Halogeen vervangen door led

Geschreven op 01-06-2020 / Geüpdatet op 28-03-2023

Halogeen vervangen door led

Jouw halogeenverlichting nog niet vervangen door led? Zie hier wat voor jou mogelijk is!

Allereerst: Welke fitting heb je momenteel?

Check eerst welke fitting je momenteel hebt. Zodra je dat weet, kun je verder lezen wat voor jou de mogelijkheden zijn. (Bij ieder onderstaand kopje wordt iedere fitting afgebeeld)

GU10 halogeen vervangen door led (230V)

GU10 halogeenspots zijn één-op-één te vervangen door GU10 led spots. Deze kun je direct op 230V aansluiten, net zoals jouw oude halogeenspots (vaak 35W of 50W).

Ga naar al onze GU10 led spots om de vervanger voor uw halogeenspot te vinden. Hier vind je niet-dimbare en dimbare led spots, alsook in verschillende lichtkleuren. Wil je graag advies over welke led spot kiezen? Ga dan naar ons artikel “Welke led spot moet ik kiezen?” of neem contact met ons op per mail of telefoon (+31 314-840165).

Belangrijk om te weten: Wil je de led spots dimmen? Gebruik dan een led dimmer. De kwaliteit van dimmen is namelijk afhankelijk van zowel de led spot als de led dimmer. In onze webshop staat bij iedere led spot aangegeven tot hoe veel % deze terug kan dimmen en welke led dimmers worden aangeraden.

Besparing: 90% energiebesparing + 15x langere levensduur.

GU5.3 halogeen vervangen door led (12V)

GU5.3 (MR16) halogeenspots werken op 12V en heeft 5.3mm ruimte tussen beide pinnetjes. De spot zelf heeft een diameter van 50mm. Doordat deze níet direct op 230V aan te sluiten zijn, zit er momenteel een trafo (voeding) tussen. Er zijn 3 oplossingen om 12V halogeen te vervangen door led:

1. Vervang de GU5.3 halogeenspot en trafo door een GU5.3 led spot en led trafo 12V.
Let hierbij op dat zowel de spot als de trafo op hetzelfde spanningstype (AC of DC) werkt. Indien je wilt dimmen, heb je zowel een dimbare led trafo als led dimmer erbij nodig. De led trafo dient van dezelfde dimtechniek (fase aansnijding/RL of fase afsnijding/RC) als de dimmer gebruik te maken
2. Vervang de GU5.3 halogeenspot en trafo door een GU10 led spot.
Je kunt de GU10 led spots direct aansluiten op 230V, waardoor je geen trafo nodig hebt. Verwijder dus de 12V trafo en GU5.3 fitting en plaats een GU10 fitting op jouw installatiedraad. Je gaat dus van 12V naar 230V. Hiermee verbruik je niet meer energie, wat men soms denkt.
3. Wil je jouw GU5.3 halogeenspots in de badkamer/vochtige ruimte vervangen? Kies dan voor de complete led inbouwspots IP54 incl. trafo.
Je vervangt hiermee halogeenspot en trafo door de led inbouwspot met bijbehorende trafo. Deze led inbouwspots met trafo zijn spatwaterdicht  (IP54), hebben een kleine inbouwdiepte (23mm), zijn uitstekend dimbaar en geven prachtig licht (dim to warm met reflectie). Ook met normale aan/uitschakelaar te bedienen. Leverbaar in rond, vierkant, wit, zwart en rvs.

Wij raden aan in droge ruimtes voor optie 2 te kiezen, omdat er in de markt een grote keus aan GU10 led spots is en deze aanzienlijk beter dimbaar zijn dan GU5.3 led spots. In vochtige ruimtes raden wij altijd optie 3 aan.

Besparing: 90% energiebesparing + ±10x langere levensduur.

G9 halogeen vervangen door led (230V)

G9 halogeen is één-op-één door G9 led te vervangen. Deze kun je direct op 230V aansluiten, net zoals jouw oude G9 halogeenlampjes.

In ons assortiment vind je de G9 halogeenvervanger van de 25W halogeen en de 28W/33W/40W halogeen. Beide types zijn dimbaar. Indien je de G9 lampen wilt dimmen, heb je een (kwalitatieve) led dimmer nodig. Alle EcoBright led dimmers zijn geschikt om de EcoBright G9 led lampen te dimmen.

Besparing: 90% energiebesparing + ±10x langere levensduur.

G4 halogeen vervangen door led (12V)

Een veelgezochte vervanger is de G4 halogeenvervanger in led. Doordat deze kleine steeklampjes op 12V (dus met trafo) werken, moet vaak ook de halogeentrafo door een led trafo vervangen worden. Maar omdat dit type lampjes vaak in een designarmatuur of onder de keukenkastjes zijn verwerkt, kan men vaak moeilijk bij de trafo. Daarnaast zijn vele led-varianten te groot voor bestaande armaturen.

Daarom zijn de EcoBright G4 led lampjes extra klein én voor zowel led trafo’s als (80% van de) halogeentrafo’s geschikt gemaakt! Dit betekent dat de G4 led lampjes dus op led trafo’s én de meeste halogeentrafo’s werken. Heb je de mogelijkheid om jouw trafo te vervangen of wil je gewoon het zekere voor het onzekere nemen? Bestel er dan een led trafo 12V DC bij.

Tip: De G4 led lampjes werken meestal níet op de trafo in de afzuigkap. Wil je toch de lampjes in jouw afzuigkap vervangen maar kun je niet bij de trafo? Laat dan 1 halogeenlampje zitten en vervang de rest door led. Zo krijgt jouw trafo toch voldoende voeding om te blijven werken. Niet de mooiste oplossing, maar zo kun je alsnog energie besparen.

Wil je de G4 led lampen dimmen? Vervang dan altijd de halogeentrafo door een dimbare led trafo en de halogeendimmer door de bijpassende led dimmer.
Hoef je niet te dimmen? Dan zijn beide led trafo’s 12V DC geschikt en kun je iedere normale aan/uitschakelaar gebruiken.

Besparing: 90% energiebesparing + ±10x langere levensduur.

GU4 halogeen vervangen door led (12V)

GU4 heeft dezelfde fitting (2 steekpinnetjes) als een G4 maar is uitgevoerd in een spot-vorm i.p.v. capsulevorm. De diameter van een GU4 spotje is 35mm, ook wel “MR11” genoemd. De ruimte tussen de pinnetjes is 5mm. In dit kleine spotje van EcoBright zit dezelfde techniek als een G4 led lampje in, wat inhoudt dat deze (naast alle 12V led trafo’s) ook geschikt is voor 80% van alle halogeentrafo’s!

