Keurmerk
Vrachtwagen Gratis verzending boven de €50,-
Doos Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis!
Pijl 30 dagen retourgarantie
zoeken
Led blog > Welke led dimmer heb ik nodig?

Volg ons:

Facebook Twitter LinkedIn Google+ RSS Feed

Welke led dimmer heb ik nodig?

geplaatst op door in Led dimmen

Led verlichting kan niet zomaar op iedere led dimmer aangesloten worden.
Maar ‘Welke led dimmer heb ik dan nodig?’, vraagt u zich wellicht af.

Aan de hand van 2 vragen laat ik u zien welke led dimmer u nodig heeft.
Uiteraard kunt u ons ook bellen voor advies (0314-840165).

Led dimmer voor led lampen

Allereerst is het belangrijk om te weten dat u een led dimmer voor led lampen nodig heeft. U kunt dus geen traditionele halogeen/gloeilamp dimmer gebruiken om led lampen te dimmen. De led lampen kunnen hiermee niet ver terug dimmen, niet stabiel dimmen of helemaal niet dimmen. Daarnaast gebruiken traditionele dimmers een andere dimtechniek dan led dimmers, waardoor het gebruik van de traditionele dimmers op led lampen schade aan de lampen kan toebrengen.

Welke led dimmer heb ik nodig?

Welke led dimmer u nodig heeft is afhankelijk van welke led lampen u gebruikt. Daarom kunt u de volgende 2 stappen doorlopen om de juiste led dimmer te kiezen.

1. Heeft u al led lampen?

Zo ja, ga door naar punt 3.
Zo niet, ga door naar punt 2.

2. “Ik heb nog geen led lampen; Welke led dimmer heb ik nodig?”

Indien u nog geen led lampen heeft, kies dan voor dimbare led lampen met een goede dimbare driver. Bij 230V led lampen is deze driver in het lampvoetje verwerkt. Bij led lampen op laagspanning is deze driver de externe led trafo naast het lampje. Natuurlijk kunt u vooraf vaak niet weten hoe goed de lamp/driver kan dimmen. Daarom hebben wij voor u een aantal bekende merken getest en degene met uitstekende resultaten opgesomd:

  • EcoBright
  • IKEA
  • OSRAM/LEDVance
  • Sylvania
  • Megaman
  • Philips (m.u.v. DimTone en WarmGlow)
  • Sencys (Praxis)
  • Livarno Lux (Lidl)

De led lampen en led trafo’s van bovengenoemde merken werken uitstekend met alle led dimmers uit ons assortiment. Zijn dit nog steeds te veel dimmers waaruit u kunt kiezen? Ga dan naar het kopje “Verder belangrijk” in dit artikel, om u verder te helpen bij uw keus.

3. “Ik heb al led lampen; Welke led dimmer heb ik hiervoor nodig?”

Indien u al wel led lampen heeft, check dan goed:

a) Dimbaar?

Zijn uw led lampen dimbaar? Dit dient specifiek op de lamp/verpakking staan weergegeven.

Gebruikt u laagspanning led lampen? Check dan of uw trafo geschikt is voor led, het aangesloten totaalwattage binnen het aansluitvermogen van de trafo valt en of de led trafo dimbaar is.

b) Fase aansnijding (RL) of Fase afsnijding (RC)?

Indien uw lampen dimbaar zijn, dient tevens zijn aangegeven of de lampen (of trafo) werken op de dimtechniek fase aansnijding (R,L/leading edge) of fase afsnijding (R,C/trailing edge). Zodra u dit weet, kiest u een led dimmer met dezelfde dimtechniek.
Wordt de dimtechniek niet benoemd maar is uw led lamp wel dimbaar? Ga dan voor de ECO-DIM.01 led dimmer (RLC). Deze led dimmer is voor beide dimtechnieken geschikt.

Let erop dat de kwaliteit van dimmen altijd afhankelijk blijft van zowel de led lamp als de led dimmer. Niet iedere led lamp is even goed dimbaar, doordat simpelweg de dimbare driver (onderdeel dat de lamp dimbaar maakt) bij iedere lamp verschilt. Door voor een led dimmer een zo laag minimaal aansluitvermogen en met goede afstelmogelijkheden (MIN en MAX) te kiezen, kunt u de best mogelijke dimbaarheid uit iedere led lamp halen.

TIP! Led dimmer voor Philips, IKEA, OSRAM, Calex, etc.

Een tip; We hebben de meest bekende lampenmerken getest, zodat ik u kan doorverwijzen welke led dimmers voor welk lampenmerk geschikt zijn:

Heeft u een ander merk led lampen dan hierboven genoemd? Neem dan contact op met uw leverancier of met ons.

Verder belangrijk

Zodra u weet of u een led dimmer fase afsnijding (RC), led dimmer fase aansnijding (RL) of een led dimmer fase aan- en afsnijding (RLC) nodig heeft, is het goed om te weten dat er nog 3 punten zijn om rekening mee te houden.

Afdekmateriaal

Heeft u al een dimmerknop en raamwerk in huis? Zo ja, van welk merk? (Dit vindt u aan de binnenkant van uw raamwerk/dimmerknop.) Check of dit merk op de inbouwdimmer past. Wij benoemen bij iedere led dimmer welke merken afdekmateriaal hierop passen. Overigens zijn bijna alle merken bijna altijd geschikt, maar check dit toch even voor de zekerheid.

Heeft u nog geen dimmerknop en raamwerk in huis? Dan kunt u iedere led dimmer in onze shop kiezen. Sommige dimmers worden inclusief afdekmateriaal geleverd en sommige exclusief. Maar dit is uiteraard altijd los bij te bestellen.

Let wel op dat wij alleen enkele raamwerken met dimmerknop verkopen. Wilt u een meervoudig raamwerk gebruiken? Koop dan het meervoudige raamwerk met dimmerknop(pen) van een genoemd passend A-merk. Dit staat in de producttekst van de dimmer omschreven.

Aansluitvermogen

Alle EcoDim led dimmers beginnen vanaf 0 Watt. Dat is zéér uniek en zorgt ervoor dat u uw led lampen ver terug kunt dimmen.

Check voor de zekerheid wel het totaalwattage aan led wat u op 1 dimmer wilt aansluiten. Bij de meeste EcoDim led dimmers is het maximale aansluitvermogen 150W voor led. Dat is ontzettend hoog en daarmee zit u bijna altijd goed. Let erop dat sommige dimmerfabrikanten bij het max. aansluitvermogen het halogeenvermogen communiceren. Het led vermogen ligt veelal lager. Bij EcoBright communiceren wij altijd het led vermogen op de dimmers.

Sluit u grote led lampen (wattages van bijv. >30W p/stuk) of tientallen led lampen op 1 dimmer aan? Check dan of u misschien de 150W overschrijdt en beter voor de led dimmer 0-450W kunt gaan.

Afstelmogelijkheden

Om de beste dimbaarheid uit iedere led lamp te halen is het belangrijk om een led dimmer met goede afstelmogelijkheden te kiezen. Een dimmer moet in ieder geval een MIN afstelling hebben, zodat u in het minimale niveau verder terug kunt dimmen en het gedimde licht kunt stabiliseren.

Soms komt het voor dat led lampen (ook) in het maximale lichtniveau gaan knipperen. Daarom hebben enkele dimmers van ons ook een MAX afstelling, zodat u ook het licht in het hoogste lichtniveau kunt afstellen.

 

Komt u er na het lezen van dit artikel toch niet uit welke led dimmer u nodig heeft? Of heeft u andere vragen rondom (het dimmen van) led verlichting? Bel of mail ons dan gerust, wij helpen u graag!
Terug
Producten uit dit artikel
Led vloerdimmer 0-50W zwart

Vloerdimmer, druk/draaiknop, 0-50W led, 230V, zwart, fase a

€ 34,95 € 24,95 (incl. 21% BTW)
Led vloerdimmer 0-50W wit

Vloerdimmer, druk/draaiknop, 0-50W led, 230V, wit, fase afs

€ 34,95 € 24,95 (incl. 21% BTW)
Led snoerdimmer 0-50W zwart

Snoerdimmer met draaiknop, 0-50W led, 230V, zwart, fase afs

€ 34,95 € 24,95 (incl. 21% BTW)
Led snoerdimmer 0-50W wit

Snoerdimmer met draaiknop, 0-50W led, 230V, wit, fase afsni

€ 34,95 € 24,95 (incl. 21% BTW)
Stekkerdimmer led 0-150W, fase afsnijding

Stopcontact dimmer, 0-150W led, 230V, wit, fase afsnijding

€ 29,95 € 24,95 (incl. 21% BTW)
Led dimmer inbouw 0-150W, universeel, fase afsnijding - Basic

Basic, Kleine inbouwdiepte, inbouw, 0-150W led, 230V, fase

€ 39,95 € 29,95 (incl. 21% BTW)
nieuw.png
Led dimmer inbouw 0-300W, universeel

Voor alle afdekmateriaal, 0-300W/0-150W led, fase aan- en a

€ 69,95 € 49,95 (incl. 21% BTW)
Led dimmer inbouw 0-150W, universeel, fase afsnijding

