Keurmerk
Vrachtwagen Gratis verzending boven de €50,-
Doos Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis!
Pijl 30 dagen retourgarantie
zoeken
Led blog > Welke led dimmer heb ik nodig?

Volg ons:

Facebook Twitter LinkedIn Google+ RSS Feed

Welke led dimmer heb ik nodig?

geplaatst op door in Led dimmen

Led verlichting kan niet zomaar op iedere led dimmer aangesloten worden.
Maar ‘Welke led dimmer heb ik dan nodig?’, vraagt u zich wellicht af.

Aan de hand van 2 vragen laat ik u zien welke led dimmer u nodig heeft.
Uiteraard kunt u ons ook bellen voor advies (0314-840165).

Welke led dimmer u nodig heeft is afhankelijk van het type led lampen u heeft.
     1) Zijn uw led lampen dimbaar?
     2) Zo ja, werken deze dan op fase aansnijding (leading edge/RL) of fase afsnijding (trailing edge/RC)?
Indien u hier antwoord op weet, is dat de dimmer die u zoekt: Led dimmer fase aansnijding óf Led dimmer fase afsnijding.
Indien u hier geen antwoord op weet, lees dan verder of neem contact met ons op.

1. Dimbaar
Led verlichting is standaard niet dimbaar. Er dient duidelijk op de verpakking of op de aankoop bon te staan dat de led lampen dimbaar zijn. Is dit niet het geval? Dan zijn uw led lampen niet dimbaar. Is dit wel het geval? Dan werken u led lampen op een led dimmer fase aansnijding óf fase afsnijding.

2. Fase aansnijding/Fase afsnijding
Fase aansnijding/Fase afsnijding zijn dimtechnieken welke met de dimbare driver in een led lamp moeten samenwerken. De ene driver dimt beter op fase aansnijding en de ander op fase afsnijding.
Echter geven veel leveranciers vaak niet (duidelijk) aan waar hun led lampen op werken, waardoor het een zoektocht voor de consument wordt.

Soms staat er niet letterlijk 'fase aansnijding' of 'fase afsnijding' op een lampverpakking aangegeven, maar de engelse vertaling, een synoniem of type schakeling. Daarom onderstaande tabel, zodat u kunt herkennen welk woord bij welke dimtechniek hoort:

  ECODIM.01 ECODIM.02 ECODIM.03
Dimtechniek Fase aansnijding
(leading edge)

Fase afsnijding
(trailing edge)

Fase afsnijding
(trailing edge)
Type schakeling Triac

Tronic

Tronic

Type belasting
RL
(Inductieve & Capacitieve belasting)
RC
(Resistieve & Capacitieve belasting)
RC
(Resistieve & Capacitieve belasting)
Geschikt voor:

25% van alle led lampen
- Led lampen fase aansnijding 230V max. 150W
- Halogeen/Gloei 230V max. 400W
- Laagspanningslampen met gewikkelde/magnetische trafo, output 230V max. 400W

90% van alle led lampen
- Led lampen fase afsnijding 230V max. 150W
- Halogeen/Gloei 230V max. 400W
- Laagspanningslampen met elektronische trafo, output 230V max. 400W

90% van alle led lampen
- Led lampen fase afsnijding 230V max. 450W
- Halogeen/Gloei 230V max. 400W
- Laagspanningslampen met elektronische trafo, output 230V max. 400W

       

→ Weet u/uw leverancier niet waarop de led lampen werken? Neem dan contact met ons op. Wij weten van de meeste bekende merken en type led lampen welke led dimmer hier optimaal bij werkt. Wij helpen u graag verder.

IKEA / Philips / OSRAM / 12V / EcoBright

Enkele punten waar ik u direct al mee kan helpen. Hier vindt u:

-          Led dimmer voor IKEA led lampen

-          Led dimmer voor Philips led lampen

-          Led dimmer voor Osram led lampen

-          Led dimmer voor Megaman led lampen

-          Led dimmer voor Calex led lampen

-          Led dimmer voor 12V led lampen

EcoBright led lampen dimmen? → Bij ieder product staat duidelijk aangegeven welke led dimmer u nodig heeft. Tevens vindt u de bijpassende dimmer onderaan iedere productpagina bij "Bijpassende artikelen".