Ook hiervoor geldt: Wil je de G4 led lampen dimmen? Vervang dan altijd de halogeentrafo door een dimbare led trafo en de halogeendimmer door de bijpassende led dimmer.
Hoef je niet te dimmen? Dan zijn beide led trafo’s 12V DC geschikt en kun je iedere normale aan/uitschakelaar gebruiken.

Besparing: 90% energiebesparing + ±10x langere levensduur.

R7S halogeen staaflamp vervangen door led (230V)

Ook R7S halogeen staaflampen vervangen door led kan één-op-één. Belangrijk bij het kiezen van een R7S led staaflamp zijn de diameter en dimbaarheid. R7S led lampen zijn vaak namelijk te dik om in bestaande armaturen te passen óf de R7S led lampen zijn niet dimbaar.

Hierin zijn de EcoBright R7S led lampen zeker uniek te noemen: Ze zijn extra dun (ø28mm), geven volledig rondom licht (360⁰) en zijn uitstekend dimbaar (tot 0%) in combi met de EcoBright led dimmers. In beide lengtes (78mm en 118mm) verkrijgbaar.

Besparing: 90% energiebesparing + ±10x langere levensduur.

Kortom

Voordat je jouw halogeen vervangt door led, is het goed te weten welke fitting je hebt. In dit artikel heb je kunnen zien wat de mogelijkheden per fitting zijn. Samengevat:

GU10 halogeen is één-op-één te vervangen door GU10 led. U heeft hierin ruime keus qua aanbod en deze led spots zijn uitstekend dimbaar.

GU5.3 (MR16) halogeen kan één-op-één vervangen worden door de halogeen en de trafo te vervangen door een GU5.3 led spot en led trafo 12V. Indien je liever dimbare spots wilt, adviseren wij de GU5.3 halogeenspot met trafo te vervangen door een dimbare GU10 led spot of een complete inbouwspot met trafo.

G4/GU4 halogeen kun je in 80% van de gevallen één-op-één vervangen door G4/GU4 led, mits met aan-uitschakelaar wordt bediend. Wil je jouw G4/GU4 led dimmen? Vervang dan altijd de halogeentrafo door een dimbare led trafo én de halogeendimmer door de bijpassende led dimmer. Een ander voordeel van deze G4 led lampjes is het extra kleine formaat, speciaal voor de kleine armaturen.

G9 halogeen is één-op-één te vervangen door G9 led. Tevens zijn de G9 led lampjes uit ons assortiment goed dimbaar.

R7S halogeen staaflampen zijn ook één-op-één te vervangen door R7s led. Let wel altijd erop of de lamp dun genoeg is voor jouw armatuur en of deze dimbaar is (indien gewenst).

Heb je nog een andere vraag? Stel deze gerust hieronder in een reactie of neem contact met ons op!

Deel dit artikel:
Jorien Vriese
Geschreven door
Jorien Vriese
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