Voor alle afdekmateriaal, inbouw, 0-150W led, 230V, fase af

€ 69,95 € 49,95 (incl. 21% BTW)
Duo led dimmer inbouw 2x 0-100W, fase afsnijding

Voor alle raamwerken, inbouw, 2x 0-100W led, 230V, fase afs

€ 84,95 € 69,95 (incl. 21% BTW)
Led dimmer inbouw 0-450W, universeel

Voor alle afdekmateriaal, inbouw, 0-450W led, fase aan- en

€ 99,95 € 69,95 (incl. 21% BTW)
Zigbee led dimmer draai 0-200W, universeel - Pro

Zigbee, Druk/Draai, Inbouw, Voor alle afdekmateriaal, Touch

€ 109,95 € 79,95 (incl. 21% BTW)
Z-Wave led dimmer draai 0-200W, universeel

Z-Wave, Druk/Draai, Inbouw, Voor alle afdekmateriaal, Wisse

€ 139,95 € 89,95 (incl. 21% BTW)
Reacties

Reactie geplaatst op 09 nov 2017 door Leon kaag

Goedendag, heb Toshiba G4 10 en 20w led lampjes voor in de keuken met de dimmer van de halogeen spots die er voorheen in zaten, ze worden nu niet voldoende gedimd, welke dimmer moet ik hebben, staat niets op de verpakking alleen dat ze dimbaar zijn. Met vriendelijke groet L. Kaag

Reactie geplaatst op 09 nov 2017 door Nick - EcoBright

Hoi Leon, bedankt voor je vraag. Wanneer je het over G4 lampjes hebt is het altijd zo dat er een trafo aan de lampen gekoppeld is. Deze moet ook dimbaar zijn en het moet eigenlijk ook een speciale LED trafo zijn. Dit vanwege het minimale vermogen wat bij een halogeentrafo vaak te hoog is. Het dimmen van lampen op trafo's kunt u het beste doen met een fase afsnijdende led dimmer. Dat is onderstaande: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ mocht u verder nog vragen hebben vernemen wij het graag. Groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 12 nov 2017 door marcel

Hallo, ik heb een rail met drie led lampjes er aan vast van Philips Ledspot master 35.000 h 40-2700 k dimmable en daarbij twee hanglampen met Osram Led glow dim classic A60 lamp 2000K-2700 K.Tevens heb ik een vraag waarom zou ik voor jullie dimmer moeten kiezen ipv busch en jaeger dimmer waarvan ik alle schakelmateriaal heb?Hoe kun je fase aansnijding zien?Marcel

Reactie geplaatst op 13 nov 2017 door Nick - EcoBright

Beste Marcel, bedankt voor je vraag. Voor zowel Osram als Philips adviseren wij altijd de fase afsnijdende dimmer te gebruiken. Het gaat om deze dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ wel is het af te raden om twee verschillende type lampen op één dimmer aan te sluiten. Het gaat dan namelijk ook om twee verschillende drivers welke wellicht beide iets anders op de dimmer zullen reageren. Waar de ene lamp bijvoorbeeld helemaal uit zou gaan, heeft de andere lamp wellicht nog een beetje vermogen. Het dimbeeld van de verlichting kan hierdoor een beetje scheef lopen. Hoe dat precies uitvalt kunt u het beste even testen. Onze dimmer pas gewoon op BJ afdekmateriaal Er wordt namelijk een verdikkingsknopje meegeleverd. Groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 11 dec 2017 door Bouke

Hallo, Ik heb 7 LED spots GU10 4W 2200K-2700K warmglow die ik in het plafond wil monteren op 1 led dimmer. Ik heb ergens gelezen dat ik ook moet letten op het max vemogen van de dimmer (10% van het max vermogen is het totaal aantal Watt van alle spots). In mijn geval 7x4W is 28W, dat zou betekenen een dimmer met max vermogen van 280W (300W). Klopt dit verhaal en welke dimmer van Ecobright adviseren jullie?

Reactie geplaatst op 11 dec 2017 door Nick - EcoBright

Hoi Bouke, Bedankt voor je bericht. Nee, dat is met onze dimmers niet nodig. Onze dimmers gaan echt puur over het LED ballast die erop wordt aangesloten. In dit geval dus over die 28W. U kun er in totaal 150W op aansluiten. In uw geval zouden dat dus 37 spotjes zijn. De dimmer welke op de meeste verschillende type led lampen werkt is de fase afsnijdnede dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 03 jan 2018 door Hans Vestjens

Hallo wij hebben ons een ledlamp gekocht nl. een lovisa dit is een ledlamp die bestaat uit twee ringen een van 20 w en een van 10 w. Welke dimmer heb ik daar voor nodig aan of afsnijding?

Reactie geplaatst op 04 jan 2018 door Nick - EcoBright

Beste Hans, Ik denk dat ik weet wat u bedoeld, dat zijn twee ringen met daarin een soort van led strip en waarschijnlijk in de voet een trafo. Wanneer deze trafo een dimbare led trafo is, de lamp is dus in zijn geheel dimbaar kunt u het beste kiezen voor een fase afsnijdende dimmer. Dit omdat lampen met een trafo altijd het beste werken op een fase afsnijdende led dimmer. Het gaat om onderstaande led dimmer. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/

Reactie geplaatst op 06 jan 2018 door Quinten

Wij hebben Artemide Pirce Micro LED lampen gekocht. Welke dimmer past daar het beste bij?

Reactie geplaatst op 06 mrt 2018 door Arjan

Ik heb in onze badkamer 9x dimbare 5W LED-lampjes met een GU10 fitting van het merk HandsOn. De bestaande dimmer was blijkbaar niet geschikt, want die wil inmiddels niet meer dimmen, verlichting staat continu op 100% sterkte... Welke dimmer moet ik voor de lampjes gebruiken?

Reactie geplaatst op 06 mrt 2018 door Arjan

Ik heb in onze badkamer 9x dimbare 5W LED-lampjes met een GU10 fitting van het merk HandsOn. De bestaande dimmer was blijkbaar niet geschikt, want die wil inmiddels niet meer dimmen, verlichting staat continu op 100% sterkte... Welke dimmer moet ik voor de lampjes gebruiken?

Reactie geplaatst op 07 mrt 2018 door Nick - EcoBright

Beste Arjan, Wij adviseren bij het dimmen van Handson led lampen altijd de EcoDim led dimmer fase afsnijding. Het gaat om onderstaande model. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Groeten, Nick

Reactie geplaatst op 09 apr 2018 door Jarno

Goedenavond. Ik heb op dit moment een duo dimmer. Op de ene dimmer zitten 2 led lampen en in de ander 2 led spots. Nu wil ik de duo dimmer vervangen voor een welke bestand is tegen led lampen (nu flikkeren ze als ze half staan en “zoemen” de dimmers). Alle leds zijn van Philips. Wat bevelen jullie mij aan te doen!

Reactie geplaatst op 10 apr 2018 door Jorien - EcoBright

Beste Jarno, Philips dimbare led lampen werken op onze led dimmer 0-150W fase afsnijding (www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/) van €49,95 - mits de led lampen uiteraard wel dimbaar zijn. Wij hebben momenteel geen duo dimmer in het assortiment. U zou wel de 2 groepen op ieders 1 dimmer kunnen aansluiten. Dus iedere groep op een eigen inbouwdimmer (met dus ieders 1 wanddoos). Indien hier geen mogelijkheid voor is, kunt u op het web zoeken naar een led duo dimmer fase afsnijding. Echter kunnen wij hier niets over adviseren qua dimbaarheid, zoemen of knipperen. Vriendelijke groeten, Jorien

Reactie geplaatst op 11 apr 2018 door H. Savelsberg

L.S.,Ik ben op zoek naar en dimmer voor een Faladesa NB 20965 plafondlamp led met 4 lichtgevende elementen. Deze wordt ook verkocht onder de naam Canis sospensione 4 luci led. Per element 4,5 Watt, hetgeen neerkomt op 10 Watt in totaal.Welke inbouwdimmer zou ik daarvoor nodig hebben? Ik zie op Uw site verschillende types maar kan niet beoordelen welke geschikt is.Een advies Uwerzijds zou dimbaar licht in de duisternis brengen :-)Bij voorbaat hartelijk dank.Met vriendelijke groet,Harry Savelsberg.p.s.: Ik voeg hier nog twee links bij m.b.t. dit soort lamp.https://www.lamparasbrulamp.es/canis.htmlhttp://luceland.it/canis-sospensione-luci-led

Reactie geplaatst op 11 apr 2018 door H. Savelsberg

correctie !Per ongeluk heb ik in mijn vorige mail vermeld dat het totaal aantal Watt neerkomt op 10 Watt. Dit moet uiteraard 18 Watt zijn.Mijn verontschuldiging.Met vriendelijke groet,Harry Savelsberg.

