is mogelijk dat jouw kantoor nog helemaal geen energielabel heeft. In dat geval zal je een energieadviseur moeten raadplegen. Deze zal jouw energieverbruik berekenen en een label koppelen aan het verbruik. Wanneer het blijkt dat jouw kantoor energielabel A t/m C heeft hoef je niks te doen, jouw kantoor is zuinig genoeg volgens de regels van de overheid. Wanneer jouw kantoor een energielabel D t/m G heeft zal je moeten verduurzamen. Hieronder geven we je een aantal tips om jouw kantoor te verduurzamen.

Snel je kantoor verduurzamen

Aangezien de deadline van 1 januari 2023 bijna overschreden is zal je een eenvoudige en snelle manier moeten vinden om jouw kantoor te verduurzamen. De snelste manier is om jouw halogeen verlichting te vervangen door led verlichting. Bij Ecobright vind je alle led verlichting die je nodig hebt om je kantoor te verduurzamen. Zo kun je eenvoudig jouw spots, lampen, downlights en TL armaturen (door led panelen) vervangen door led. Alleen al met het plaatsen van led verlichting in je kantoor is het mogelijk om energielabel C te behalen. Naast het vervangen van je verlichting kun je nog denken aan bijvoorbeeld het plaatsen van een warmtepomp, het verbeteren van de isolatie, het plaatsen van dubbelglas en het plaatsen van zonnepanelen.

Wanneer je dus snel je kantoor wilt verduurzamen is het aan te raden om jouw verlichting te vervangen door led. Wil je meer weten over led verlichting en de besparing ervan? Neem dan gerust contact met ons op!

Deel dit artikel:
Jetze - Ecobright
Geschreven door
Jetze - Ecobright
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

0 reacties