Heeft u een ander merk led lampen? Neem dan contact op met uw leverancier of met ons.

EcoDim led dimmers

Hieronder ziet u de 3 led dimmers: de fase aansnijding (€39,95) en fase afsnijding 0-150W (€49,95) en fase afsnijding 0-450W (€69,95).

Dit zijn één van de beste led dimmers in NL & BE. Ze worden standaard geleverd incl. afdekraam en dimmerknop, maar ze zijn ook geschikt voor alle andere merken afdekmateriaal. Daarnaast heeft het afstelmogelijkheden voor optimale dimbaarheid & stabiel licht. Verder heeft het een bijzonder groot bereik, zodat u zowel zeer lage totaalwattages (vanaf 0W) als hoge totaalwattages (tot 150W of zelfs 450W) kunt aansluiten. Andere voordelen zijn geruisloos dimmen, bescherming tegen piekspanning & stoorsignalen en ga zo maar door.

De kwaliteit van de 3 dimmers is hetzelfde. Het enige wat u dient te weten is of u fase aansnijding of fase afsnijding nodig heeft. En verbruikt u een bijzonder hoog wattage in led? Dan is de 0-450W variant geschikt voor u.

Zoals eerder in dit artikel aangegeven: Weet u niet welke u nodig heeft? Vraag dan uw led lampen leverancier of bel ons (0314-840 165).
Terug
Producten uit dit artikel
Led dimmer inbouw 230V, voor alle afdekramen, 0-150W (fase aansnijding)

Geschikt voor alle afdekramen, inbouw, 0-150W, fase aansnij

€ 49,95 € 39,95 (incl. 21% BTW)
Led dimmer inbouw 230V, voor alle afdekramen, 0-150W (fase afsnijding)

Geschikt voor alle afdekramen, inbouw, 0-150W, fase afsnijd

€ 69,95 € 49,95 (incl. 21% BTW)
nieuw.png
Led dimmer inbouw 230V, voor alle afdekramen, 0-450W (fase afsnijding)

Geschikt voor alle afdekramen, inbouw, 0-450W, fase afsnijd

€ 119,95 € 69,95 (incl. 21% BTW)
Reacties

Reactie geplaatst op 09 nov 2017 door Leon kaag

Goedendag, heb Toshiba G4 10 en 20w led lampjes voor in de keuken met de dimmer van de halogeen spots die er voorheen in zaten, ze worden nu niet voldoende gedimd, welke dimmer moet ik hebben, staat niets op de verpakking alleen dat ze dimbaar zijn. Met vriendelijke groet L. Kaag

Reactie geplaatst op 09 nov 2017 door Nick - EcoBright

Hoi Leon, bedankt voor je vraag. Wanneer je het over G4 lampjes hebt is het altijd zo dat er een trafo aan de lampen gekoppeld is. Deze moet ook dimbaar zijn en het moet eigenlijk ook een speciale LED trafo zijn. Dit vanwege het minimale vermogen wat bij een halogeentrafo vaak te hoog is. Het dimmen van lampen op trafo's kunt u het beste doen met een fase afsnijdende led dimmer. Dat is onderstaande: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ mocht u verder nog vragen hebben vernemen wij het graag. Groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 12 nov 2017 door marcel

Hallo, ik heb een rail met drie led lampjes er aan vast van Philips Ledspot master 35.000 h 40-2700 k dimmable en daarbij twee hanglampen met Osram Led glow dim classic A60 lamp 2000K-2700 K.Tevens heb ik een vraag waarom zou ik voor jullie dimmer moeten kiezen ipv busch en jaeger dimmer waarvan ik alle schakelmateriaal heb?Hoe kun je fase aansnijding zien?Marcel

