Z-Wave wandschakelaar draadloos zwart 1 zone - Tweedekans

|
Artikelnr.  Art.nr 
ED-10017
Speciale prijs 22,50 Normale prijs 42,95
(incl. 21% btw)
Direct leverbaar
Direct leverbaar

Direct leverbaar

 • Gratis verzending vanaf €50
 • Voor 16u besteld, vandaag verstuurd!
 • Eerlijk advies van onze experts
 • 30 dagen retourgarantie
Productbeschrijving

Deze Z-Wave wandschakelaar is een uitlopend model. Daarvoor geldt deze speciale prijs. OP=OP!
De modellen bevatten mogelijk een krasje of de doos en/of handleiding ontbreekt. Uiteraard vind je de handleiding altijd terug in bovenstaand tabblad “Installatie” en werken de wandschakelaars gewoon naar behoren. Ook beschikken ze gewoon over de nieuwste Z-Wave software.

✓ Z-Wave
✓ Draadloos
✓ Associaties instellen
✓ Schakelen (aan/uit) & Scènes activeren
✓ Z-Wave led lampen koppelen
✓ Domme led lampen aansturen via Z-Wave dimmer/module
✓ Geschikt voor draadloze wissel/hotelschakeling
✓ 1 of meerdere Z-Wave producten bedienen vanuit 1 punt
✓ Ook geschikt voor andere raamwerk merken
✓ Incl. batterij en afdekmateriaal
✓ Flexibele montage (tape of schroeven)

Wil je een schakelaar plaatsen op een plek waar geen bedrading/inbouwdoos mogelijk is? Of wil je een Z-Wave led dimmer/schakelaar in wisselschakeling gebruiken? Gebruik dan deze draadloze wandschakelaar voor Z-Wave. Je kunt hiermee je Z-Wave verlichting of apparaten bedienen, associaties instellen en scènes activeren. De wandschakelaar werkt op een batterij en kan je bevestigen middels de plakstrip of schroeven. Zo kan je deze wandzender overal in huis plaatsen waar je wilt!

Deze Z-Wave wandschakelaar is geschikt om 1 zone aan te sturen. De schakelaar heeft 2 knoppen: 1x Aan en 1x Uit.

Draadloze wandschakelaar Z-Wave 1 zone zwart

Z-Wave

Deze Z-Wave schakelaar beschikt over de Z-Wave plus chip en is hiermee met Z-Wave hubs te koppelen. Geschikte controllers:

 • FIBARO
 • homee
 • Futurehome
 • WINK

Niet geschikt:

 • HOMEY
 • TRÅDFRI
 • Apple HomeKit

Draadloos

Uniek aan deze wandschakelaar is dat je geen bedrading nodig hebt. Zo kan je de wandschakelaar op iedere gewenste plek in huis bevestigen, middels de plakstrip of schroeven.

Associaties instellen

Met deze wandschakelaar is het mogelijk om associaties in te stellen. Met een associatie is het mogelijk om meerdere (max. 5) Z-Wave apparaten in één groep te koppelen. Met deze wandzender voor 1 zone kan je dus 1 associatiegroep met max. 5 Z-Wave apparaten aanmaken. Zo kan je met één druk op de knop meerdere apparaten tegelijkertijd aan/uit zetten.

Omdat deze apparaten rechtstreeks met elkaar in verbinding staan, kunnen deze blijven functioneren wanneer de controller/hub (tijdelijk) uitvalt. Wel heb je een hub/controller nodig om de apparaten met elkaar te kunnen koppelen.

Schakelen & Scènes activeren

Deze draadloze Z-Wave schakelaar kan je gebruiken als aan/uitschakelaar. Hiermee kan je je led lampen dus aan/uit zetten. De wandzender is niet in staat om rechtstreeks een ‘domme’ led lamp aan te sturen of om een lamp te dimmen.

Daarnaast is deze draadloze wandschakelaar geschikt voor scène activatie. Je stelt deze in je hub/controller in. Scènes doen meer dan alleen associaties. Waar je met associaties bepaalde groepen aan/uit kan zetten, kan je met scènes meerdere voorwaarden meegeven waaraan een actie/scène moet voldoen. Zo kan je bijvoorbeeld een scène maken waarbij de lampen aan gaan, de radio je favoriete zender afspeelt en de gordijnen open gaan. Deze scène kan je vervolgens koppelen aan de wandschakelaar zodat je hiermee de scène kan activeren.