110 reacties
H. Vermeulen
Bezig met laden...
Hoe is de terugverdien tijd berekend? Dat zou wel mooi zijn, zo snel de kosten terugverdient.
Jorien - EcoBright
Bezig met laden...
Hallo meneer Vermeulen, de terugverdientijd is berekend door de aanschafwaarde van de led lamp te delen door de energiebesparing t.o.v. de halogeen. Bijv.: - U vervangt een 50W halogeen door een 5W led spot. - De aanschafprijs is €11,95. - U heeft de verlichting gem. 5 uur p/dag en 365 dagen p/jaar branden. - Prijs per kWh is €0,21. - Hiermee bespaart u per spot per jaar €17,25 aan energiekosten. - U heeft dan al met 8 maanden de aanschafwaarde van de led terugverdiend door besparing in energiekosten. Vriendelijke groeten, Jorien (EcoBright)
jean
Bezig met laden...
ik wens een neon TL-buis 36watt te vervangen door led warm white. Wat moet ik kiezen?
Rob Jasper
Bezig met laden...
En wat nu met GU4 spot (nu 20W 60 graden)
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste R. Jasper, Bedankt voor uw bericht. De GU4 fitting betreft een aantal verschillende lampen. Gaat het hier alleen om het kleine steeklampje (G4 fitting) of het complete spotje in de MR16 variant. Dan zijn er bij de MR16 ook nog eens twee complete spotjes met een 3,5cm diameter en een 5cm diameter. Ik zal u de verschillen ook even een persoonlijke mail sturen. Dan kan ik u wellicht verder helpen. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.
Henkie Hengsteman
Bezig met laden...
Is GU10 hetzelfde als 10GU ?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Henkie, Daar kunt u wel vanuit gaan. De GU10 aansluiting is een aansluiting rechtstreeks op 220V en is te herkennen aan de verdikking aan de uiteinde van de fitting. U steekt de lampen in de fitting en u moet deze daarna nog een kwartslag draaien zodat deze vast zit. Wordt ook wel een bajonetsluiting genoemd. Wanneer u dit heeft dan is het een GU10. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.
Kin
Bezig met laden...
Goedemiddag. Ik heb een plafondverlichting met mr16 12v fitting. Mag ik in deze fitting een led g4 lamp in doen. Volgens mij is de duo-pin net iets anders, maar mogelijk dat het gewoon past?
Jorien - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Kin, u kunt inderdaad gewoon een G4 lampje in een 12V MR16 fitting plaatsen. Het MR16 voetje kan soms iets anders lijken, maar er past gewoon G4 led in en het kan ook zeker geen kwaad. Vriendelijke groeten, Jorien - EcoBright
Peter
Bezig met laden...
Beste,Ik wil mijn onderbouw halogeen verlichting vervangen voor g4 ledjes. deze ledjes passen net aan in het armatuur. Ik heb er hier 3 van nodig.Nu heb ik deze reeds in mijn bezit maar als ik ze plaats in het armatuur dan branden ze niet zoals bedoeld. ze gloeien alleen maar een klein beetje. Als ik 1 van de lampjes vervang voor een halogeenlampje gaan ze wel branden. wat moet ik doen om ze alle 3 te kunnen gebruiken. Is het armatuur hiervoor niet geschikt?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Hoi Peter, Het heeft met de trafo te maken. Dit is nog een halogeentrafo. Soms werken led lampen hier wel op, maar soms ook niet. Het minimale vermogen van de halogeentrafo speelt in deze een belangrijke rol. Wanneer u een halogeen toevoegt komt u er boven, wanneer u deze eruit haalt dan komt u eronder waardoor de led lampen niet goed werken. Wanneer u de mogelijkheid heeft om de trafo te vervangen voor een led trafo dan is het probleem opgelost. https://www.ecobright.nl/led-lampen-g4/led-trafo-12v-0-30w/ vriendelijke groeten, Nick - EcoBright
yvonne robbescheuten
Bezig met laden...
ik heb een staande lamp met daarin 4 stuks halogeen 12V G4 lampjes. Nu is de trafo/dimmer kapot en gaf iemand mij een tip om de lampjes te vervangen door 230V LED zodat ik geen trafo meer nodig heb (dimmer is niet noodzakelijk). Zijn er 230V G4 LED lampjes?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Hoi Yvonne, dit is eventueel mogelijk, maar dan moeten we bekijken of de draden hiervoor geschikt zijn. 12V bedrading kan namelijk wat dunner zijn dan 220V bedrading. Daarnaast zullen we er een ander type lamp voor moeten gebruiken. Bijvoorbeeld van G4 (zijn vaak de steeklampjes in een staande lamp) naar G9. G9 werken namelijk rechtstreeks op 220V. Alleen deze zijn vaak wel weer een stuk groter. Wellicht kunt u ons even een foto opsturen naar [email protected] Dan zal ik er even naar kijken. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.
carlo Valentijn
Bezig met laden...
beste ecobright /Nickgraag wil ik je vragen of er een led vervanging is voor een projectie lamp namelijk type 7748XHP 24v 250 w G 6.35 deze zitten in mijn licht scanners en ik wil deze vervangen voor led lampen indien mogelijk .alvast mijn dank. met vriendelijke groet Carlo
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Carlo, dit type hebben wij helaas niet, ik kan deze ook niet apart bestellen omdat wij alles zelf in grote aantallen inkopen. Wellicht dat u in Google even het exacte lampje met fitting kunt intoetsen met het woord "led" ervoor of erachter. Hopelijk komen er dan wat opties voor u naar boven. Wij kunnen deze namelijk helaas niet leveren. Groeten, Nick.
Gert
Bezig met laden...
Beste, op de hal met 3 verdiepen branden momenteel 6 halogeenspots mr16 12v 20w, deze werken allemaal met een bewegingssensor.Ik zou deze graag willen vervangen door led spots, kan dat en moet ik ze alle 6 tegelijk vervangen of niet? Welke led spot raad u mij aan?Mvg,Gert
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Gert, U kunt deze vervangen, mits u ook de halogeentrafo's kunt vervangen voor zogenaamde led trafo's. Dan kunt u alle lampen ook in één keer vervangen. Wanneer u dit namelijk niet vervangt, dan kan het zijn dat de led spots niet werken. U komt dan wellicht met het vermogen van led onder het minimale vermogen van de halogeentrafo. Hierdoor kunnen de leds gaan knipperen. https://www.ecobright.nl/led-spot-mr16/led-spot-cob-mr16-warm-wit/met https://www.ecobright.nl/led-spot-mr16/led-trafo-12v-0-30w/ Vriendelijke groeten, Nick.
Mary Mary
Bezig met laden...
Als ik mr16 vervng door gu10 dus geen travonu heb ik een hallogeen dimmer dat vervalt en gebruik klikaan k uit op afstd bedienbare stekkerdoos.
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Mary, Dat klopt, wanneer u overstapt naar GU10 dan heeft u geen trafo meer nodig en dan kunt de lampen rechtstreeks op 220V aansluiten. Bekijk wel even of de draden die er nog liggen 220V aankunnen. Of de dikte hier voldoende is. Het gebruik van een dergelijk systeem met afstandbediening hebben wij helaas geen ervaringen mee.
Ids Idzenga
Bezig met laden...
Wy hebben een leeslamp met het pitje jl 40w g9 wat voor pitje moet ik dan in led kopen