Reactie geplaatst op 13 apr 2018 door Johnsonian

Geachte, ik zoek G9 dimbare led lampjes type fase aansnijding va. 3W

Reactie geplaatst op 13 apr 2018 door Nick - EcoBright

Beste H. Sabelsberg, Ik denk dat u het beste kunt kiezen voor een fase afsnijdnede dimmer. Dit is namelijk de dimmer waar de meeste verschillende type lampen op werken. Ik heb de lamp ook even bekeken en deze werkt waarschijnlijk met een trafo/driver in de voet van de lamp. Lampen met een trafo werken doorgaans ook beter op een fase afsnijdende led dimmer. Het gaat om dit model: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ vriendelijke groeten, Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 13 apr 2018 door Nick - EcoBright

Beste Johnsonian, Wij hebben wel G9 lampen van 2,5W of van 4W. Helaas niet van 3W. https://www.ecobright.nl/led-lampen-g9/

Reactie geplaatst op 16 mei 2018 door Jeroen

Ik heb de 0-150w fase afsnijdende dimmer geïnstalleerd om 6 dimbare LED filament lampen van dit type http://www.amennis.nl/led-verlichting/led-filament-bulb-nl/led-filament-st64-e27-6w-amber-nl aan te sturen. Op zich werkt het goed, alleen merk ik dat de lampen als deze gedimd worden soms toch wat knipperen. Dit is niet constant, soms knipperen ze even een klein beetje en dan houdt het weer op. Is dit op te lossen?

Reactie geplaatst op 18 mei 2018 door Nick - EcoBright

Beste Jeroen, Bedankt voor je bericht. Het is niet altijd op te lossen. Het kan met meerdere factoren te maken hebben. Wanneer drivers wat warmer worden kunnen ze een instabiliteit veroorzaken. Dan zou het probleem in de lamp zitten. Het kan ook zo zijn dat er bepaalde pieken ontstaan rond bepaalde tijdstippen. Dit kan bijvoorbeeld door apparaten op dezelfde groep die stroom vragen (aanslaan koelkast). Het kan ook zijn dat de stroom binnenkomt en er hierdoor een kleine fluctuatie in het net ontstaat. Dit is voor een dimmer moeilijk te filteren. We hebben wel een extra filter laten inbouwen maar heel soms kan er een kleine flikkering in het licht ontstaan. Wanneer dit niet constant blijft, en soms heel even voorkomt, dan is het vaak een fluctuatie in het net. Dit is bijna niet op te lossen. Dan zou u wellicht nog met stabilisatoren kunnen werken, deze verkopen wij helaas zelf niet.

Reactie geplaatst op 24 mei 2018 door Martin

Vraagje. Ik heb een Easydim - LED plafondlamp Moira, witart.nr.: 1558072 gekocht. Niet wetend dat de easydim dus geen geheugenfunctie heeft.Erg vervelend. Nu wil ik dit gaan dimmer met een wanddimmer. Maar de winkel heeft geen flauw idee over dimmers en wat nodig is.Er zit een dimmer in de lamp zelf. Zelf dacht ik deze eruit te halen en te vervangen voor een led driver en dan een wand trafo aan de muur.Hebben jullie hier ervaring mee? Ook voor een af of aanwijzende dimmer?Groetjes

Reactie geplaatst op 24 mei 2018 door Martin

Vraagje. Ik heb een Easydim - LED plafondlamp Moira, witart.nr.: 1558072 gekocht. Niet wetend dat de easydim dus geen geheugenfunctie heeft.Erg vervelend. Nu wil ik dit gaan dimmer met een wanddimmer. Maar de winkel heeft geen flauw idee over dimmers en wat nodig is.Er zit een dimmer in de lamp zelf. Zelf dacht ik deze eruit te halen en te vervangen voor een led driver en dan een wand trafo aan de muur.Hebben jullie hier ervaring mee? Ook voor een af of aanwijzende dimmer?Groetjes

Reactie geplaatst op 24 mei 2018 door Nick - EcoBright

Beste Martin, Dat is vervelend dat het niet helemaal naar behoren werkt. Ik heb even op internet gekeken en het lijkt me een paneel met een aparte driver. Wanneer u een dimbare driver kunt regelen die op deze lamp past, dan kunt u deze altijd het beste dimmen met een fase afsnijdende led dimmer. Dat is deze: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ maar daar heeft u dan wel een dimbare trafo voor nodig die op het paneel past. Niet alle trafo's zijn namelijk dimbaar, en niet alle trafo's zijn zomaar op alle lampen te gebruiken. Dat kunt u dus wellicht even het beste vragen bij uw leverancier. Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 02 aug 2018 door Anke H

Ook hier een onduidelijk beschrijving bij de nieuwe lampen die we gekocht hebben (Lucide SPECTRUM - Plafondspot - LED Dimb. - AR111 - 2x12W 2700K) Het is dus LED, en dimbaar, maar zelfs in de handleiding staat niks over welke dimmer ik dan moet hebben :(Alle advies is welkom!

Reactie geplaatst op 08 aug 2018 door Jorien - EcoBright

Beste Anke, ik heb begrepen dat u al mailcontact heeft gehad met mijn collega. Onze ervaring met Lucide lichtbronnen over het algemeen is dat deze goed dimmen op onze fase afsnijdende dimmer (artikelnr. 42-100005). Als u zeker wilt weten op welke dimtechniek de AR111 spots het beste werken adviseer ik u om even contact met Lucide op te nemen.Mochten zij het niet weten, dan adviseer ik voor de led dimmer fase afsnijding 0-150W te gaan. Hierop werkt zo'n 90% van alle led lampen in Nederland en België. En mocht er toch iets niet naar tevredenheid zijn, dan mag u bij ons altijd binnen 30 dagen retourneren. Vriendelijke groeten, Jorien - EcoBright.

Reactie geplaatst op 19 aug 2018 door thuur

Ik kan op dev verpakking van onze ledtuinlampen niets vinden over dimmem ect.Het betreft de KARWEI buitenlamp Nestor: https://www.karwei.nl/assortiment/karwei-buitenlamp-nestor/p/B538205Ik heb op het circuit 3 van deze lampen staan en ze zijn te fel. De lamp bestaat inwendig uit een grote vierkant printplaat met kleine ledjes en een electronica kastje.Enig id of dit dimbaar is en welke ik nodig heb?Ik kan de dimmer binnen plaatsten.Bedankt

Reactie geplaatst op 20 aug 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Thuur, Ik heb u zojuist even een mailtje gestuurd. Deze buitenlamp Nestor is helaas niet dimbaar en is ook niet dimbaar te maken. Misschien heeft de Karwei een dimbare variant in het assortiment waarmee u wel de gewenste lichtsterkte kunt bepalen. Met Vriendelijke groeten Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 22 aug 2018 door Nico

ik heb l&D LEDS GEKOCHT VAN HET TYPE PAINEL LE SLIM DE EMBUTIR 10 X 10 CM,kunt u mij vertellen welke led dimmer ik nodig heb

Reactie geplaatst op 18 sep 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Nico, Ik heb even voor u gekeken of er specificaties zijn van uw led lampen maar kan daar niks over vinden. In dit geval kunt u het beste voor de fase afsnijdende dim techniek kiezen aangezien 80 a 90% van alle led lichtbronnen het beste te dimmen zijn op deze techniek. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 26 sep 2018 door Edwin

Hallo, Ik heb Philips warmglow led lampen van 1050 lumen. Deze is bij lange niet naar 0% te draaien. Dit waarschijnlijk door het eigen verbruik van de dimmer welke in serie met de lampen staat. Tot welk niveau valt er met jullie dimmers terug te draaien of heb je dan een 3 draad dimmer nodig (met 0-draad)? Bij voorbaat dank.

Reactie geplaatst op 26 sep 2018 door Martijn - Ecobright

Beste Edwin, De maximale dimbaarheid van led lampen wordt vaak ook bepaald door de dimbare driver die in de fitting zit van de lamp. Deze moet van een dusdanige kwaliteit zijn dat het kan. de combinatie tussen dimmer en lichtbron moet dus goed zijn om tot een heel laag lichtniveau te kunnen dimmen. als voorbeeld neem ik onze eigen nieuwe Filament lampen. deze zijn perfect tot 0% te dimmen met de EcoDim fase afsnijdende dimmers. dit zonder 0 draad te hoeven gebruiken. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 27 sep 2018 door Edwin

Beste Martijn,filament lampen geven door hun opbouw van aantal ledjes in serie, pas licht boven een bepaalde spanning (net als gloeilampen) en zijn inderdaad gemakkelijker tot 0% terug te draaien. Al is het verbruik dan net zo veel als de gewone led-lamp maar ze geven geen licht meer. Dit is inderdaad een betere oplossing voor in de woonkamer. Helaas gaan de filament lampen nu nog maar tot max 860 lumen met e27 fitting. Hebben jullie al geprobeerd tot hoe ver jullie dimmer terug dimt met niet filament lampen? Bedankt voor je reactie. Met vriendelijke groet,Edwin

Reactie geplaatst op 28 sep 2018 door Martijn - EcoBright

Hallo beste Edwin, de Philips Warmglow opzich hebben wij nog niet getest met de EcoDim dimmers. wel hebben wij een vergelijkbare lamp in 2700K E27 lamp getest van Philips dat ongeveer overeenkomt. Deze was tot ongeveer 10% terug te dimmen. daar onder was het licht niet meer stabiel te krijgen. dus er is wel een verschil in type lamp inderdaad. ik weet zo niet of een dimmer met 0 draad dit helemaal kan opvangen omdat wij geen dimmers hebben die een 0 draad hebben. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 30 okt 2018 door Simon

Beste Martijn Ik heb 3 Handson dimbare led GU 10 van 5 W .Kan daar de dimmer van 29.95 Euro bij of beter een andere

Reactie geplaatst op 31 okt 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Simon, U kunt hiervoor inderdaad het beste een fase afsnijdende dimmer voor toepassen voor het beste resultaat. Mocht het nou voorkomen dat de GU10 spotjes niet ver terug te dimmen zijn, neem dan even contact met ons op voor een perfecte combinatie van led dimmer en GU10 spotjes. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 18 nov 2018 door Frederik

wij hebben een Artemide Pirce mini led gekocht. Er staat dat als dimmer een pulsdimmer gebruikt moet worden. De installateur bevestigt dat dit moet. Ik kan de extra draad die daarvoor nodig is niet trekken. Zou het met een dimmer van u lukken?