Led lampen aansturen

Z-Wave smart led lampen koppelen

De draadloze wandzender is via je hub te koppelen met je Z-Wave led lampen. Hiermee kan je deze smart lampen aan/uit zetten én dimmen.

Domme led lampen aansturen via Z-Wave dimmer of module

Je ‘domme’ led lampen kan je aansturen via een Z-Wave led dimmer of module met bedrading. Vervolgens koppel je de wandschakelaar met je Z-Wave dimmer/module. Op deze manier kan je met de draadloze wandschakelaar alsnog je ‘domme’ led lampen aan/uit zetten.

Geschikt voor draadloze wissel/hotelschakeling

Deze Z-Wave draadloze wandschakelaar kan je middels associaties koppelen met een Z-Wave dimmer of Z-Wave schakelaar. Op die manier kan je ‘domme’ led lampen in hotelschakeling gebruiken, wat inhoudt dat je de lampen vanuit 2 schakelpunten kunt bedienen.

Bij een wisselschakeling met een Z-Wave dimmer kan je aan de éne kant dimmen en aan de andere kant met deze schakelaar aan/uitschakelen. Bij het koppelen met een Z-Wave schakelaar kan je de led lamp alleen beide kanten aan/uit zetten.

1 of meerdere Z-Wave dimmers/lampen bedienen vanuit 1 punt

Heb je meerdere Z-Wave lampen of Z-Wave dimmers op verschillende plekken aangesloten? Dan kan je deze vanuit 1 wandzender aansturen. Zo kan je bijvoorbeeld je lampen boven en beneden tegelijkertijd uit- of inschakelen. Wel een Hub vereist. Dit doe je via een “associatie” of een “scène”.

Universeel design: Past ook in ander merk afdekmateriaal met 55x55mm frame

De draadloze schakelaar wordt geleverd incl. zwart raamwerk en centraalplaat. En heb je momenteel een (enkelvoudig of meervoudig) raamwerk van de volgende series in huis? Dan past het centraal plaatje (55x55mm) ook in jouw bestaande raamwerk.

 • Berker: S1, B1, B3, B7 glass
 • Gira: Standard55, E2, E3, 55, Event, Esprit
 • Jung: A500, Aplus
 • Merten: M-smart, M-Arc, M-plan

Geleverd incl. batterij en afdekmateriaal

De draadloze schakelaar wordt geleverd inclusief 3V knoopcel batterij en compleet afdekmateriaal, bestaande uit raamwerk, centraalplaat, achterframe, dubbelzijdig tape, schroeven en (Nederlands- en Engelstalige) handleiding. De levensduur van de batterij is gemiddeld 1 jaar.

Flexibele montage (tape of schroeven)

Montage is zeer eenvoudig dankzij het meegeleverde dubbelzijdige tape in de vorm van het frame. Ook is het mogelijk om de schakelaar middels meegeleverde schroeven op een standaard inbouwdoos te bevestigen.

Nog geen led lampen? Bekijk dan eens de led spots en led lampen in onze webshop. Bestel meteen een te koppelen Z-Wave led dimmer mee, zodat je de ‘domme’ dimbare led lampen stabiel en geruisloos tot 0 kunt dimmen!

Heb je nog vragen over deze zwarte draadloze schakelaar voor 1 zone? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan je graag te woord!
Bekijk tevens hieronder bij 'Bijpassende artikelen' de producten die je direct kan koppelen met deze Z-Wave wandschakelaar.

Specificaties
Merk
EcoDim
Lengte (mm)
71,2
Artikelnaam fabrikant
ED-10017
Frequentie
868 MHz
Breedte (mm)
71,2
Hoogte (mm)
13,6
Kleur
Zwart
RAL-kleur
RAL9005
IP-waarde
IP20
Geleverd incl.
Schroeven, 3V knoopcel batterij
Keurmerken
CE, RoHS
Garantie
2 jaar
Je plaatst een review over: Z-Wave wandschakelaar draadloos zwart 1 zone - Tweedekans
Je waardering