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste I. Idzenga, Wanneer u G9 halogeenlampen heeft van 40W kunt u deze het beste vervangen voor 4W G9 led lampen. Deze zijn één op één te vervangen in uw bestaande fittingen. Het gaat om dit model: https://www.ecobright.nl/led-lampen-g9/g9-led-lamp-dimbaar-2700k-4w/ mocht u verder nog vragen hebben vernemen wij het graag. Prettig weekend alvast! Gr. Nick.
De Wolf
Bezig met laden...
Ik heb gisteren het laatste halogeenlampen in mijn lichtarmaturen vervangen . Geen probleem op zich maar bij het uitzetten van de lichtschakelaar blijven deze heel zacht branden en vallen niet meer uit! wat kan ik daaraan doen of moet ik deze terug vervangen door een halogeen?
De Wolf
Bezig met laden...
Ik heb gisteren het laatste halogeenlampen in mijn lichtarmaturen vervangen . Geen probleem op zich maar bij het uitzetten van de lichtschakelaar blijven deze heel zacht branden en vallen niet meer uit! wat kan ik daaraan doen of moet ik deze terug vervangen door een halogeen?
Nick - EcoBright
Bezig met laden...
Beste De Wolf, Bedankt voor uw bericht. Ik denk dat het hier gaat om een stukje lekstroom in de bedrading. De led lamp is zeer gevoelig, bij een klein beetje input kan het al zijn dan u de lampen ziet branden. Halogeen heeft veel meer nodig om te branden. Waarschijnlijk zit er in de schakelaar dus lekstroom waardoor de lamp -wanneer de schakelaar wel uit staat- toch nog voeding krijgt. Ik denk dat een elektricien u hierbij van goed advies kan voorzien. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.
Willem van den Broek
Bezig met laden...
Beste, Als ik mijn huidige halogeenspots die op een muur dimmer zijn aangesloten (7x50w) wil vervangen voor led, moet ik dan ook de dimmer vervangen. Of kan dit gewoon op de huidige dimmer.Dit is een niko met een minimale belasting van 60 w mvg W vd Broek
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Willem, Bedankt voor uw bericht. Led spotjes werken op een veel lager vermogen dan halogeen spotjes. de meeste GU10 led spotjes hebben een vermogen van 5 Watt. als u de 7 halogeen spotjes vervangt voor 7 led spotjes van 5 Watt zit u op een totaal vermogen van 35 Watt. Uw dimmer heeft een minimaal vermogen van 60 Watt. dit houdt in dat u 25 Watt tekort komt om de spots goed aan te sturen. Als u de led spotjes wilt dimmen zult u dus een led dimmer moeten aanschaffen. Onze dimmers zijn universeel toepasbaar op alle bekende merken afdekramen. Uw huidige NIKO afdekmateriaal past perfect op de EcoDim dimmers. U plaatst alleen een as adaptertje naar 6 mm voor NIKO afdekmateriaal. Met vriendelijke groet Martijn - EcoBright
Albert SCHEERLING
Bezig met laden...
Maar 's winters missen we de warmte van de gloeilampen, dat moet dan door de verwarmings-ketel met extra stoken gecompenseerd worden.Je kunt gerust de besparing op je energie-kosten op 50% stellen.Dan bespaar je nog steeds. Laat je niet (te) rijk rekenen.De verhouding aanschafprijs/levensduur blijft natuurlijk overeind staan.Groetjes, Albert.
Aad van Stenus
Bezig met laden...
Ik wil mijn 12V halogeen lampen dimbaar vervangen voor LED MR16 dimbaar inclusief een ledtrafo. Nu zit er een Jung tastdimmer.Wat heb ik daarvoor nodig!
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Aad, 12v led verlichting is in de praktijk lastig om goed dimbaar te maken. daarbij is het aanbod in 12v verlichting aanzienlijk lager dan 230v led verlichting. een ander nadeel is dat wanneer u alles vervangt voor led verlichting dat de kosten hoger kunnen uitpakken omdat u naast alleen de spotjes ook dimbare led trafo's moet aanschaffen om het geheel in werking te krijgen. wanneer er na verloop van tijd een defecte trafo is dient u deze te vervangen voor het liefste het zelfde type. aangezien de technologie op het gebied van led ontzettend hard gaat kan het zo maar zijn dat deze dan niet meer leverbaar is. het voordeel van 230v GU10 spotjes is dat deze makkelijk met een draaibeweging te vervangen zijn zonder aanpassing van de dimbare led trafo. naast dit voordeel is het dimmen van 230v lampen stukken makkelijker en de dim resultaten uitstekend te noemen. Neem gersut eens contact met ons op, dan geven wij graag verder advies over de mogelijkheden en wat u dan nodig heeft. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Rien Mulders
Bezig met laden...
Ik heb inbouw spots zaagsnede 70mm boven aanrecht 3 x gu4 12 volt niet dimbaaren in woonkamer 3 series van 3 gu4 dimbaar 12 volt. ik wil naar led of 12 volt of 220 volt
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Rien Mulders, we hebben al even contact gehad over het overstappen naar led in uw specifieke situatie. Het beste kunt u overstappen naar een 230V installatie gezien de perfecte dimbaarheid die dan te behalen is en de grote keuze aan GU10 spots. daarnaast is het dimmen van 12v led verlichting lastig en vaak gevoeliger voor defecten aan de externe drivers die u nodig heeft om de leds te voeden. ik help u graag weer verder in de online chat om voor u de beste keuze te maken! met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Henk van der Plas
Bezig met laden...
Ik wil een philips brilliant halogeen 200 watt (dimbaar) vervangen door een ledlamp. Is dat mogelijk in hetzelfde armatuur?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Henk van der Plas, We hadden al even contact gehad via de mail. uw huidige R7S halogeen lamp in 118mm lengte is zeker goed te vervangen door led. Binnenkort zijn de R7S lampen in 78 en 118mm verkrijgbaar via EcoBright. De R7s lampen hebben daarbij een compacte diameter van 20mm waardoor ze in veel armaturen perfect passen. ze zijn perfect dimbaar tot 0% met de fase afsnijdende EcoDim led dimmers 02 en 04. met vriendelijke groet Martijn - Ecobright
Hein den Dunnen
Bezig met laden...
Zijn de R7S 78 mm en 118 mm inmiddels verkrijgbaar?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Hein, de R7S lampen zijn nu verkrijgbaar en gewoon uit voorraad leverbaar. ttps://www.ecobright.nl/r7s-led/ met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
M.ter Braak
Bezig met laden...
Ik wil 5 dimbare halogeenspots met 12V steeklampjes vervangen door led. Heb nu een 0-150W trafo en een 20-350 W dimmer. Wat raadt u me aan.
Jorien - EcoBright
Bezig met laden...
Beste M. ter Braak, Om 12V steeklampjes te vervangen door led heeft u een led trafo én led dimmer nodig die dezelfde dimtechniek gebruiken en waarvan de lampen binnen het wattage vallen. Is de 0-150W een specifieke LED trafo? Zo ja, staat hierop specifiek aangegeven dat deze dimbaar is? Zo ja, staat hier dan R,L of R,C op? Afhankelijk hiervan kiest u de de led dimmer die hierbij past: Een RC led dimmer of RL led dimmer. Deze 2 elementen moeten namelijk met elkaar corresponderen. Indien uw trafo geen specifieke led trafo is óf niet dimbaar is, raad ik u aan de volgende trafo en led dimmer aan te schaffen: https://www.ecobright.nl/led-driver-trafo/led-driver-trafo-12v-dimbaar-0-25w/ & https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ . Dit is gebaseerd op R,C (meest gebruikt). Staat er R,L op de dimbare trafo aangegeven? Ga dan voor deze led dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-voor-alle-afdekramen/ . Ik zal u voor de zekerheid ook een email sturen. Vriendelijke groeten, Jorien - EcoBright
