Keurmerk
Vrachtwagen Gratis verzending boven de €50,-
Doos Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis!
Pijl 30 dagen retourgarantie
zoeken
Led info > Wat is led verlichting

Wat is led verlichting

Wat is led verlichting

Wat is led verlichting nou eigenlijk? LED staat voor “Light Emitting Diode” en betekent lichtemitterende diode in het Nederlands, kort door de bocht is het een elektronische lichtbron die geen gebruikt maakt van verbranding (zoals een gloeilamp).

In de jaren ’90 werd de led écht commercieel, door nieuwe technologieën konden groene, blauwe en witte kleuren goedkoper en zuiniger worden gefabriceerd. Dit is ook terug te zien in de eerste mobiele telefoons van de tijd, die veelal een groene achtergrondkleur hadden. Tegen het eind van de jaren ’90 draaide in de Verenigde Staten ruim 30% van de verkeerslichten op led verlichting en keurde de FAA het eerste signaleringssysteem voor vliegtuigen op led goed.

Led verlichting is inmiddels zo door ontwikkelt dat het ook geschikt is als bedrijfs-, werk-  of sfeerverlichting voor thuis. Door de nieuwe SMD led chip technologie zijn de warme kleuren bijna niet meer te onderscheiden van de huidige gloei- en halogeenverlichting. Ook de stralingshoek is nagenoeg gelijk aan dat van dit soort lampen.

Door het geringe stroomverbruik en de lange levensduur wordt led verlichting ook wel gezien als de verlichting van de toekomst!

Hoe werkt led verlichting?

Een diode is een elektrisch onderdeel dat stroom extreem goed doorlaat en een uitstekende geleider is, maar de stroom kan maar één kant worden opgestuurd, zoals me een ventiel op je fietsband. Hierom wordt een diode ook wel halfgeleider genoemd. Mocht je stroom andersom door een diode laten stromen zal het niet eens doorgegeven worden en zal een led lamp dus ook nooit branden!

Wanneer de stroom door de SMD leds wordt gestuurd geven de leds mooi en helder licht. Naast de koudere kleuren is de huidige led verlichting zo ver dat het ook de warme kleuren prima kan vervangen.

SMD 5630 led chip. Deze (nieuwe) chip zorgt ervoor dat de kwaliteit van de led lampen sterk is verbeterd. Met name de kleuren van het licht, lichtoutput en de stralingshoek is hierdoor sterk verbeterd. Deze led chips zijn terug te vinden in de betere led verlichting