Reactie geplaatst op 19 nov 2018 door Patrick

Hallo ik heb een 4 watt dimbare filament lamp met E27 lamp gekocht van de action ik kan op de verpaking geen producenty vinden maar welke dimmer zou hetr beste passen?

Reactie geplaatst op 20 nov 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Frederik, Als de installateur en de beschrijving van het product beiden aangeven dat het uitsluitend met een puls/tast dimmer te dimmen is dan zal dit echt zo zijn. u kunt dan geen andere dimmer toepassen. u kunt altijd proberen of het lukt. de EcoDim dimmers hebben geen NUL aansluiting. als het niet lukt mag u natuurlijk retourneren binnen 30 dagen. de dimmer moet dan natuurlijk wel onbeschadigd zijn en origineel met alle toebehoren in de verpakking bij ons aankomen. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 20 nov 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Patrick, Onze ervaring met de lampen van de Action is dat deze het beste te dimmen zijn met een dimmer die op fase afsnijding werkt. hiervoor geschikt zijn de enkele druk/draai dimmer EcoDim02 of EcoDim04 Basic. Met vriendelijke groet Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 21 nov 2018 door Jeroen

Goedemiddag ik heb schakelmateriaal en afdekplaatjes van JUNG, alleen vind ik dat het dimmen met hun dimmer niet optimaal werkt bij onze 6 led GU10 spotjes van 4,5 watt van ik geloof Philips. De spotjes willen nogal een gaan knipperen en de spotjes zijn ook niet mooi vloeiend van 100% naar 0% licht te dimmen. Eigenlijk zou ik graag weten welk merk GU10 led spotjes met welk merk GU10 dimmer het allerbeste werkt naar uw mening. Met vriendelijke groet, Jeroen Beijer

Reactie geplaatst op 22 nov 2018 door Nick - EcoBright

Beste Jeroen, Wij hebben als voordeel dat onze EcoBright spotjes op onze eigen dimmers zijn afgestemd. https://www.ecobright.nl/dimbare-led-spot/in combinatie methttps://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Alles dimbare spotjes werken hier gewoon goed op. Philips werkt overigens ook prima op deze spots. Wanneer u echt de beste dimbaarheid wil hebben dan adviseer ik u één van onderstaande spots te kiezen. https://www.ecobright.nl/dimbare-led-spot/dimbare-led-spot-cob-gu10-2200k-flame/ ofhttps://www.ecobright.nl/dimbare-led-spot/dimbare-led-spot-cob-gu10-cri90/ ofhttps://www.ecobright.nl/dimbare-led-spot/dimbare-led-spot-gu10-dim-to-warm/ Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Reactie geplaatst op 01 dec 2018 door Ronald

Geachte lezer, Ik heb een (dimbare) led stip (24v / 24W). Deze zit aangesloten op een led trafo (input 230V 0,4A / Output 24V 1,25A). Welke dimmer met welk wattage kan ik het beste gebruiken om dit goed werkend te krijgen? Alvast bedankt voor de genomen moeite. Groet, Ronald.

Reactie geplaatst op 03 dec 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Ronald, Vaak staat er dan nog op de trafo op welke manier deze gedimd kan worden. vaak staat er dan dimmable with leading or trailing edge dimmers. in de meeste gevallen kunt u het beste een dimmer toepassen die op fase afsnijding werkt. U mag ook een foto sturen van de trafo naar info@ecobright.nl. dan kijken we even wat voor u de beste toepassing is. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 10 dec 2018 door Susan

Hallo, ik heb twee Umage Asteria lampen, elk 17W. Met een klikaanklikuit led dimmer (ACM-100). De lampen trillen bij het dimmen. Hebben jullie enig idee wat kan helpen tegen het trillen?

Reactie geplaatst op 11 dec 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Susan, Vaak komt het voor dat led lampen gaan trillen ( onstabiel licht geven ) als er een verkeerde dim techniek is toegepast. het kan zijn dat de ACM-100 dimmer op fase aansnijding werkt waardoor dit de oorzaak is. U zou dit nog even kunnen navragen bij Klikaanklikuit of dit echt zo is. Onze ervaring is dat wanneer het licht trilt of bromt dat u dan beter een dimmer kan toepassen die op fase afsnijding werkt. Neem bij twijfel gerust contact met ons op, dan zullen we naar de beste oplossing kijken voor uw situatie. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 29 dec 2018 door Henri

Ik heb een kruis schakeling van 3 schakelaars. 1 boven aan den trap.3 draden. 1 onder aan de trap 4 draden. 1 bij buitendeur 3 draden . Nu wil ik onder aan de trap een dimmer, maar alle dimmer die ik zie hebben maar 3 aansluiting. Ik wil een ledlamp (model h5810.29) hiermee gaan dimmen. Welke heb ik nodig?

Reactie geplaatst op 31 dec 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Henri, De EcoDim dimmers zijn alleen geschikt voor serie schakeling en of wisselschakeling/hotelschakeling en is niet mogelijk om toe te passen voor een kruisschakeling. de dimmers hebben 3 aansluitingen. De X is een aansluiting zonder enige functie. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 15 jan 2019 door Daan

Hallo. Wij hebben beneden meerdere lampen op één dimmer. Nu hebben we de lampen vervangen door LED verlichting: https://opple.nl/nl/product/led-lampen/led-filamentlampen/led-filament-a60/led-e-a60-fila-e27-7w-dim-2700k-frWelke dimmer kunnen we hiervoor gebruiken?

Reactie geplaatst op 16 jan 2019 door Jorien - EcoBright

Hallo Daan, Om te weten welke led dimmer u nodig heeft, dient u te weten of uw led lampen op RL (fase aansnijding) of RC (fase afsnijding) werken. Dit hoort een fabrikant aan te geven, maar in de praktijk blijkt dat dit bijna nooit wordt gedaan. Verreweg de meeste (>90%) dimbare led lampen werken op fase afsnijding. U heeft dus de grootste kans dat u met 1 van onze 'led dimmers fase afsnijding' goed zit. Om dit zeker te weten zou u uw fabrikant kunnen opbellen of onze led dimmer(s) testen. Ik zal u voor de zekerheid ook een (uitgebreidere) email sturen. Vriendelijke groeten, Jorien - EcoBright

Reactie geplaatst op 20 jan 2019 door O Boot

We hebben Handson dimbare LED lampen. Welke soort dimmer hebben we nodig?

Reactie geplaatst op 21 jan 2019 door Jorien - EcoBright

Beste dhr./mevr. O Boot, Handson led lampen zijn over het algemeen niet goed dimbaar. Ze zijn niet volledig stabiel te krijgen. Dit is niet alleen met de ECODIM dimmers zo, maar met alle type led dimmers. Ik raad u aan voor een ander merk led lamp te gaan, zoals Philips, IKEA, Osram of onze eigen lampen (EcoBright). Deze werken allemaal uitstekend op onze led dimmers fase afsnijding. Vriendelijke groeten, Jorien - EcoBright

Reactie geplaatst op 29 jan 2019 door Marleen

Goedenavond. Wij hebben een leeslamp gekocht met een Calex led lamp dimbaar. Nu is de lamp zelf niet dimbaar maar mogelijk wel met een snoerdimmer. WIj hebben er al een aangeschaft (ook van Calex) voor een soortgelijke lamp maar hikken nu erg tegen de prijs aan. Heeft u een goed alternatief? ALvas bedankt en vriendelijke groet Marleen

Reactie geplaatst op 30 jan 2019 door Nick - Ecobright

Beste Marleen, bedankt voor uw vraag. U moet inderdaad wel kijken of uw led lampen dimbaar zijn, niet alle led lampen zijn standaard namelijk dimbaar. Dat heeft met het onderdeeltje in de lamp te maken. Wanneer er dus op de verpakking staat weergegeven dat de lamp dimbaar is, dan is deze in de meeste gevallen het beste te dimmen met een fase afsnijdende dimmer. Hier werken de meeste verschillende type led lampen op. Wij hebben een snoerdimmer is het assortiment, deze hebben wij echter niet getest op Calex lampen, maar aangezien deze wel als basis op fase afsnijding werkt, geef ik het een goede kans. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-snoerdimmer-3-50w-universeel-wit/ mocht het onverhoopt niet werken, mag u het altijd aan ons retourneren. Groeten, Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 01 feb 2019 door Rob

Hallo,Onlangs hebben wij een lamp aangeschaft waar 5 dimbare LED-lampen in gaan. Kunnen jullie helpen in welke dimmer ik daar het beste voor kan aanschaffen?Het gaat om de Sylvania ToLEDo Vintage G95 DIOM 250 LM. 5.5W 220-240V, 50/60 Hz 21/K. Is dat voldoende info over de lamp? Alvast bedankt voor jullie hulp!GroetRob

Reactie geplaatst op 01 feb 2019 door Nick - EcoBright

Beste Rob, ik kan hieruit niet opmaken dat de lamp dimbaar is. Wanneer dit erop staat dan maakt u de meeste kans met een fase afsnijdende techniek. Hiermee kunt u namelijk de meeste (90% van alle lampen) led lampen dimmen. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-inbouw-fase-afsnijding-0-150w-basic/ of https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Prettig weekend alvast. Groeten, Nick

Reactie geplaatst op 01 feb 2019 door Johan

Ik heb een led plafondlamp van reality leuchten gekocht type camilus r62931001 10watt .Deze is dimbaar via een schakelaar in drie standen.100% - 50% - 25% .Kan ik daar een gewone dimmer plaatsen ipv. de schakelaar zodat ik toch van 0 tot 100% kan dimmen ?