RobH
Bezig met laden...
Ik heb 2 dimbare led spots met een MR16 aansluiting en die wil ik vervangen door 2 spots met een GU10 aansluiting. Kan dit door gebruik te maken van een verloopstekker MR15-GU10. Ik kan niet bij de trafo komen zonder mijn metalen plafond te demonteren.
EcoBright - Mark-Jan
Bezig met laden...
Goedemorgen Rob. Om de huidige MR16 spots te vervangen door GU10 spots is dit niet alleen opgelost door een andere fitting. Dit omdat een MR16 spot een 12V systeem is en GU10 een 230V systeem is zonder trafo. Wanneer je dus de lampjes wilt gaan vervangen voor GU10 zal toch dat plafond eruit moeten om de trafo te verwijderen, de stroomkabels vanaf het lichtpunt parallel naar de lampen te trekken en dan aan het eind een GU10 fitting aan te sluiten. Het is een hele opgave zoals je kunt lezen. Wil je de huidige MR16 lampjes gaan vervangen voor led, dan moet alsnog je plafond eruit om de "oude" halogeen trafo te vervangen voor een led trafo. Ik heb je dit antwoordt ook even gemaild. Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright.
LangeW
Bezig met laden...
Ik heb in mijn 12v armatuur de GU5.3 halogeen lampjes vervangen door dimbare led lampen. Hoe kan ik bepalen of de trafo in de armatuur dimbaar is en zo ja waarmee ik deze kan dimmen?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste LangeW, Om over te stappen naar 12V dimbare led spotjes is het belangrijk om zowel de trafo als ook de huidige schakelaar/dimmer te vervangen. u verwijdert uw huidige trafo die op het plafond ligt voor een AC of DC dimbare led trafo ( dit staat vaak aangegeven op de trafo of in de documentatie van de trafo ) ook is het belangrijk om te kijken naar de minimale en maximale aansluitvermogen van de dimbare led trafo. tegenwoordig zijn er eigenlijk alleen nog maar elektronische dimbare led trafo's te koop die het beste gedimd kunnen worden met een led dimmer met fase afsnijding. Een dimmer die hiervoor veel wordt toegepast is de EcoDim.02 led dimmer. Neem gerust contact met ons op voor aanvullende informatie of als u nog vragen heeft. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
LangeW
Bezig met laden...
Dank voor het antwoord.Het betreft hier niet een in plafond systeem maar een aramatuur. Hoe kan ik bepalen of de trafo in het armatuur geschikt is voor led dimmen?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Hallo LangeW, U kunt het beste even een foto maken van uw huidige armatuur/trafo, dan zal ik even voor u kijken wat u het beste kunt doen. u mag de foto mailen naar [email protected] t.a.v. Martijn. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
LangeW
Bezig met laden...
Ga ik doen, wordt van het weekend.
Eddy
Bezig met laden...
Ik heb in de dak dragers van mijn serre halogeen verlichting, 14 stuks G4 10W. Deze zijn aangesloten via een trafo met dimmer. Ik wil deze vervangen voor 1W LED's Nu is de trafo zodanig ingebouwd dat ik daar niet meer bij kan voor vervanging. Gaat het met deze halogeen trafo wel werken met LED,s ?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Eddy, U kunt ten alle tijden proberen of het 1 op 1 omzetten van halogeen naar nieuwe led G4 lampjes lukt of niet, in ongeveer 80% van de gevallen wil het lukken ( mits uw huidige dimmer wordt vervangen door een aan/uit schakelaar ) Dimmen zal dus niet meer mogelijk zijn met uw huidige installatie, dan moet echt de dimbare driver en dimmer vervangen worden voor led varianten die overweg kunnen met de lage vermogens van led. Neem gerust contact met ons op voor de specifieke mogelijkheden. alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Jaap Slump
Bezig met laden...
Led probleem, ik heb 4 hellogeen 20 watt vervangen door led 10/30 volt AC/DC ,maar deze doen het wanneer ik 1led er uit haal en weer voor zie van een hellogeen dan werkt alles.Ra ra hoe kan dit.
EcoBright - Mark-Jan
Bezig met laden...
Goedemorgen Jaap. Wij hadden inmiddels al telefonisch contact gehad met elkaar.In uw geval is er sprake van een halogeentrafo waardoor alles niet werkt zoals het zou moeten zijn. U heeft een aan/uit situatie, dus dan kunt u prima uit de voeten met onze aan/uit led trafo https://www.ecobright.nl/led-driver-trafo/led-trafo-12v-0-30w/.Succes ermee, en een prettige dag nog.Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Rudy Van den Eeckhout
Bezig met laden...
Ik heb een bureaulamp van Tizio :-van 35 watt met een 12V GY 6 35 fitting ;-van 55 watt met een H1 fitting.Beide met een halogeenlamp.Ka iemand mij vertellen hoe ik een conversie kan doen naar LED.MvgRudy Van den Eeckhout
EcoBright - Mark-Jan
Bezig met laden...
Hallo Rudy. Wanneer u zo'n halogeenlamp wilt vervangen voor led, dan dient u ook de trafo aan te passen. De normale aan/uit trafo vind u hier https://www.ecobright.nl/led-driver-trafo/led-trafo-12v-0-30w/. De GY6.35 lampjes verkopen wij zelf niet, maar die kunt u elders wellicht wel vinden in een led variant.Lampen met een H1 fitting kan ik u ook niet aan helpen. Daar zou u ook elders moeten gaan zoeken. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Ad Fahner
Bezig met laden...
Ls, Is er ook een vervanging in Led mogelijk voor Halogeen 24 volt 50 watt GY 6.35 ? De lampjes zitten in een (design) staande schemerlamp en zijn onafhankelijk van elkaar te dimmen. Ik hoor graag van u.mvg Ad
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Ad, Wij hebben dit type lamp niet in het assortiment, ik durf u in alle eerlijkheid ook niet te zeggen of dit in een 24V variant bestaat. ik denk dat u het beste even Google kunt raadplegen. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.
Hub Martinussen
Bezig met laden...
Ik wil mijn 12v Mr16 halogeen vervangen door 230v Gu10. Trafo er tussenuit dus en fittingen vervangen...maar hoe zit het met de kabels naar de fitting (in plafond dus). Zijn deze altijd geschikt voor 230V?
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Goedemiddag Hub. Wanneer u uw huidige MR16 spots wil vervangen door GU10 spots hoeft u vrij weinig aan te passen. U verwijderd de trafo, koppelt de draden op een veilige manier aan elkaar, past de fittingen aan naar GU10 en u bent klaar. De draden die er nu zitten kunt u normaliter prima gebruiken voor GU10 spots. Het wattage licht een stuk lager, dus de draden worden vrijwel niet warm. Succes ermee! Mocht u nog meer vragen hebben kunt u gerust een mail sturen naar [email protected] Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Hans Gottgens
