Keurmerk
Vrachtwagen Gratis verzending boven de €50,-
Doos Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis!
Pijl 30 dagen retourgarantie
zoeken
Led blog > Regeling Reductie Energieverbruik (RRE)

Volg ons:

Facebook Twitter LinkedIn Google+ RSS Feed

Regeling Reductie Energieverbruik (RRE)

Wat is de Regeling Reductie Energieverbruik?

De RRE is bedoeld om gemeenten projecten op te laten zetten die huiseigenaren stimuleren om energiebesparende maatregelen in huis te treffen. Hierbij moet u denken aan het plaatsen van led lampen, inregelen van cv-installaties of het plaatsen van radiatorfolie en tochtstrips. Tevens is de regeling bedoeld om advies te geven over dak-, raam- of gevelisolatie. Gemeenten konden tot 14 november 2019 een aanvraag bij de Rijksoverheid voor de RRE indienen. Uiterlijk op 31 maart 2021 dienden ze hier invulling aan te hebben gegeven, zoals het bijvoorbeeld het opzetten van gemeentelijke subsidies voor energiebesparing. De voorwaarden waar de RRE aanvraag aan moest voldoen is dat deze bijdraagt aan de CO2-reductie middels reductie van het energieverbruik in de woningen. De RRE is onderdeel van de Urgenda-uitspraak.

Voor wie is de Regeling Reductie Energieverbruik?

De RRE is dus een subsidie voor gemeenten om deze maatregelen te treffen. De gemeenten moeten hiervoor een plan indienen en krijgen subsidie om dit plan vervolgens uit te voeren. Bent u benieuwd of in uw gemeente gebruik maakt van deze subsidie? Bekijk dan deze lijst van gemeenten met toegekende RRE. Maar wat betekent dit nu voor de inwoners en bedrijven van de gemeenten?

Consumenten en huiseigenaren

Elke gemeente die subsidie heeft aangevraagd kan zelf invulling geven aan de activiteiten die zij ondernemen om bij te dragen aan het doel van de regeling. Welke activiteiten de gemeente onderneemt en wat dit voor u betekent, vindt u op de website van uw gemeente. Een veel voorkomende activiteit is compensatie voor de aanschaf van led lampen of het inregelen van de verwarmingsinstallatie. Ook is het voor woningcorporaties interessant om te investeren in de verduurzaming van hun woningen, zij kunnen dan namelijk een korting op de verhuurdersheffing krijgen wanneer zij deze investeringen doen.

Wat zijn de meest voorkomende led lampen in huis?

Bent u lid van de vereniging van eigenaren? Dan zijn onze led downlights voor u ook interessant!

MKB

Op 1 juli 2020 moeten bedrijven overgestapt zijn op led verlichting. Dit is naar aanleiding van een motie die op 8 November 2018 door de meerderheid van de tweede kamer is aangenomen. Als bedrijf komt u hiervoor in de aanmerking voor de Energie investeringsaftrek (EIA). Naast de EIA is er ook nog de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Om voor de KIA regeling in aanmerking te komen dient u een bedrag tussen €2.401 en €323.544 te investeren in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming. Door deze subsidies wordt de overstap op led verlichting financieel een stuk aantrekkelijker. Door de lange levensduur van de led verlichting hoeft u zich daarna ook jaren lang geen zorgen meer te maken over een nieuwe investering in uw verlichting. Maar wat voor led verlichting heeft u nodig in uw bedrijf?

 

Veel voorkomende led verlichting die gebruikt wordt bij de MKB zijn:

Hoe maak je gebruik van de RRE?

Doordat iedere gemeente op een andere manier invulling aan de RRE subsidie geeft, zijn de beschikbare subsidies voor huiseigenaren niet in iedere gemeente hetzelfde. Ga dus bij uw gemeente na welke mogelijkheden zij u bieden om gebruik te maken van deze subsidie. Uw gemeente kan u hierover verder informeren. Tip: Vul uw gemeente in op de Energiesubsidiewijzer en zie welke subsidies voor u mogelijk zijn.


Extra voordelig overstappen op duurzame led lampen, dat wilt toch iedereen? Bekijk ons assortiment en maak gebruik van de mogelijkheden binnen uw gemeente!


Wilt u meer informatie over de aanschaf van led lampen of led dimmers? Neemt u dan contact met ons op.
Terug

Reageren op dit bericht

(Wordt niet getoond op website)
Spam beveiliging. Bent u een mens?

*= verplichte velden.