Reactie geplaatst op 01 feb 2019 door Johan

Ik heb een led plafondlamp van reality leuchten gekocht type camilus r62931001 10watt .Deze is dimbaar via een schakelaar in drie standen.100% - 50% - 25% .Kan ik daar een gewone dimmer plaatsen ipv. de schakelaar zodat ik toch van 0 tot 100% kan dimmen ?

Reactie geplaatst op 01 feb 2019 door Nick - EcoBright

Beste Johan, Nee, helaas. Dan heeft u echt een bijbehorende drie standen dimmer nodig, dit werkt helaas met onze led dimmers niet. Alvast een prettig weekend! Gr. Nick

Reactie geplaatst op 21 feb 2019 door olivier

Hallo, welke dimmer liefst opbouw heb ik nodig voor "Spiraled Silhouette Globe 8w 2200k dimm van Bailey ? alvast bedankt

Reactie geplaatst op 22 feb 2019 door Martijn - Ecobright

Beste Olivier, Onze ervaring met de led lampen van Bailey is dat u deze het beste kunt dimmen met een dimmer die op fase afsnijding werkt. De EcoDim dimmers type 02, 03,04 of 05 ( Duo dimmer ) zijn hiervoor zeer geschikt. Als u de dimmer moet opbouwen dan kunt u het beste een opbouwdoos kopen van uw merk afdekmateriaal. hier kunt u de dimmer in toepassen omdat de dimmers universeel toepasbaar zijn. Als u nog vragen heeft of graag meer informatie wilt neem dan gerust contact met ons op. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 24 feb 2019 door Marc Paesen

Beste, ik heb 7 led-spots ,merk Indigo type DO16225: de driver is type KLP500-10D deze zijn dimbaar. De spots zijn 9W en 500mA. Graag had ik geweten welke dimmer er het best bij hoort. Mvg, Marc.

Reactie geplaatst op 25 feb 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Marc, De trafo die standaard bij uw spots wordt meegeleverd is dimbaar op zowel de aansnijdende of afsnijdende dim techniek. De voorkeur gaat dan altijd uit naar een dimmer op fase afsnijding omdat dit mooier en beter dimt. U kunt hiervoor de EcoDim 02, 03, 04 of de duo dimmer type 05 gebruiken. De dimmer die voor u het beste zal zijn is de EcoDim 02 of de EcoDim 04. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 24 mrt 2019 door mark

Beste,ik heb 2 halogeen lampjes met dimmer,die ik vervangen heb door 2x 2,3 watt philips led lampen(220V) Dimbaar).Ik had de dimmer vervangen door een exemplaar voor led lampen (fase afsnijding). Alleen daar stond op 15-150 watt/VA maar daaronder staat "LED 3-50 watt".Inmiddels de dimmer teruggebracht aangezien de led lampen niet goed terug te dimmen waren.Kan ik de dimmer die jullie aanbevelen (0-150 watt, Fase afsnijding) wel gebruiken zodat de lampjes wel te dimmen zijn?

Reactie geplaatst op 25 mrt 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Jan, Voor Philips dimbare led lampen kunt u inderdaad het beste een dimmer toepassen die op fase afsnijding werkt. de EcoDim dimmers hebben een aansluitvermogen van 0 tot 150W waardoor dus in de praktijk tot 0% gedimd kan worden. let op! dit is natuurlijk wel afhankelijk van de dimbare driver in de ledlamp die gedimd moet worden, deze moet namelijk ook geschikt zijn om tot 0% gedimd te kunnen worden. De dimmers die geschikt zijn voor uw lampen zijn de EcoDim-02, EcoDim04 en EcoDim05. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 26 mrt 2019 door Michel

Beste, wij hebben bij Karwei Led inbouwspots gekocht. De dimmer(s) willen we bij uw site bestellen. Welke dimmer(s) hebben wij nodig? Het gaat om 3 x 5W - 230V - 50Hz. Fitting GU10 (artikelnummer op site karwei is 561851).

Reactie geplaatst op 26 mrt 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Michel, Staat er toevallig op de GU10 spot een merk of logo afgebeeld? Dit is van belang om te weten welke led dimmer u het beste kunt toepassen. Alvast bedankt voor uw reactie. Met vriendelijk groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 30 mrt 2019 door Marcel

Beste , welke dimmer heb ik nodig voor de jacco maris benben (3 stuks) met 3 x led 7 watt 2700 K?

Reactie geplaatst op 01 apr 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Marcel, Heeft u misschien meer informatie over dit type led lampen? Is er een documentatie beschikbaar van deze lampen? Zijn het geïntegreerde led lichtbronnen of zijn het losse vervangbare led lampen? Alvast bedankt voor de aanvullende informatie. Met vriendelijk groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 13 apr 2019 door Corne

Hallo, ik heb 3 dimbare ledlampen van 240V - 6watt, fabrikaat Ectron, type Globe (Filament). Als ik deze op de leddimmer aansluit gaan ze bij een bepaalde stand knipperen. Heeft u een dimmer die hier goed mee samengaat? Helaas staat op de lampen niet met welke dimtechniek deze goed werken.Groet, Corné

Reactie geplaatst op 15 apr 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Corné, Wij hebben geen ervaring met dit merk led lampen. Over het algemeen dimmen led filament lampen het beste op dimmers met de techniek fase afsnijding. Om er achter te komen of dit ook voor uw lampen van toepassing is kunt u het beste even contact opnemen met de winkel of webshop waar u de led lampen gekocht heeft. als ze het niet weten , dan is het een kwestie van proberen in een testopstelling ( dimmer aansluiten zonder direct in te bouwen ) U mag de dimmer dan retourneren binnen 30 dagen na aankoop. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 16 apr 2019 door Huub Winters

Wij staan op het punt om onze plafond spots te vervangen voor led spots t.w. mosh plafondspot. De toekomstige led spot moeten dimbaar zijn, opstelling word 2 dimmers met 3 spots 1 dimmer met 1 spot en een dimmer met 4 spots. Welke van de 3 dimmers door u te leveren raad u ons aan. Hebben nog geen enkele led lamp o.i.d. aangeschaft. Groet H. Winters

Reactie geplaatst op 16 apr 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Huub, Heeft u misschien meer informatie beschikbaar over de led spots type mosh? het gaat dan met name over de lichtbron die toegepast gaat worden in de plafondspots. De dimbare driver's in de lichtbron bepaalt de dim techniek en is daarom belangrijk om te weten welke lichtbronnen worden toegepast. U mag de informatie natuurlijk ook mailen naar martijn@ecobright.nl met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 02 mei 2019 door marian

Het is een reuze zoektocht om lampjes en dimmers op elkaar af te stemmen, ervaar ik. Ik heb 2x 6 segula E14, 4,1 watt 230V op n dubbele dimmer zitten. Ze gaan nu niet uit en flikkeren als de dimmer op vol staat. Nu dus weer op zoek naar een goede dimmer. Maar ik kan niet vinden of ik fase aan of afsnijding moet hebben... Kunt u me verder helpen?