Reactie geplaatst op 13 nov 2017 door Nick - EcoBright

Beste Marcel, bedankt voor je vraag. Voor zowel Osram als Philips adviseren wij altijd de fase afsnijdende dimmer te gebruiken. Het gaat om deze dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ wel is het af te raden om twee verschillende type lampen op één dimmer aan te sluiten. Het gaat dan namelijk ook om twee verschillende drivers welke wellicht beide iets anders op de dimmer zullen reageren. Waar de ene lamp bijvoorbeeld helemaal uit zou gaan, heeft de andere lamp wellicht nog een beetje vermogen. Het dimbeeld van de verlichting kan hierdoor een beetje scheef lopen. Hoe dat precies uitvalt kunt u het beste even testen. Onze dimmer pas gewoon op BJ afdekmateriaal Er wordt namelijk een verdikkingsknopje meegeleverd. Groeten, Nick - EcoBright.

Reactie geplaatst op 11 dec 2017 door Bouke

Hallo, Ik heb 7 LED spots GU10 4W 2200K-2700K warmglow die ik in het plafond wil monteren op 1 led dimmer. Ik heb ergens gelezen dat ik ook moet letten op het max vemogen van de dimmer (10% van het max vermogen is het totaal aantal Watt van alle spots). In mijn geval 7x4W is 28W, dat zou betekenen een dimmer met max vermogen van 280W (300W). Klopt dit verhaal en welke dimmer van Ecobright adviseren jullie?

Reactie geplaatst op 11 dec 2017 door Nick - EcoBright

Hoi Bouke, Bedankt voor je bericht. Nee, dat is met onze dimmers niet nodig. Onze dimmers gaan echt puur over het LED ballast die erop wordt aangesloten. In dit geval dus over die 28W. U kun er in totaal 150W op aansluiten. In uw geval zouden dat dus 37 spotjes zijn. De dimmer welke op de meeste verschillende type led lampen werkt is de fase afsnijdnede dimmer: https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Vriendelijke groeten, Nick - EcoBright

Reactie geplaatst op 03 jan 2018 door Hans Vestjens

Hallo wij hebben ons een ledlamp gekocht nl. een lovisa dit is een ledlamp die bestaat uit twee ringen een van 20 w en een van 10 w. Welke dimmer heb ik daar voor nodig aan of afsnijding?

Reactie geplaatst op 04 jan 2018 door Nick - EcoBright

Beste Hans, Ik denk dat ik weet wat u bedoeld, dat zijn twee ringen met daarin een soort van led strip en waarschijnlijk in de voet een trafo. Wanneer deze trafo een dimbare led trafo is, de lamp is dus in zijn geheel dimbaar kunt u het beste kiezen voor een fase afsnijdende dimmer. Dit omdat lampen met een trafo altijd het beste werken op een fase afsnijdende led dimmer. Het gaat om onderstaande led dimmer. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/

Reactie geplaatst op 06 jan 2018 door Quinten

Wij hebben Artemide Pirce Micro LED lampen gekocht. Welke dimmer past daar het beste bij?

Reactie geplaatst op 06 mrt 2018 door Arjan

Ik heb in onze badkamer 9x dimbare 5W LED-lampjes met een GU10 fitting van het merk HandsOn. De bestaande dimmer was blijkbaar niet geschikt, want die wil inmiddels niet meer dimmen, verlichting staat continu op 100% sterkte... Welke dimmer moet ik voor de lampjes gebruiken?

Reactie geplaatst op 06 mrt 2018 door Arjan

Ik heb in onze badkamer 9x dimbare 5W LED-lampjes met een GU10 fitting van het merk HandsOn. De bestaande dimmer was blijkbaar niet geschikt, want die wil inmiddels niet meer dimmen, verlichting staat continu op 100% sterkte... Welke dimmer moet ik voor de lampjes gebruiken?

Reactie geplaatst op 07 mrt 2018 door Nick - EcoBright

Beste Arjan, Wij adviseren bij het dimmen van Handson led lampen altijd de EcoDim led dimmer fase afsnijding. Het gaat om onderstaande model. https://www.ecobright.nl/led-dimmer/led-dimmer-230v-inbouw-fase-afsnijding/ Groeten, Nick

Reageren op dit bericht

(Wordt niet getoond op website)
Spam beveiliging. Bent u een mens?

*= verplichte velden.