Keurmerk
Vrachtwagen Gratis verzending boven de €50,-
Doos Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis!
Pijl 30 dagen retourgarantie
zoeken
Led blog > Hoe kan ik een led paneel installeren?

Volg ons:

Facebook Twitter LinkedIn Google+ RSS Feed

Hoe kan ik een led paneel installeren?

geplaatst op door in Installatie, Led paneel

Normaliter worden led panelen in een systeemplafond gelegd.
Maar wat als je geen systeemplafond hebt?

Die installatiemogelijkheden laat ik hier zien.

Welke installatiemogelijkheden zijn er?

De installatiemogelijkheden van een led paneel zijn afhankelijk van 2 punten:

1)      Jouw plafondtype

2)      Met welke accessoires het led paneel compatibel is

Hiernaast zie je welke installatiemogelijkheden er per plafond zijn. Hieronder heb ik alles tekstueel toegelicht en aangevuld met voorbeeld-afbeeldingen. Tevens vind je onderaan dit artikel alle mogelijke bevestigingsaccessoires.

Systeemplafond

In een systeemplafond kun je een plafondplaat of een ingebouwd TL armatuur één-op-één vervangen door een led paneel Basic of Pro.

Het EcoBright led paneel Basic wordt geleverd met driver zonder snoer en eurostekker. je hebt dus direct bij het led paneel een stroompunt nodig. Heb je dit niet? Schaf dan ook bij ons 2 lasklemmen en een snoer met eurostekker aan.

Het EcoBright led paneel Pro wordt geleverd incl. driver met 1.5m snoer met eurostekker. Je dient dus binnen 1.5m een stopcontact te hebben. Dit paneel is helemaal compleet zodat je niets extra hoeft aan te schaffen voor de installatie.

Verlaagd (gips)plafond

Het led paneel Basic is alleen compatibel met een opbouwframe. Dit opbouwframe is 5cm hoog, zodat er ook genoeg ruimte is om de led driver op het led paneel neer te leggen.

Het led paneel Pro kun je zowel inbouwen, ophangen als opbouwen.  Bij de inbouwklemmen en de ophangbeugels heb je 5cm ruimte boven het plafond nodig, zodat de driver hier kan liggen. Bij de ophangkabels en het opbouwframe kun je de led driver op het led paneel leggen.

Het verschil tussen de inbouwklemmen en ophangbeugels is de ruimte tussen het paneel en het plafond. Met de inbouwklemmen ligt het led paneel direct tegen het plafond. Het paneel zelf is 1 cm dik. Met de ophangbeugels heb je 2cm ruimte tussen het plafond en het paneel. Wil je meer ruimte tussen het paneel en het plafond? Gebruik dan langere schroeven bij de ophangbeugels.

Betonnen plafond

Bij een betonnen plafond kun je het led paneel alleen ophangen of opbouwen. Het led paneel Basic is alleen compatibel met het opbouwframe.

Het led paneel Pro kan geïnstalleerd worden middels zowel het opbouwframe als de stalen ophangkabels. Wil je dit beide liever niet? Dan zijn de ophangbeugels een mogelijkheid. Je dient dan zelf voor extra lange schroeven te zorgen, zodat er 5cm ruimte (voor de driver) tussen het led paneel en plafond over blijft.

Bevestigingsaccessoires

Hieronder zie je alle bevestigingsaccessoires voor de led panelen. Zoals hierboven aangegeven is een led paneel Basic alleen compatibel met een opbouwframe. Het led paneel Pro is met alle accessoires compatibel.

Heb je nog vragen of hulp nodig? Stel jouw vraag hieronder of bel/mail ons gerust. Wij helpen je graag!
Terug
Producten uit dit artikel
Ophangset led paneel

Geschikt voor EcoBright led panelen 60x60cm & 120x30cm

€ 9,95 € 6,95 (incl. 21% BTW)
Netsnoer 1.5m met eurostekker

Netsnoer 1.5m met eurostekker, wit

€ 2,95 € 1,95 (incl. 21% BTW)
superaanbieding.png
Lasklem 2-voudig (100x)