Reactie geplaatst op 03 mei 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Marian, Het is bij het dimmen van led erg belangrijk om de juiste combinatie tussen dim techniek en driver toe te passen. dit heeft u nu ervaren en dat is erg hinderlijk. De lampen gaan niet uit omdat er inductiespanning is ( uw huidige dimmer laat stroom door naar de lampen waardoor deze licht blijven geven na uitschakeling van de dimmer ) het flikkeren bij vol licht wordt veroorzaakt door te veel spanning dat wordt gegeven aan uw lampen ( ze gaan over de 100% heen waardoor ze gaan flikkeren ) U kunt het beste even navragen bij Segula met welke dim techniek uw gekochte lampen gedimd moeten worden. Als ze het niet weten of geen ervaring mee hebben dan kunt u het beste een dimmer met fase afsnijding proberen. Dit werkt in ongeveer 80 a 90% goed. U mag de dimmer bij ons retour sturen binnen 30 dagen na aankoop ( dan wel alleen even in test opstelling proberen ) Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 03 jun 2019 door Sonja

Hoe kan ik zien wat voor dimmer ik nu heb?Het werkte prima voor de halogeen verlichting, maar nu gaan we over naar led

Reactie geplaatst op 03 jun 2019 door EcoBright - Mark-Jan Heuvel

Goedemiddag Sonja. Op de dimmer zelf staat het één en ander aan informatie. Daar staat zeer waarschijnlijk ook het minimale wattage op wat de dimmer kan dimmen. Ik heb u even een mail gestuurd om wat meer informatie van u te krijgen zodat ik u de juiste dimmer kan adviseren. Vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright

Reactie geplaatst op 13 jul 2019 door Peter van der Gijp

Hallo, ik heb in de jaren 90 Lumiance spanningsrail gemonteerd ( 2 aparte circuits) voor spots met E14 en E27 fitting. Er zitten nu ledlampen en spaarlampen in van verschillende merken. Is deze rail geschikt om aangestuurd te worden door ecodim-duo, en welke dimbare ledlampen zijn dan geschikt met E14 en E27 fitting? Liefst warmwit licht. Met vriendelijke groet, Peter van der Gijp

Reactie geplaatst op 15 jul 2019 door EcoBright - Mark-Jan Heuvel

Beste Peter. Wanneer er 2 schakeldraden en 1 fase draad uit de muur komen zou er normaal gesproken gewoon een DUO dimmer gemonteerd kunnen worden. Wel is het advies om alles dan te vervangen voor dezelfde led lampen. Ik heb u ook even een mail gestuurd om wat meer informatie te verkrijgen.Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright

Reactie geplaatst op 02 aug 2019 door Paul Velzen

Ls,Ik ben niet tevreden met de lichtopbrengst van mijn dimbare led-lampen.DeHet gaat om en 5-tal GU5.3 led-lampen van Osram, led superster MR16 36' advanced, 5,9 W met 350lm. De inbouwdimmer is van Bush 6513 U-102 230V~ 50 Hz, 429W/V.A. Daarnaast is er een Osram halotronic HTM 105/230-240 gemonteerd. Oorspronkelijk waren er 5 halogeenlampen gemonteerd maar die heb ik door de Osram led-lampen vervangen.Is dit een goede combinatie of is dit vragen om moeilijkheden? Er valt nl steeds 1 ledlamp uit die na verloop van tijd soms even aanspringt en daarna weer uit gaat. Kan het ook zijn dat dit het gevolg is van aanvreten van de kabels door een muis? Ik zie nl. Dat 1 van de kabels is aangevreten.Ik hoor graag van je.

Reactie geplaatst op 02 aug 2019 door EcoBright - Mark-Jan

Goedemiddag Paul. Bij het vervangen van GU5.3/MR16 is het belangrijk dat u ook de trafo vervangt voor een dimbare LED trafo. De trafo die u nu gebruikt is voor halogeen. Dan kunt u inderdaad tegen problemen aan lopen zoals het uitvallen van lampen of gaan knipperen van lampen. Ik denk zelf niet dat dit het gevolg is van aangevreten kabels. Ik heb u ook een mail gestuurd met daarin een link naar de driver die voor u geschikt zou moeten zijn. Vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright

Reactie geplaatst op 07 aug 2019 door Emiel

Goedenmiddag, ik heb laatst 12 led spots gekocht.Deze zijn 230v en 3w per stuk. Zowel leading edge als trailing edge te dimmen.Ik heb 2 dimmers nodig die elk 3 spots erachter krijgen. De andere 2x3 pak ik met een normale schakelaar. Welke dimmer kan ik dan het beste gebruiken, ik zie door de bomen het bos niet meer. Alvast bedankt

Reactie geplaatst op 07 aug 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Emiel, U kunt in dit geval het beste kiezen voor een led dimmer met fase afsnijding. de dimmer die ik u hiervoor wil adviseren is de EcoDim02 dimmer https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ de EcoDim02 is zo in te stellen dat de minimale en maximale lichtsterkte vast gesteld kan worden. verder heeft de dimmer een vervangbare zekering en wordt er standaard afdekmateriaal bijgeleverd mocht u nog niks in huis hebben. Deze dimmer dimt ongeveer 90% van alle dimbare led lampen in Nederland. Neem gerust eens contact met ons op als u meer vragen heeft. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 10 aug 2019 door Birgitte

Goedemiddag, Welke inbouw dimmer is geschikt voor een armatuur met 5 led-lampen van het merk Handson, type: Led lamp ampoule dimbaar van ieder 4W? Alvast bedankt!

Reactie geplaatst op 12 aug 2019 door EcoBright - Mark-Jan

Goedemiddag Birgitte. Bedankt voor uw vraag. Ik heb geprobeerd de lampen te vinden voor u maar ik kan ze niet vinden. Wel is het zo dan 80 á 90% van de dimbare lampen in Nederland het fase-afsnijding principe. Dan zou onze ECODIM.02 zijn https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ een goede keus zijn. Ik heb u even een mail gestuurd om wat meer informatie te krijgen. Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright

Reactie geplaatst op 15 aug 2019 door Stephan

Goedemiddag. Ik ben op zoek naar een geschikte opbouw led dimmer voor drie GU 10 spotjes. De spotjes zelf moet ik nog kopen, maar eerst eens kijken of er überhaupt zoiets is. Het dient ook nog eens niet breder of hoger te zijn dan 7 cm ivm met huidige constructie op een deurpost....oud huis 😉 Alvast bedankt!

Reactie geplaatst op 15 aug 2019 door EcoBright - Mark-Jan

Goedendag Stephan. Wij verkopen wel inbouwdimmers. Deze kunt u ook inbouwen in een opbouwdoos (die verkopen wij niet). Wanneer u gaat voor een dimmer dan kunt u eens kijken naar ons meest verkochte model de ECODIM.02 https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ of onze BASIC dimmer https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-inbouw-fase-afsnijding-0-150w-basic/. De verschillen met ECO-DIM.02: deze goedkope led dimmer heeft geen MAX afstelling, geen vervangbare zekering, geen meegeleverde hulpstukken (wel bij te bestellen), geen meegeleverd afdekraam + dimmerknop (wel bij te bestellen) en geen inbouwklemmen (dus niet geschikt voor inbouwdozen zónder schroefgaten). Tot slot wordt aangeraden max. 15 led lampen op één dimmer aan te sluiten. Wilt u deze punten liever wel en meer >15 lampen per dimmer aansluiten? Ga dan voor de ECO-DIM.02. Ik heb u ook even een mail gestuurd. Mocht u nog verdere vragen hebben dan hoor ik dat graag. Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright

Reactie geplaatst op 08 sep 2019 door Jaap

Goedemorgen!Ik ben opzoek naar een dubbele led dimmerschakelaar voor 2 Lucide TALOWE LED - plafonnières, alleen is het mij niet duidelijk welke schakelaar hier het beste voor is. Kunnen jullie hierbij helpen aub?Alvast bedankt!

Reactie geplaatst op 09 sep 2019 door EcoBright - Mark-Jan

Goedemorgen Jaap. Bedankt voor uw vraag. U kunt eens kijken naar onze DUO led dimmer. Die vind u hier https://www.ecobright.nl/led-dimmer/duo-led-dimmer-inbouw-2x-0-100w-fase-afsnijding/. Deze dimmer werkt volgens het fase-afsnijding principe. Deze techniek zit in ongeveer 90% van alle verkochte dimbare led lampen in de BENULUX. U zit dus eigenlijk altijd goed met de dimmer. Ik heb u ook even gemaild. Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright

Reactie geplaatst op 05 okt 2019 door Sandra

Hallo, ik wil IKEA Nymane spots met 2 of 4 Led-lampen GU10 400 lumen kopen en op een dimmer zetten. Welke dimmers heb ik daarvoor nodig? En kan ik 2 4-spots op 1 dimmer doen met twee knoppen?

Reactie geplaatst op 07 okt 2019 door Guy Maes

Welke dimmer is geschikt voor https://webshop.cevo.be/verlichting/toebehoren/lampen/calex-led-filam-240v-4w-200lm-e27-g125-2100k-db.html

Reactie geplaatst op 07 okt 2019 door EcoBright - Tim

Beste Guy, Op de lampen van Calex werkt een fase Afsnijdende dimmer het beste. Ik zal via de e-mail even contact met u opnemen om dit verder toe te lichtten. Met vriendelijke groet, Tim - EcoBright

Reactie geplaatst op 07 okt 2019 door Martijn - EcoBright

Hallo Sandra, Dimbare led spots van de IKEA zijn het beste te dimmen met een dimmer die op fase afsnijding werkt. Een dimmer die ik u hiervoor wil aanbevelen is de dimmer hiernaast in de link https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/. Als u een dimmer bedoelt die 2 lichtpunten in het vertrek kan dimmen dan heeft u de EcoDim.05 duo dimmer nodig zoals hiernaast in de link https://www.ecobright.nl/led-dimmer/duo-led-dimmer-inbouw-2x-0-100w-fase-afsnijding/. Neem gerust contact met ons op als u verder nog vragen heeft over het dimmen van uw lampen. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 12 okt 2019 door Ineke

Goedemorgen, ik ben op zoek naar een dimmer voor mijn vloerlamp. Van de lampen die er inzitten heb ik de volgende informatie: Product name:LED filament bulb ST64-6WItem number:ST64-6WVoltage: AC220-240VWatt: 6WLuminous Flux(lm): 600 lmCRI: >80RaBeam angle: 360°CCT: 2200KMijn vraag: welke dimmer is geschikt? Alvast bedankt voor de hulp/het advies. Mvg, Ineke

