Keurmerk
Vrachtwagen Gratis verzending boven de €50,-
Doos Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis!
Pijl 30 dagen retourgarantie
zoeken
Led blog > Hoe kan ik een led paneel installeren?

Volg ons:

Facebook Twitter LinkedIn Google+ RSS Feed

Hoe kan ik een led paneel installeren?

geplaatst op door in Installatie, Led paneel

Normaliter worden led panelen in een systeemplafond gelegd.
Maar wat als u geen systeemplafond heeft?

Die installatiemogelijkheden laat ik hier zien.

Welke installatiemogelijkheden zijn er?

De installatiemogelijkheden van een led paneel zijn afhankelijk van 2 punten:

1)      Uw plafondtype

2)      Met welke accessoires het led paneel compatibel is

Hiernaast ziet u welke installatiemogelijkheden er per plafond zijn. Hieronder heb ik alles tekstueel toegelicht en aangevuld met voorbeeld-afbeeldingen. Tevens vindt u onderaan dit artikel alle mogelijke bevestigingsaccessoires.

Systeemplafond

In een systeemplafond kunt u een plafondplaat of een ingebouwd TL armatuur één-op-één vervangen door een led paneel Basic of Pro.

Het EcoBright led paneel Basic wordt geleverd met driver zonder snoer en eurostekker. U heeft dus direct bij het led paneel een stroompunt nodig. Heeft u dit niet? Schaf dan ook bij ons 2 lasklemmen en een snoer met eurostekker aan.

Het EcoBright led paneel Pro wordt geleverd incl. driver met 1.5m snoer met eurostekker. U dient dus binnen 1.5m een stopcontact te hebben. Dit paneel is helemaal compleet zodat u niets extra hoeft aan te schaffen voor de installatie.

Verlaagd (gips)plafond

Het led paneel Basic is alleen compatibel met een opbouwframe. Dit opbouwframe is 5cm hoog, zodat er ook genoeg ruimte is om de led driver op het led paneel neer te leggen.

Het led paneel Pro kunt u zowel inbouwen, ophangen als opbouwen.  Bij de inbouwklemmen en de ophangbeugels heeft u 5cm ruimte boven het plafond nodig, zodat de driver hier kan liggen. Bij de ophangkabels en het opbouwframe kunt u de led driver op het led paneel leggen.

Het verschil tussen de inbouwklemmen en ophangbeugels is de ruimte tussen het paneel en het plafond. Met de inbouwklemmen ligt het led paneel direct tegen het plafond. Het paneel zelf is 1 cm dik. Met de ophangbeugels heeft u 2cm ruimte tussen het plafond en het paneel. Wilt u meer ruimte tussen het paneel en het plafond? Gebruik dan langere schroeven bij de ophangbeugels.

Betonnen plafond

Bij een betonnen plafond kunt u het led paneel alleen ophangen of opbouwen. Het led paneel Basic is alleen compatibel met het opbouwframe.

Het led paneel Pro kan geïnstalleerd worden middels zowel het opbouwframe als de stalen ophangkabels. Wilt u dit beide liever niet? Dan zijn de ophangbeugels een mogelijkheid. U dient dan zelf voor extra lange schroeven te zorgen, zodat er 5cm ruimte (voor de driver) tussen het led paneel en plafond over blijft.

Bevestigingsaccessoires

Hieronder ziet u alle bevestigingsaccessoires voor de led panelen. Zoals hierboven aangegeven is een led paneel Basic alleen compatibel met een opbouwframe. Het led paneel Pro is met alle accessoires compatibel.

Heeft u nog vragen of hulp nodig? Stel uw vraag hieronder of bel/mail ons gerust. Wij helpen u graag!
Terug
Producten uit dit artikel
Inbouwklemmen led paneel

Voor een prachtig strak design, Geschikt voor EcoBright led

€ 8,95 € 5,95 (incl. 21% BTW)
Ophangset led paneel

2 Ophangmogelijkheden: Stalen ophangkabels & Ophangbeugels

€ 9,95 € 6,95 (incl. 21% BTW)
Netsnoer 1.5m met eurostekker

Netsnoer 1.5m met eurostekker, Geschikt voor led panelen Ba

€ 2,95 € 1,95 (incl. 21% BTW)
Lasklem met hendel 2-voudig

Gebruiksvriendelijk, ENEC,UL gekeurd, Geschikt voor led pan

€ 0,65 € 0,45 (incl. 21% BTW)

Reageren op dit bericht

(Wordt niet getoond op website)
Spam beveiliging. Bent u een mens?

*= verplichte velden.