100x Hersluitbaar, 2-polig, 0,08-2,5mm², Voor flexibele &

€ 60,- € 31,20 (incl. 21% BTW)
Opbouwframe 60x60 led paneel wit

Strak design, Kliksysteem (geen zichtbare schroeven), Wit,

€ 19,95 € 10,95 (incl. 21% BTW)
Opbouwframe 120x30 led paneel wit

Strak design, Kliksysteem (geen zichtbare schroeven), Wit,

€ 22,95 € 12,95 (incl. 21% BTW)
Reacties

Reactie geplaatst op 28 nov 2018 door Luc Bovré

Ik wil mijn oude TL opbouw armaturen vervangen door LED panelen.Kan ik op de een of andere manier hel Led paneel aansluiten op de stroomkabel van het TL armatuur.Er is daar geen stopcontact.

Reactie geplaatst op 29 nov 2018 door Martijn - EcoBright

Beste Luc, Dit kunt u 1 op 1 vervangen door een opbouwframe en led paneel toe te passen in de gewenste afmeting. U kunt de voeding gebruiken die naar uw TL opbouw armatuur loopt. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt betreft de installatie of mogelijkheden. Met vriendelijke groet, Martijn - EcoBright.

Reactie geplaatst op 15 jan 2019 door Stein

Ik wil led panelen, maar heb Hulp nodig met plaatsen,,het is een betonnen plafond.dit kan ik zelf niet,gaat om 2 panelen, 1 in de keuken,andere op de werkkamer.

Reactie geplaatst op 16 jan 2019 door Jorien - EcoBright

Hallo Stein, Bij een betonnen plafond kunt u een led paneel tegen het plafond opbouwen middels een opbouwframe. Deze vindt u hierboven onder "Producten uit dit artikel". Onze led panelen vindt u op https://www.ecobright.nl/led-panelen/ . Led panelen installeren is zeer eenvoudig. Als u voor de Pro variant gaat, wordt deze met 1.5m netsnoer met eurostekker geleverd. Bij een Basic-variant dient u met een kroonsteentje te werken. Mocht u dit niet lukken, dan raad ik u aan een handige kennis of installateur in te schakelen. Vriendelijke groeten, Jorien - EcoBright

Reactie geplaatst op 28 mei 2019 door Margreet Blaas

KUN je de led-lampen ook schakelen, of moet ik bij 10 led-lampen tien keer een stekker ergens insteken?

Reactie geplaatst op 28 mei 2019 door Margreet Blaas

KUN je de led-lampen ook schakelen, of moet ik bij 10 led-lampen tien keer een stekker ergens insteken?

Reactie geplaatst op 29 mei 2019 door EcoBright - Mark-Jan

Hallo Margreet, de led panelen dienen parallel aangesloten te worden. Stel u heeft in een kantoorpand alles serie geschakeld, en er gaat 1 paneel/trafo defect doet alles na het defecte paneel/trafo niks meer omdat die dan geen voeding meer krijgen.Het beste is dus om elk paneel gewoon parallel aan te sluiten.Hopelijk heb ik op deze manier uw vraag beantwoord. Als u nog vragen heeft stuur dan gerust een mail naar markjan@ecobright.nl.Met vriendelijke groet, Mark-Jan

Reactie geplaatst op 14 apr 2021 door Giovanni

Is het mogelijk om meerdere ledpanelen via 1 driver te voeden met een grotere vermogen?

Reactie geplaatst op 15 apr 2021 door Mark-Jan - EcoBright

Goedemiddag Giovanni. Elk ledpaneel is standaard voorzien van een eigen driver. Wij adviseren vaak niet om dit te doen. Waarom? We moeten ten eerste de stekker van het paneel verwijderen. Dan vervalt de garantie. Mocht u dat toch willen doen, hou daar dan wel rekening mee. Tevens is het advies om dan wel een trafo te zoeken die het ledpaneel stabiel aanstuurt. Denk aan het juiste voltage en DC stroom.Mocht u nog verdere vragen hebben, stuurt u gerust een mail naar info@ecobright.nl. Met vriendelijke groet, Mark-Jan - EcoBright

Reageren op dit bericht

(Wordt niet getoond op website)
Spam beveiliging. Bent u een mens?

*= verplichte velden.