Reactie geplaatst op 12 okt 2019 door Ineke

Goedemorgen, ik ben op zoek naar een dimmer voor mijn vloerlamp. Van de lampen die er inzitten heb ik de volgende informatie: Product name:LED filament bulb ST64-6WItem number:ST64-6WVoltage: AC220-240VWatt: 6WLuminous Flux(lm): 600 lmCRI: >80RaBeam angle: 360°CCT: 2200KMijn vraag: welke dimmer is geschikt? Alvast bedankt voor de hulp/het advies. Mvg, Ineke

Reactie geplaatst op 12 okt 2019 door Ineke

Goedemorgen, ik ben op zoek naar een dimmer voor mijn vloerlamp. Van de lampen die er inzitten heb ik de volgende informatie: Product name:LED filament bulb ST64-6WItem number:ST64-6WVoltage: AC220-240VWatt: 6WLuminous Flux(lm): 600 lmCRI: >80RaBeam angle: 360°CCT: 2200KMijn vraag: welke dimmer is geschikt? Alvast bedankt voor de hulp/het advies. Mvg, Ineke

Reactie geplaatst op 12 okt 2019 door Ineke

Goedemorgen, ik ben op zoek naar een dimmer voor mijn vloerlamp. Van de lampen die er inzitten heb ik de volgende informatie: Product name:LED filament bulb ST64-6WItem number:ST64-6WVoltage: AC220-240VWatt: 6WLuminous Flux(lm): 600 lmCRI: >80RaBeam angle: 360°CCT: 2200KMijn vraag: welke dimmer is geschikt? Alvast bedankt voor de hulp/het advies. Mvg, Ineke

Reactie geplaatst op 13 okt 2019 door Ineke

Goedemorgen, ik ben op zoek naar een dimmer voor mijn vloerlamp. Van de lampen die er inzitten heb ik de volgende informatie: Product name:LED filament bulb ST64-6WItem number:ST64-6WVoltage: AC220-240VWatt: 6WLuminous Flux(lm): 600 lmCRI: >80RaBeam angle: 360°CCT: 2200KMijn vraag: welke dimmer is geschikt? Alvast bedankt voor de hulp/het advies. Mvg, Ineke

Reactie geplaatst op 14 okt 2019 door EcoBright - Mark-Jan

Goedemorgen Ineke, bedankt voor uw vraag.U zou normaliter deze lampen prima kunnen dimmen met onze vloerdimmer. Die vind u hier https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-vloerdimmer-0-50w-zwart/. Deze dimmer kan MAX 50W aan led ledlampen dimmen. De dimmer is er in het wit en zwart. Ik heb u ook even een mail gestuurd. Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright

Reactie geplaatst op 14 okt 2019 door Andre

Ik wil graag gebruik maken van een EcoBright LED dimmer in een wisselschakeling.Zou ik de bruine fasedraad op de gewone schakelaar kunnen aansluiten i.p.v. op de dimmer?

Reactie geplaatst op 15 okt 2019 door EcoBright - Mark-Jan

Goedemorgen Andre, bedankt voor uw vraag. Onze dimmer is te gebruiken in een wisselschakelaar. Het maakt niet uit of de fase-draad in de dimmer gaat, of in de schakelaar. Zolang het circuit maar rond is werkt dit prima. Met vriendelijke groet, Mark-Jan EcoBright

Reactie geplaatst op 08 nov 2019 door Ton

Goedemiddag, ik heb een artimide mesmeri led lamp gekocht. Welke dimmer kan ik hiervoor gebruiken?

Reactie geplaatst op 11 nov 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Ton, Dit type lampen zijn vaak voorzien van een geïntegreerde LED lichtbron en een dimbare led driver. om te kunnen bepalen welke dimmer/dimtechniek u nodg heeft is het van belang om te weten welke driver/trafo er zit gemonteerd in deze lamp. U mag een foto sturen van de driver/trafo, dan gaan we gelijk even kijken of wij hier een geschikte dimmer voor kunnen leveren. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 10 dec 2019 door Anthony

Vraag: Ik heb een dimmer nodig voor 7-stuks "G9 10W Warm Wit COB LED". Heb ik hiervoor een dimmer met fase aansnijding of fase afsnijding nodig? Alvast bedankt

Reactie geplaatst op 11 dec 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Anthony, u kunt dit het beste even navragen bij de winkel of fabrikant van de G9 lichtbronnen met welke dimtechniek deze het beste gedimd kunnen worden. als ze dit niet weten of u niet kunnen vertellen dan kunt u het beste kiezen voor een dimmer met fase afsnijding, dit werkt namelijk in 90% van de gevallen het beste. met vriendelijke groet. Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 19 dec 2019 door Jan Van Loock

Heb een ander appartement gekocht. Ik wil de inbouwspots in de zithoek graag dimbaar maken. Zitten nu 12V - 5 W 420lm (GU5.3) Led spotjes in (1 Kring van 8 + 1 Kring van 2 spots ) met klassiek draadgewonden Trafo 230/12V . Als ik het goed begrepen heb moet ik de Trafos vervangen door een Electronische 12V LED trafo (2 stuks 1/kring en dan een 2x Led Dimmer. En eventueel de lampjes vervangen als ze niet dimbaar blijken. Is dit correct en wat raden jullie aan... ? Mvg Jan

Reactie geplaatst op 19 dec 2019 door Martijn - EcoBright

Beste Jan, U kunt het beste de installatie aanpassen en overstappen naar GU10 dimbare ledspots. Het voordeel is dat u geen dure externe dimbare trafo's meer hoeft aan te schaffen en een ander bijkomend voordeel is dat de GU10 dimbare ledspots beter dimbaar zijn. u dient dan de huidige trafo's te verwijderen en GU10 fittingen te installeren. u kunt uw huidige spotarmaturen blijven gebruiken. Een ledspot die het meeste lijkt op halogeen licht is de EcoBright Dim To Warm GU10 spot. deze spots zijn perfect dimbaar op dimmers met fase afsnijding als techniek zoals de EcoDim.02 universele led dimmer. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 04 feb 2020 door Wim van Laarhoven

Ik ben nu in het bezit van de volgende spots / 6 stuks. MALMBERGS LED Inbouwspot set MD-315 Ø 80 mm wit, 3 stuks 2x / de specificaties gaven aan DIMBAAR / met als kenmerk / Dimbaar met transistor dimmer met trailing edge technologie (RC), 3x 150 cd / Dit is de link van Hornbach / https://www.hornbach.nl/shop/MALMBERGS-LED-Inbouwspot-set-MD-315-80-mm-wit-3-stuks/5803253/artikel.html / Nu mijn vraag, welke DIMMER moet ik nu kopen. Prijs maakt mij niet uit, als ik maar weet dat hij goed kan dimmen op 6 spots, geen flikkering en geen gebrom/gezoem? Bedankt voor jullie adviezen.Groet,Wim

Reactie geplaatst op 05 feb 2020 door EcoBright - Mark-Jan

Hallo Wim. Bedankt voor uw vraag. Zoals ik lees in uw vraag, en ik tevens kan zien op de site van Hornbach adviseren zij een RC (fase-afsnijding) dimmer. Ik zou zelf onze ECODIM.02 adviseren. Die vind u hier https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ . Ik kan natuurlijk nooit 100% garanderen dat dit goed werkt, maar deze dimmer zou wel moeten passen bij de spots. Ik heb u ook een mail gestuurd. Mocht u nog verdere vragen hebben dan hoor ik die graag. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 15 feb 2020 door Anne Verster

Goedenavond, ik kocht dimbare Briloner inbouwspotjes (EAN: 4002707275503,Wattage meegeleverde lamp5.5 W), dit werkt zowel op fase af- en aansnijding. Er worden 12 spotjes aangesloten op 1 dimmer, welke dimmer heb ik dan nodig? groet, Anne

Reactie geplaatst op 17 feb 2020 door Martijn - EcoBright

Beste Anne, Dit type spotjes hebben wij zelf nog niet getest, wel hebben we de EcoDim.02 geadviseerd aan klanten die dit zelfde type dimbare inbouwspot naar tevredenheid van de klant. Dus als dit zelfde spotje intussen niet is verandert qua elektronica dan is de EcoDim.02 fase afsnijdende led dimmer een juiste keus voor u. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 26 feb 2020 door R Jansen

Ik heb een rail met 3 75W ES111 Gu10 spots deze worden nu vervangen door DECALED diamond ES111 10w 2700K . Decaled geeft aandat deze zowel aansnijdend als afsnijdend bestuurd kunnen worden , wat zou de beste dimmer zijn ? met welke miminimal Wattage? bedankt

Reactie geplaatst op 26 feb 2020 door EcoBright - Mark-Jan

Beste Jansen. Bedankt voor uw vraag. Ik zou u zelf onze ECODIM.02 fase-afsnijding dimmer (art. nr. 42-100005) adviseren. Dat is ons meest verkochte model dimmer, en dimt circa 90% van alle verkochte dimbare led lampen in de BENELUX. Mocht nog verdere vragen hebben stuurt u dan gerust een mail naar info@ecobright.nl Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 04 mrt 2020 door Melissa

Beste, wij hebben een lucide talowe led en kochten dimmer led dimmer inbouw, 0-150W led, 230V, fase aansnijding (artikel 42-100003) maar zodra we het licht dimmen begint de lamp te zoemen. Hebben we een verkeerde dimmer gekocht of zou er een andere oorzaak kunnen zijn? Kan u ons daarmee helpen? Alvast bedankt!(artikel nr. 42-100003)

Reactie geplaatst op 04 mrt 2020 door Martijn - EcoBright

Beste Melissa, dit heeft er vermoedelijk mee te maken dat de dimbare driver beter en stiller zal dimmen op de nieuwere techniek fase afsnijding. in 90% van de gevallen dimt fase afsnijding beter dan fase aansnijding. een dimmer die ik u dan kan adviseren is de EcoDim.02 artikel 42-100005. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 03 jun 2020 door Fred Veenhuizen

Vraag: Ik heb een dimmer nodig voor 3-stuks "Filament Bulb led lampen Type ST64-4W-BR. Heb ik hiervoor een dimmer met fase aansnijding of fase afsnijding nodig? Alvast bedankt.

