Led TL

Op deze pagina vind je alle led TL verlichting. Wil je meer weten over de verschillen type led TL lampen uit ons assortiment of wil je uitleg over de installatie met of zonder starter? Klik dan hier voor meer informatie.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vragen over led tl?

Mark-Jan, Angela & Timo zijn onze experts op het gebied van led tl. Neem gerust contact met ze op voor al je vragen.

Led TL verlichting

Op zoek naar led TL verlichting? Dan ben je bij Ecobright aan het juiste adres. Wij bieden led TL buis lampen aan met een zeer hoge efficiëntie. Dit betekent een hoog lumen/Watt verhouding, zodat je veel licht hebt met zo min mogelijk verbruik. Zo bespaar je optimaal!

Voordelen van Led TL buizen

Wat kun je verder verwachten van Ecobright led TL verlichting? Een goede lichtverdeling, vele keurmerken, grote energiebesparing en alle led TL buizen worden incl. led starter geleverd. Uiteraard is alles op voorraad en als je voor 16:00 bestelt, heb je het de volgende werkdag al in huis!

In ons assortiment vind je led TL 150cm. Iedere led TL buis is verkrijgbaar in de kleurcode 830 (3000K/warm wit) en 840 (4000K/naturel wit) en de Basic of Pro variant. De Led TL Basic-serie geeft evenveel licht als traditionele TL. De Led TL Pro-serie geeft aanzienlijk meer licht dan jouw traditionele TL verlichting.

Led TL Basic en Pro

Wat is het verschil tussen de led TL Basic en led TL Pro serie? Dat zie je hieronder:

 

Tabel wat zijn de verschillen tussen led TL

Installatie

Led TL buislampen zijn een eenvoudige en dè ideale vervanger voor traditionele TL's zoals de conventionele TL (TLD T-8) en hoogfrequente TL (HF T-8). Ze zijn vaak één-op-één te vervangen door led TL. Alle EcoBright led TL buislampen hebben een normale (T8) fitting. Je kunt als volgt de led TL buis aansluiten:

Armatuur met starters:

De traditionele TL één-op-één vervangen door de led TL. Je vervangt de starter door de led starter en de traditionele TL door de led TL buis. Er is geen aanpassing aan het armatuur nodig.

Armatuur zonder starters:

  1. Schakel de elektriciteit uit
  2. Haal de oude TL buis eruit
  3. Verwijder de starter (indien aanwezig)
  4. Verwijder het voorschakelapparaat (VSA)
  5. Verplaats de FASE en NUL draad naar 1 kant van het armatuur in het voetje/houder (De led TL heeft maar aan 1 kant stroom nodig.)
  6. Plaats de led TL in het armatuur - met "L N Input" op het voetje aan de stroomkant
  7. Schakel de elektriciteit aan

 

Aansluitschema voor led tl

 

Besparing

Een traditioneel armatuur met 4x 60cm buizen of 2x 120cm buizen verbruikt met de VSA en de starter totaal ruim 90W. Heb je geen starters? Dan verbruik je ongeveer 80W. Met led TL in jouw armatuur ga je naar ongeveer 36W. Je hebt geen VSA meer nodig en de led starter (dummy) verbruikt niets. Kortom, een besparing van 54% - 60%.

Bij een armatuur van 2x 150cm ga je van 145W (armatuur met starters) of 125W (armatuur zonder starters) naar 44W (led TL Basic) of 48W (led TL Pro). Oftewel, een besparing van 62%-69% (Basic) en 62%-67% (Pro).

Dankzij de voordelige aanschafprijs en de hoge energiebesparing heb je de led TL buizen in bijna alle gevallen al binnen 1 jaar terug verdiend! 

 

Klanten beoordelen ons met een 9.1 / 10

Score op basis van 10.967 reviews van Page 1 Created with Sketch. 10.967 reviews