Bezig met laden...
Ik heb nu 7 inbouwspots met G4 halogeen insteeklampjes over 2 trafo's verdeeld zonder dim.Kan ik hier zonder meer G4 led insteeklampjes in doen ter vervanging en energie besparing ?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Hans, Dit lukt in 80% van de gevallen gewoon zonder aanpassing van de trafo. mocht het geen gewenst effect geven dan kunt u de trafo vervangen door een 0-30W led driver. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Van eynde eglon
Bezig met laden...
Beste, ik heb prolight 285 lumen GU10 lampen.Hiervan zijn er 2 gelijktijdig kapot gegaan. Is dit normaal.? Hoe kan ik deze vervangen ? Voor de lampen zit er nog een ijzeren haakje !? Hoe doe ik dit weg ?
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Eglon. Bedankt voor de mail. Waarom beide spots gelijktijdig defect raken weet ik niet. Wellicht dat er een piekspanning in uw huis geweest? U kunt GU10 spots verwijderen door het ringetje te verwijderen. Vaak gaat dat eenvoudig door het gebruik van een punttang om de 2 haakjes naar elkaar te brengen. Vervolgens komt de spot los, en kunt u deze een kwartslag draaien en verwijderen uit de fitting.Succes ermee.Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Peter
Bezig met laden...
Ik heb 3 vragen. A) ik heb 2 antieke kroonluchters op een opbouw dimmer. Hoe zet is dit om naar led?B) ik een Artemide lamp met halogeen en ingebouwde dimmer hoe zet ik deze om naar ledC) hoe zet ik inbouw spots om naar led ?Alvast bedankt voor de antwoorden. Grt Peter
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Peter. Wanneer het een hanglamp betreft, die destijds is geleverd met een ingebouwde dimmer in de lamp, dan wordt het ombouwen een lastig verhaal. Ik heb u even een mail gestuurd, omdat ik meer informatie nodig heb om uw vragen beter te kunnen beantwoorden. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Tineke Staal
Bezig met laden...
Op inbouwspot staat dat deze Max 35 Watt aan kan. Er zit nu halogeen GU10 30 Watt in. Door welke led spot kan ik de GU10 vervangen?
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste. De aanduiding op uw armatuur van MAX 35W, is nog voor halogeen. U kunt hiervoor prima een ledlamp van bijv. 5W plaatsen. Het wattage van een ledlamp ligt namelijk vele malen lager. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Tineke Staal
Bezig met laden...
Op inbouwspot staat dat deze Max 35 Watt aan kan. Er zit nu halogeen GU10 30 Watt in. Door welke led spot kan ik de GU10 vervangen?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Tineke, De sticker op het armatuur geeft het maximale wattage van Halogeen spotjes aan omdat halogeen verlichting ontzettend warm wordt. GU10 led spotjes worden niet zo heet als halogeen spotjes en daardoor zijn ze geschikt voor alle armaturen. zie voor het overzicht GU10 led spotjes deze link: https://www.ecobright.nl/led-spot-gu10/ Als er nog vragen zijn dan horen we het graag. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
jpm verhaegh
Bezig met laden...
Hallo.Ik wil een R7S halogeenlamp vervangen door een ledlamp.118mm.Nu is een R7S ledlamp niet dimbaar zegt men.En men zegt dat hij gaat knipperen.Ook word gezegd dat deze lampen een op een vervangbaar zijn.Welke ledlamp moet ik dan nemen zodat deze niet knippert.
Korunka
Bezig met laden...
IsIs er een led met axiaal reflector tvv de Osram Ministar 12v 20w GY6.35Groet Rob Korunka
Tim - EcoBright
Bezig met laden...
Dag Rob, Wij hebben helaas geen vervanger voor de Osram Ministar 50020 axial reflector 20W 12V GY6.35 in ons assortiment zitten en ik kon deze zo snel ook niet vinden op internet. Naar mijn weten is hier dus helaas geen vervangende led lamp voor.Met vriendelijke groet,Tim - EcoBright
Aleid Overbeek
Bezig met laden...
Ik heb buitenverlichting onder een veranda met halogeenspotjes van 2,2 cm diameter en 4 mm tussen de pinnetjes. Is daar ook een LEDoplossing voor?
Mark-Jan - Ecobright
Bezig met laden...
Beste Aleid. Om u te voorzien van een passend advies heb ik meer informatie nodig. Ik heb u daarvoor een mail gestuurd. Ik zie een antwoordt graag tegemoet. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
A.van Ras
Bezig met laden...
ik heb staande up lights met halogeen staaflampen, 2 stuks van 78 mm en 1 stuks 118 mm.Alle lampen zijn voorzien van dimbare voet schakelaars. Kan Eco Bright hier zonder meer in geplaatst worden?
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Goedemiddag. U kunt de lampen inderdaad vervangen voor R7S ledlampen. Die vind u op onze website https://www.ecobright.nl/r7s-led/. Wel dient u de vloer/snoer dimmer aan te passen naar een leddimmer. Anders gaan de lampen knipperen, en krijgt u geen optimaal dimresultaat. U vind onze vloer/snoerdimmers hier https://www.ecobright.nl/vloerdimmers-led/. Als u onze dimmer combineert met onze R7S lampen dimt het geheel perfect. Mochten er nog meerdere vragen zijn, stuurt u gerust een mail naar [email protected] Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
fred van ees
Bezig met laden...
heb staaf 2 stuks R75 300W dimbaar boven de eettafel hangen. kan ik gelijke licht opbrengst in led vinden ? Rest van e kamers hangen idem maar 150 W, bestaat ook hier Led voor met gelijke sterkte?
fred van ees
Bezig met laden...
nog even ter aanvulling van mijn vraag hierboven. ál mijn hierboven beschreven halogeen lampen werken nu op dimmers.
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Goedendag Fred. Wij hebben 2 R7s lampen in ons assortiment. U vind die lampen hier https://www.ecobright.nl/r7s-led/. De lamp met een lengte van 118mm vervangt een 150W oude halogeen lamp. De lamp met een lengte van 78mm vervangt een 100W oude halogeen lamp. Wanneer deze lampen gedimd dienen te worden, dan moet er altijd een kwalitatieve leddimmer te worden toegepast die werkt op fase-afsnijding. Onze dimmers dimmen de R7s lampen allemaal goed. Mocht u nog verdere vragen hebben stuurt u dan een mail naar [email protected] Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Sandra
Bezig met laden...
Ik vraag me af.. Ik heb boven mijn aanrecht een kleine tl buis. Is deze te vervangen door led?Of valt het verbruik reuze mee?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Sandra, vaak zijn de conventionele tl buizen goed te vervangen door moderne led tl buizen. kijk in dit geval altijd even goed naar de specificaties die op de tl buis staan. vaak is het verbruik van de conventionele dunne T5 buisje al erg laag en is het raadzaam op deze eerst op te maken alvorens u deze vervangt. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Ineke