Reactie geplaatst op 04 jun 2020 door Martijn - EcoBright

Beste Fred, als eerste stap is het belangrijk om te achterhalen of deze led filament lampen dimbaar zijn of niet. dit moet op de verpakking staan anders zal deze niet dimbaar zijn. als de lampen dimbaar zijn is de kans groot dat deze beter dimmen op fase afsnijding ( in 90% van de gevallen is het fase afsnijding ) Mocht u dit niet zeker weten, dan kunt u ook de nieuwe EcoDim.01 toepassen. deze dimmer heeft zowel fase aan als afsnijding ingebouwd. met een schuifje aan de voorkant van de dimmer is dan fase aan of afsnijding in te stellen. mocht u verder nog vragen hebben dan horen we dat natuurlijk graag. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright

Reactie geplaatst op 05 nov 2020 door Jelmer

Beste,We hebben https://www.lampen24.nl/designer-tafellamp-coral-met-led-95206-nl-nl.html deze lamp tweedehands gekocht en willen 'm graag dimmen. We hebben al deze stekkerdimmer gebruikt Lybardo LED stekkerdimmer 5 - 150W. Maar die doet het niet. Weet u misschien wat wel werkt? Alvast bedankt

Reactie geplaatst op 05 nov 2020 door Martijn - EcoBright

Hallo Jelmer, Ik verwacht om eerlijk te zijn dat deze moderne tafellamp niet dimbaar is. het zal hier gaan om een ingebouwde led techniek met een niet dimbare led driver, dit zal met geen enkele dimmer te dimmen zijn. U kunt het beste even de fabrikant van deze lamp contacteren of er een mogelijkheid bestaan om de lamp te dimmen. met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 01 feb 2021 door JM Lamot

Ik heb in de keuken 10 hallogeen led spotjes met een dimmer/schakelaar. Wat heb ik nodig om daar led lampjes in te kunnen steken? Accepteert u de subsidie cheque €65 van de gemeente Zoetermeer?

Reactie geplaatst op 02 feb 2021 door Mark-Jan EcoBright

Beste. Bedankt voor uw vraag. Wij accepteren geen cheques van gemeentes. Wel krijgt u bij een bestelling een factuur. Bij de meeste gemeentes kunt u die inleveren en krijgt u daarvoor het geld terug of wordt dat in mindering gebracht op het budget. Vraag dit zelf na bij uw gemeente hoe zij dit doen.Voor advies in uw keuken heb ik wel meer informatie nodig over wat er nu zit. Ik heb u daarvoor een mail gestuurd. Fijne dag!Met vriendelijke groet,Mark-Jan EcoBright

Reactie geplaatst op 17 mrt 2021 door Fabian

Beste, ik heb momenteel reeds een dimmer in de muur ingebouwd zitten (huis recent aangekocht, dus geen idee wat er precies zit), maar zou graag smart LED installeren.. Kan ik de lampen (bv phillips Hue) dimmen aan de hand van de knop in de muur, of is dat enkel via de app mogelijk?Bedankt!

Reactie geplaatst op 18 mrt 2021 door Mark-Jan - EcoBright

Beste Fabian. Het dimmen van smartlampen gaat niet via een inbouwdimmer in de muur. Dat gaat alleen via de app. Wat wel zou kunnen is "domme dimbare ledlampen" plaatsen, en deze gaan dimmen met onze smart zigbee dimmer https://www.ecobright.nl/led-dimmer/zigbee-led-dimmer-draai-0-200w-universeel-basic/ . Deze dimmer kun je integreren in Philips Hue ( Hue Bridge nodig). Op die manier kun je de lampen gewoon op een normale manier bedienen met de knop. Tevens is deze dimmer ook te bedienen vanuit de app. Veel klanten vinden dat juist prettig, omdat je dan niet afhankelijk bent van een device. Mocht ik je daar mee kunnen helpen, stuur dan even een mail naar markjan@ecobright.nl.Met vriendelijk groet,Mark-Jan EcoBright

Reactie geplaatst op 05 apr 2021 door Percy

Ik heb een duoschakelaar, de ene schakelaar voor de woonkamer, en de andere voor de keuken. De ledlampen in de woonkamer wil ik dimmen, de ledlampen van de keuken juist niet. Bestaan er duo led dimmers voor deze situatie?

Reactie geplaatst op 06 apr 2021 door Mark-Jan - EcoBright

Beste Percy. Bedankt voor de mail. Voor uw situatie hebben wij alleen een DUO dimmer ter vervanging. Dat houdt dan beide kanalen kunnen worden gedimd. Ik zou niet adviseren om deze te gaan plaatsen, gezien u de lamp in de keuken niet wilt dimmen. Dat kan problemen geven als er toch een DUO dimmer wordt geplaatst. Mochten dit normale 230V lampen zijn, en u wilt toch gaan voor de DUO dimmer dan adviseer ik wel om er dimbare lampen te gaan plaatsen. Dan zou dit geheel prima kunnen werken, mits er kwalitatieve dimbare lampen worden geplaatst. Mocht u nog verdere vragen hebben, stuur ons gerust een mail info@ecobright.nl. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 18 mei 2021 door Alex

Beste, Ik heb 3 dezelfde lampen gekocht voor in de tuin: ze zijn per stuk (lichtbron LED) 36W totaal (3x 36W = 108W). Ik wil ze alle 3 op elkaar aansluiten en wil ze vervolgens met één dimmer kunnen dimmen. Ik weet niet of ze uberhaupt dimbaar zijn daar dit niet is aangegeven op de doos. De lampen staan op de volgende site: https://www.lampen24.nl/zeer-moderne-led-lantaarnpaal-akito-146508-nl-nl.htmlWelke dimmer adviseert u mij te kopen? De rest van het schakelmateriaal heb ik thuis van het merk: Busch-Jaeger Balance alpin wit én mijn inbouwdoos is 40 mm diep. Met vriendelijke groet, Alex

Reactie geplaatst op 18 mei 2021 door Mark-Jan - EcoBright

Goedemorgen Alex. Bedankt voor uw bericht. Ik denk niet dat deze dimbaar zijn met een externe dimmer. Het staat namelijk niet aangeven. Mijn advies is om contact op te nemen met de leverancier van de lamp. Zij kunnen u wel vertellen of deze dimbaar is, en de wijze waarop dat dimbaar te maken is. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 21 jun 2021 door Eric Lemmens

Beste Ecobright,In ons nieuwe appartement zitten 2 dimbare schakelaars Busch Jaeger dimmer-druk wissel LED, met aanduiding R,L,C: 10-250Watt. Op elk zit 1 lamp aangesloten. 1 boven de eettafel en 1 sfeerlamp boven de zithoek. Welke peren (bij voorkeur LED) kan ik het beste hiervoor aanschaffen?Groet, Eric

Reactie geplaatst op 22 jun 2021 door Mark-Jan - EcoBright

Goedemorgen Eric. Om welke dimmer gaat het exact? Als 10W het minimale vermogen is voor een ledlamp, dan wordt het lastig. De meeste ledlampen zijn namelijk tussen de 3-7W. Daarom zou ik eerst even moeten weten welke dimmer het is, voordat ik advies kan geven voor een goed dimbare lamp. Ik heb u ook een mail gestuurd. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reactie geplaatst op 15 sep 2021 door Tom

Eindelijk een goede uitleg. Nu snap ik waarom sommige led dimmers wel en niet werken. RC/ RN.

Reactie geplaatst op 06 okt 2021 door jan

Hallo, ik heb een 2 st. Lucide Led Filament E27-5W- Edison Led/2200K/260LM die op 1 schakelaar geschakeld worden. Welke dimmer moet ik daarvoo2 hebben? Met vriendelijke groet, Jan

Reactie geplaatst op 07 okt 2021 door Martijn - EcoBright

Goedemiddag Jan,Lucide lampen kunt u het beste dimmen met de EcoDim.01 RLC dimmer, deze dimmer kast gewoon in de inbouwdoos ter vervanging van de bestaande schakelaar. u dient er dan alleen even een nieuwe dimmerknop op te monteren zodat de dimmer netjes is afgewerkt. Succes met de klus en als er nog vragen zijn dan mag u altijd contact opnemen.Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.

Reageren op dit bericht

(Wordt niet getoond op website)
Spam beveiliging. Bent u een mens?

*= verplichte velden.