Regeling Reductie Energieverbruik (RRE)

Geschreven op 07-05-2020 / Geüpdatet op 28-03-2023

Regulering Reductie Energie RRE

Wat is de Regeling Reductie Energieverbruik? En wat heb je hier aan? Meer hierover lees je in deze blog!

Wat is de Regeling Reductie Energieverbruik?

De RRE is bedoeld om gemeenten projecten op te laten zetten die huiseigenaren stimuleren om energiebesparende maatregelen in huis te treffen. Hierbij moet je denken aan het plaatsen van led lampen, inregelen van cv-installaties of het plaatsen van radiatorfolie en tochtstrips. Tevens is de regeling bedoeld om advies te geven over dak-, raam- of gevelisolatie. Gemeenten konden tot 14 november 2019 een aanvraag bij de Rijksoverheid voor de RRE indienen. Uiterlijk op 31 maart 2021 dienden ze hier invulling aan te hebben gegeven, zoals het bijvoorbeeld het opzetten van gemeentelijke subsidies voor energiebesparing. De voorwaarden waar de RRE aanvraag aan moest voldoen is dat deze bijdraagt aan de CO2-reductie middels reductie van het energieverbruik in de woningen. De RRE is onderdeel van de Urgenda-uitspraak.

Voor wie is de Regeling Reductie Energieverbruik?

De RRE is dus een subsidie voor gemeenten om deze maatregelen te treffen. De gemeenten moeten hiervoor een plan indienen en krijgen subsidie om dit plan vervolgens uit te voeren. Ben je benieuwd of er in jouw gemeente gebruik gemaakt wordt van deze subsidie? Bekijk dan deze lijst van gemeenten met toegekende RRE. Maar wat betekent dit nu voor de inwoners en bedrijven van de gemeenten?

Consumenten en huiseigenaren

Elke gemeente die subsidie heeft aangevraagd kan zelf invulling geven aan de activiteiten die zij ondernemen om bij te dragen aan het doel van de regeling. Welke activiteiten de gemeente onderneemt en wat dit voor jou betekent, vind je op de website van uw gemeente. Een veel voorkomende activiteit is compensatie voor de aanschaf van led lampen of het inregelen van de verwarmingsinstallatie. Ook is het voor woningcorporaties interessant om te investeren in de verduurzaming van hun woningen, zij kunnen dan namelijk een korting op de verhuurdersheffing krijgen wanneer zij deze investeringen doen.

Wat zijn de meest voorkomende led lampen in huis?

Ben je lid van een Vereniging van Eigenaren? Dan zijn onze led downlights voor jou ook interessant!

MKB

Op 1 juli 2020 moeten bedrijven overgestapt zijn op led verlichting. Dit is naar aanleiding van een motie die op 8 November 2018 door de meerderheid van de tweede kamer is aangenomen. Als bedrijf komt je hiervoor in de aanmerking voor de Energie investeringsaftrek (EIA). Naast de EIA is er ook nog de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Om voor de KIA regeling in aanmerking te komen dien je een bedrag tussen €2.401 en €323.544 te investeren in bedrijfsmiddelen voor jouw onderneming. Door deze subsidies wordt de overstap op led verlichting financieel een stuk aantrekkelijker. Door de lange levensduur van de led verlichting hoef je je daarna ook jaren lang geen zorgen meer te maken over een nieuwe investering in jouw verlichting. Maar wat voor led verlichting heb je nodig in jouw bedrijf?

Veel voorkomende led verlichting die gebruikt wordt bij de MKB zijn:

Hoe maak je gebruik van de RRE?

Doordat iedere gemeente op een andere manier invulling aan de RRE subsidie geeft, zijn de beschikbare subsidies voor huiseigenaren niet in iedere gemeente hetzelfde. Ga dus bij jouw gemeente na welke mogelijkheden zij je bieden om gebruik te maken van deze subsidie. Jouw gemeente kan je hierover verder informeren. Tip: Vul jouw gemeente in op de Energiesubsidiewijzer en zie welke subsidies voor jou mogelijk zijn.

Extra voordelig overstappen op duurzame led lampen, dat wil toch iedereen? Bekijk ons assortiment en maak gebruik van de mogelijkheden binnen jouw gemeente!

Wil je meer informatie over de aanschaf van led lampen of led dimmers? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel:
Tim - Ecobright
Geschreven door
Tim - Ecobright
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

0 reacties