Bezig met laden...
Door welke led lamp kan de halospot ES FL 12V 50W 24 vervangen worden?
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Hallo Ineke,Helaas hebben wij hier geen led vervanger voor. als u een kwalitatieve led vervanger zoekt kunt u het beste eens kijken bij A-merken zoals Philips of Osram, ik denk dat u hier wel zult slagen. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.
Henk N.
Bezig met laden...
Beste Ecobright,Ik heb momenteel onderbouwspots in de keuken waar lampjes 12v 10w max d0.3me in kunnen. Deze spots vreten de lampjes op, moet deze wel drie keer per jaar vervangen. Misschien zijn ze ook een beetje gaar.Wil daarom eigenlijk helemaal nieuwe spots onderbouwen. Ik kan alleen niet bij trafo komen doordat deze achter een afgetimmerde koof zit. Ook geen idee wat er voor trafo achter hangt. Is het mogelijk om nieuwe spots aan de bestaande trafo te koppelen? Zo ja, wat zou er geschikt kunnen zijn? Alvast bedankt voor de reactie!Gr. Henk. N.
Martijn - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Henk,Zodra de huidige halogeen trafo niet vervangen wordt voor een moderne led driver is het maar de vraag of het 1 op 1 vervangen van de halogeen spots naar led varianten goed gaat werken. Ik verwacht dat de trafo niet geschikt is aangezien deze trafo ook de traditionele halogeen lampjes snel defect laat gaan. Ons advies is dan ook om toch alles te vervangen zodat het helemaal naar tevredenheid werkt en ook een lange levensduur zal hebben. Neem bij eventuele vragen eens contact met ons op. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright
Joaquin Pietersz
Bezig met laden...
beste Henk, Ik gebruik thuis G4 Spotjes en ik wil die gaan vervangen naar LED. ER zit eentrafo tussen model Model tronic 105.5 van 1998 kan , die werk proma met de huidge halogeen spotjes. ik blijven gebruiken ls ik 1 op 1 overgaat naar let?
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Goedemorgen. Wanneer u de huidige G4 halogeenlampjes wilt gaan vervangen door LED, dan werkt dat in 80% van de gevallen in een aan/uit situatie op de oude trafo. Echter is uw trafo al ruim 23 jaar oud. Ik zou dan adviseren om er een leddriver bij te bestellen. Dan bent u er zeker van dat het werkt, en is alles ook aangepast naar LED. De aan/uit driver vind u hier https://www.ecobright.nl/led-driver-trafo/led-trafo-12v-0-30w/ en de lampjes hier https://www.ecobright.nl/led-lampen-g4/. Mochten er nog verdere vragen zijn, dan kunt u gerust een mail sturen naar [email protected] Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
No Sijben
Bezig met laden...
IK heb een R7s halogeen vervangen voor een led versie. Maar deze gaan al na 1 of 2 maanden knipperen en vallen dan helemaal uit. Mijn zoon zegt dat ik er een trafo tussen moet zetten. Klopt dat?
Tim - EcoBright
Bezig met laden...
Beste No,Nee, dit klopt niet. De R7S lampen zijn namelijk 230V lampen en hebben dus geen trafo nodig. De led varianten van deze lampen kunnen vaak lastig hun warmte kwijt. Hierdoor gaat de chip in de lamp snel defect en dat resulteert in het flikkeren/falen van de lamp. Het is belangrijk dat u R7S lampen koopt die een goede ventilatie hebben. Kijkt u eens bij onze R7S lampen, deze beschikken hier over.Met vriendelijke groet, TIm - EcoBright
Jan
Bezig met laden...
Kan een R7s Led als vervanger in mijn buitenlamp met sensor? En, deze lamp geeft in het donker continu 20% licht en bij beweging springt deze op 100% licht.
Richard Berg
Bezig met laden...
Hallo,Ik wil de gu10 onder mijn afdak vervangen door gu10 led. Ik heb er een dimmer tussen zitten. Mijn vraag is og de led gu10 dan ook gaat wetken op de oude dimmer of moet deze altijd vervangen worden? Alvast bedankt voor de reactie.Mvg,Richard Berg
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Richard,Excuses voor de late reactie. Wij hebben deze over het hoofd gezien.Wanneer u de bestaande GU10 halogeen lampen wilt vervangen door led, en deze tevens weer wilt dimmen, dan dient ook de dimmer aan te passen naar led. Als u kiest voor onze dimbare GU10 spots en onze leddimmers dan werkt dit prima op elkaar.Hopende uw vraag hiermee te hebben beantwoordt. Zo niet, stuur dan gerust een mail naar [email protected] vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Philippe Deborre
Bezig met laden...
Ik heb 2 halogeen GU4 spots vervangen door GU4 LED spots. Beide zijn niet dimbaar. Blijkt nu dat de nieuwe GU4 LED spots na een 10-tal minuten beginnen flikkeren. Wat is hier de oorzaak van en wat hoe kan dit verholpen worden?
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Philippe,Uw probleem komt zeer waarschijnlijk door de trafo. Indien dit nog een oude halogeentrafo is, dan dient u deze vervangen door een leddriver die aansluit bij het voltage van uw lampjes. Dat kan zijn 12VAC, 12VDC of 12VACDC. Dit staat vaak aangegeven op het lampje bij de fitting. Mocht het 12VDC zijn, dan kunt u uit de voeten met onze leddriver 0-30W 12VDC https://www.ecobright.nl/led-driver-trafo/led-trafo-12v-0-30w/. Mochten er nog verdere vragen zijn, stuurt u dan gerust een mail naar [email protected] vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Reg
Bezig met laden...
Kan ik een R7s halogeen staaflamp 118mm 200w een-op-een vervangen door een led staaflamp en daarna de dimmer in de hoogste stand laten staan? De dimmer zit IN de vloerlamp ingebouwd (Artemide Megaron).
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Reg. Bedankt voor je bericht. Wanneer er in de armatuur nog een oude dimmer zit ingebouwd is de kans groot dat dit gaat knipperen. Zeker in de gedimde stand. Het is echt een kwestie van proberen of dit gaat werken in de felle stand. Houdt er wel rekening mee dat de elektronica in de lamp gevoelig is voor verkeerde aansturing van een halogeendimmer. De levensduur van de lamp kan hierdoor verkort worden. Mochten er nog verdere vragen zijn stuur dan gerust een mail naar [email protected] Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Paula
Bezig met laden...
Ik zou graag mijn r7s halogeenlamp voor een ledvariant willen vervangen, maar waar zie ik de mm dikte?Bvd!
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Paula. Bedankt voor je bericht. Onder het kopje specificaties van de R7s lampen staan de specificaties waaronder de afmetingen. Hopende je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Marja Bos
Bezig met laden...
Ik ben op zoek voor mijn uplicht lamp, Artimide, om halogeen te vervanger door LED. Nu heeft de lamp een ingebouwde dimmer, die moet eruit en dan een Led dimmer aan het snoer of zo. Klopt dat? Welke led lamp heb ik nodig en waar kan ik deze ombouw laten doen? Groeten
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Marja. Bedankt voor je bericht. Wanneer de lamp in een ingebouwde dimmer heeft, dan dient deze aangepast te worden naar een leddimmer. De bestaande halogeendimmer in de armatuur kan geen led aansturen. Mocht de dimmer IN de armatuur zitten (zo'n draaiwieltje), dan dien je deze te ontkoppelen. Dan kun je tussen de stekker en de lamp armatuur zelf een vloerdimmer plaatsen. De halogeen in de armatuur kan dan vervangen worden door een led. Mocht het een 12V lamp zijn, dan dient ook de trafo aangepast te worden. Het ombouwen kun je vaak zelf wel doen. Wij bouwen zelf geen lampen om. Mochten er nog meer vragen zijn dan horen wij dat graag. Stuur dan een mail naar [email protected] Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Tettero Rya
Bezig met laden...
Mijn kast heeft 5 halogeen lampjes, met dimmer.1) Kan ik met 1 led trafo alle nieuwe led lampjes aansluiten? 2) Kunnen led lampjes in de houders?3) Moet ik ook de snoeren vernieuwen? Dank alvast!
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Tettero. Bedankt voor je vraag. Ik ga er vanuit dat er G4 steeklampjes in de kast zitten? Dat is zeker om te bouwen naar led. Ik heb dan wel meer informatie nodig, dus ik heb je dat gemaild. Ik zie graag een reactie tegemoet. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Philip Meuleman
Bezig met laden...
In de keuken in een houten alkoof boven de eetbar bevinden zich 6 halogeen dimbare spotjes van elk 20 W/12 volt De dimmer annex aan/uit schakelaar zit elders in de keuken. Het geheel is door de keukenboer geïnstalleerd in 2000.Deze wil ik vervangen door LED's volgens uw voorstel 2 (5 W 230 V GU 10) Vragen: Bespaar ik KWh. Is de huidige Dimmer/Schakelaar upstream of downstream de transformator verbondenAls deze upstream is geplaatst kan ik 'm dan gebruiken voor uw voorstel 2 en slechts de transformator verwijderen voor de uitvoering van uw voorstel 2Zonet, dan moet ik deze dimmer(draaiknop) annex schakelaar(Knop indrukken) kopen. Gaarne uw voorstel, opdat ik zinder brekages deze kan plaatsen. Dank voor uw antwoord. Ben u zeer verplicht Philip Meuleman Vriendelijke groet
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Goedemiddag Philip. Bedankt voor de vraag. Indien er nu 6 spotjes in de koof zitten zijn deze zeker om te bouwen naar led op 230V. Ons advies is om dan de bestaande trafo's te verwijderen, en de bekabeling hiervan door te lussen. Dan wordt alles 230V, en kan dan gedimd worden door een leddimmer in de muur. Afhankelijk van de zaagmaat welke spot je nodig hebt. Als ik lees 20W, denk ik dat er nu GU4 35mm spotjes in zitten? Ik heb je even een mail gestuurd met wat je nodig zou hebben. Als ik dat hier moet adviseren wordt het een 'rommeltje' en onoverzichtelijk. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Frank Dellaert
Bezig met laden...
Ik heb 2 identieke designarmaturen met 4 richtbare G53 12V 24° bundel van 50 watt elk. De transfo zit in de armatuur en die is volledig dicht afgewerkt. De dimmer zit in de schakelkast en wordt bediend met een pulsschakelaar van bTicino. Ik wil die (2x) 4 spots vervangen door G53 ledspots van 12 V en vraag me af of ik dat kan doen door een dimstabilisator te plaatsen op de 230 V toevoerleiding naar de (ingebouwde) transfo ?
Mark-Jan - EcoBright
Bezig met laden...
Goedendag Frank. Wanneer je deze bestaande situatie wilt ombouwen naar led, dien je daarop alles aan te passen. Dus buitenom de G53 lampen, ook de trafo, en de dimmers in de schakelkast. Wij hebben zelf geen G53 lampen in ons assortiment, dus kan je daar niet aan helpen. Wellicht dat je elders wat kunt vinden. Hopelijk weet je nu wel waar je rekening mee dient te houden. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright
Coby van Mulken-Geurts
Bezig met laden...
Hallo, hoe vervangen ik de R7S halogeen staaflamp naar led 78 mm. Ik krijg de halogeenlamp nl niet uit de huls
Hans Bogaard
Bezig met laden...
ik heb een badkamermeubel met halogeencapsules die wil ik vervangen voor LED. Het probleem is echter dat de afstand va de pinnen 5.3 mm ishoe los ik dit op ik vind nl geen LED G5.3
Mark-Jan - Ecobright
Bezig met laden...
Goedemiddag Hans. Bedankt voor je bericht. Als dit GU5.3 spots zijn (diameter spot 50mm), dan hebben wij daar een ledvervanger voor. Die vind je hier https://www.ecobright.nl/led-spot-mr16/dimbare-led-spot-gu5-3-mr16-cob-2700k-warm-wit/. Houdt er rekening mee dat ook de trafo aangepast moet worden naar led. Voor een aan/uit situatie is dat deze https://www.ecobright.nl/led-driver-trafo/led-trafo-12v-0-30w/. Mochten er nog verdere vragen zijn, stuur dan gerust een mail naar [email protected] Met vriendelijke groet, Mark-Jan - Ecobright
B.J. Berfelo
Bezig met laden...
Ik heb onlangs een halogeenstaaf RS7 vervangen door een LED buis. Echter deze LED buis wordt bijna net zo heet als de halogeenbuis. Is dit normaal ?
Timo - EcoBright
Bezig met laden...
Beste B.J. Berfelo, Excuses voor de late reactie! Normaal gesproken worden deze lampen handwarm. Kan het zijn dat je een dimmer hebt aangesloten op de lamp? Het is namelijk van belang dat er een juiste dimmer is aangesloten op de lamp. Ook zit er vaak een glazen beschermkapje om deze lamp heen. De led lampen zijn wat groter van formaat dus zou je ervoor kunnen kiezen om het glazen kapje te verwijderen zodat de lamp de warmte beter kwijt kan. Prettige dag! Met vriendelijke groet, Timo - EcoBright
Nico Kroon
Bezig met laden...
Hallo, Ik heb een glazen IKEA lamp met stalen voet. Door aanraking wordt de Osram Halopin GU9 240V Halogeenlamp aan/uit geschakeld en bij langere aanraking gedimd. Ik heb geprobeerd deze GU9 Halogeen van 40W te vervangen door een LED lamp QAZQA 3,3 W 220V (cylindervormig met rondom ledjes). Zowel de eerste als de tweede lamp gaf een flits en was ten einde.... Dit is tegenstelling tot de tekst van Jorien Vriese. Kunt U mij adviseren?
Timo - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Nico, Zoals je aangeeft is deze IKEA lamp voorzien van een interne dimmer. Gezien de lampen telkens direct defect gaan kan het zijn dat deze combinatie niet werkt. Ik adviseer je dan ook om even contact op te nemen met de leverancier van de lamp (IKEA). Zij kunnen je wellicht aangeven of er een mogelijkheid is om toch een led lamp aan te sluiten. Fijne dag! Met vriendelijke groet, Timo - EcoBright
Tine De Spiegeleer
Bezig met laden...
Beste, Waardoor kan ik Aluline halogeen - Ba15d - 12V - 20W-18°CL vervangen? bij voorbaat dank. Mvg, Tine
Timo - EcoBright
Bezig met laden...
Beste Tine, Deze lamp hebben wij helaas niet in ons assortiment zitten. Wellicht dat u in Google even dit type lamp kunt intoetsen met het woord "led" ervoor of erachter. Hopelijk komen er dan wat opties voor u naar boven. Wij kunnen deze helaas niet leveren. Met vriendelijke groet, Timo EcoBright